Başarı

Öss(Başarıya Götüren Düşünceler)

ÖSS(Başarıya Götüren Düşünceler)

Önce kendinizi düşünün: Herkes önce kendini ıslah etmelidir. Çünkü kendinizi düşündüğünüzde yanlışlarınızı daha rahat görürsünüz. Nelerin sizi mutlu ettiğini fark edin. Mutlu edecek ortamları bilin, bu ortamlara girin. Şu anki işinizi düşünün: Siz ÖSS sınavına hazırlanıyorsunuz. Bunu iyi düşünün. Sınava giren herkesten farklı olarak nasıl kazanmanın yollarını bulabilirsiniz, sade ve öz nasıl mutlu bir şekilde konulara ve testlere çalışabilirsiniz? İyi düşünün, mutlaka memnun ve başarılı olacağınız bir sonuç çıkacaktır ortaya. Kazanmak Zorundasınız! Gerçekten sizin de başarabileceğinizi, müthiş değişimler oluşturabileceğinizi düşünün. İstemediğiniz ortamlarda bulunmanın sizden neler alıp götürdüğünü düşünün. Her gün acı acı dert yandığınız karmaşıklığınızı ve problemlerinizi düşünün. Seveceğiniz bir işe yönelmiş olduğunuzu düşünün. Kazanmak istediğiniz halde "Motive olamıyorum!" diyorsanız, iddia ediyorum ki siz tembelsiniz, bunu iyi düşünün. Çünkü böcek olmayı arzu edenlerin, ezilmekte...Devamını Oku »

Öss(Başarı, Onu Arzu Etmekle Olur!)

ÖSS(Başarı, Onu Arzu Etmekle Olur!)

Sevgili öğrenciler! Son yıllarda başarısız olan öğrencilerin durumları konuşulur oldu, tartışılır oldu. Yüz binlerce öğrenci üniversite kapısında sıfır puan çekiyor. Bunun nedenini hiç düşündünüz mü? Üniversite adayları adeta büyülenmiş gibi neden girdikleri imtihanlarda hep başarısız oluyorlar? Zannederim başarmanın birinci basamağı, işte sadece bu iki soruya doğru cevap bulmakta yatıyor. Gelin sizinle hiç konuşulmayan gerçekleri konuşalım. Önce gençliğimizin ne durumda olduğunu, beklentilerinin neler olduğunu, fakat bu beklentiler için bir şeyler yapıp yapmadıklarını aydınlatalım. Başarı, onu arzu etmekle olur! Eğer arzu ediyorsanız o takdirde nasıl yaşadığınızın farkında olmalısınız. Kendinizin nasıl biri olduğunuzu, toplumun genel olarak nasıl bir toplum olduğunu, kendi beklentilerinizin ne olduğunu, toplumun beklentilerinin ne olduğunu gözlemlemelisiniz. Eğer toplumda başarısızlık genel hale gelmişse, siz bu toplumun nasıl yaşadığına bakınız. Çünkü yaşam şekilleri bir topluluğu ya...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme(Diyette Başarılı Olmanın Sırları)

Sağlıklı Beslenme(Diyette başarılı olmanın sırları)

Diyette başarılı olmanın sırları Diyet yapıp fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyor ama bir türlü başarılı olamıyor musunuz? O zaman zayıf noktalarınızı saptadıktan sonra önerilerimize göz atın Pek çok diyet denediniz ama sizin için uygun olanını bulamadınız mı? Diyetisyeninizin verdiği mönüyü uygulamada güçlük mü çekiyorsunuz? Kendi kafanıza göre diyet uyguluyor ancak devamını getiremiyor musunuz? Bu sorulara cevabınız "evet" ise, sorununuzu çözmek için önce kendinizi sorgulayın ve nereden başlamak istediğinize karar verin. Beslenme alışkanlıklarınızda ani değişiklikler yapmak sizi ilk etapta korkutabilir, bu yüzden bir hedef listesi belirleyip adım adım kolaydan başlayarak ilerleyin. Neden yemek yediğinizi tespit edin. Çoğu zaman tamamen duygusal açlıktan ötürü yemek yiyen bireylerdenseniz, her ekstra porsiyonla elbise ölçülerinizin de giderek artacağına odaklanın. Gerçekten aç olup olmadığınızı test edin. Her diyet ürününe kanmayın Kalori kısıtlaması yaparken dikkat edilecek kü...Devamını Oku »

Pollyannalar Başarıya Daha Yakın…

POLLYANNALAR BAŞARIYA DAHA YAKIN…

Düşünceleriniz pozitif olsun, çünkü düşünceleriniz sözleriniz olur./ Sözleriniz pozitif olsun, çünkü sözleriniz davranışlarınız olur./ Davranışlarınız pozitif olsun, çünkü davranışlarınız alışkanlıklarınız olur. / Alışkanlıklarınız pozitif olsun, çünkü alışkanlıklarınız değerleriniz olur. / Değerleriniz pozitif olsun, çünkü değerleriniz kaderiniz olur. Mahatma Gandhi Olumlu ol, iyilikler seni bulsun: Bir başka Kendini Doğrulayan Kehanet öyküsü daha... Araştırmalar gösteriyor ki insanlar bir ağrının daha az şiddetli olmasını beklerlerse, ağrıyı daha az hissediyorlar. Bu nedenle uzmanlar ağrıların psikoterapi ile tedavisi üzerine çalışıyorlar. Hayatta şanslı olduklarına inananlar, aslında fırsatları kaçırmadıkları ve ısrarlı oldukları için, daha şanslılar. Olumsuz düşünmeye eğilimliyiz Başarılı olacaklarını düşünerek çalışanların başarılı olma ihtimalleri daha yüksek. Çalışırken, yaptıkları fedakarlıklara değil de işin iyi yönlerine odaklanıp, istekli olanlar ise ömürlerini bile uzata...Devamını Oku »

Başarılı Bir İş Görüşmesi İçin

BAŞARILI BİR İŞ GÖRÜŞMESİ İÇİN

Başarılı bir iş görüşmesi için neler yapılmalı? CV hazırlama dan sonra gerekli en önemli iş görüşmesidir. Mutlaka göz atın! Adayın iş görüşmesinde başarılı olabilmesinin en önemli koşulu iş görüşmesi için hazırlık yapması ve görüşmeye hazırlıklı gitmesidir. Hazırlık aşamasında adayın sergileyeceği davranışlar aşağıda sıralanmıştır. 1. Sorulabilecek sorulara hazırlıklı olmak, 2. Görüşmelerde uygulanabilecek testlere hazırlıklı olmak, 3. Firma hakkında önceden bilgi sahibi olunması, 4. Görüşmeye dinç ve sakin bir yapıyla katılmak. Adayın iş görüşmesine giderken giyim ve kuşam konusunda hassas olması beklenmektedir. Özellikle sade ve abartılmamış giyim tarzının uygun olduğu düşüncesi hakimdir. Bu konuda adayların aşağıdaki maddelere dikkat etmeleri önerilebilir: 1. Şık ve sade giyinin, 2. Başvuru yapacağınız yere uygun giyinin, 3. Erkek ve bayan adayların takım elbise giymeleri yerinde olur. Aşırı renkli ve desenli takımlardan uzak durmakta yarar vardır, 4. Bayanların aşırı makyajdan ka...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık