Başarı

Başarının Psikolojisi(Sadece Sonucu Değil, Süreci De Önemseyin)

Başarının Psikolojisi(Sadece Sonucu Değil, Süreci de Önemseyin)

Çok azımız birden bire başarılı olmuşuzdur. Çoğunlukla küçük parçalar tırtıklarız ve parçalar teker teker yerlerine yerleşirler. Becerilerin ve bilgilerin, beklenmedik şekillerde birleşmeleri gibi, küçük gibi görünen şeyler sonunda çok önemli olabilirler. Hangi davranışlarımızın, belirli bir zamanda kariyerimize ne gibi katkılar sağlayacağını yordamak mümkün değildir. Bu, bir sorun yaratır. Eğer başarı, bir sonuç olarak çok önemliyse, genellikle bizi o başarıya ulaştıracak olan süreci önemsemeyiz. Mesela bir hocanın, "ilgisiz" bir entellektüel alanla ilgili ilginç bir konu ortaya attığını düşünelim. Eğer öğrenci, daha çok elde edeceği sonuca odaklanan bir öğrenciyse, entellektüel olarak kendini konuya kapatma eğiliminde olacağı için, bu konuda daha sonra önemli olabilecek bazı şeyleri öğrenme fırsatını kaçırmış olacaktır. Başarılı öğrencilerde, bu gibi durumlara açık olmalarından ve genel olarak işi önemseme eğilimlerinin bir sonucu olarak, nitelikteki tutarlılıktan kaynaklanan bir zen...Devamını Oku »

Ders Çalışma Tekniği(Felsefe Dersinde Başarılı Olmak İçin)

Ders Çalışma Tekniği(Felsefe Dersinde Başarılı Olmak İçin)

- Derse ön hazırlık yaparak gelmeli, - Konular bir bütün olarak okunmalı. Konu içinde geçen kavramlar, tanımlar öğrenilmeli, - Derste not tutulmalı. Özellikle önemli kavram, tanım ve alt başlıkları açıklayıcı kısa notlar alınmalı, - Konular ile ilgili örnekler çözülmeli, - Konular üzerinde düşünülmeli, soru sorulmalı, derse aktif olarak katılım sağlanmalı, - Yeni öğrenilen konular ile eski konular arsında bağ kurulma.lı. Sosyal bilimlerdeki olayların birbiriyle ilişki içinde bulunduğu unutulmamalı, - Sistemli tekrarlar yapılmalı, - Bol soru çözülmeli. Bir sorudaki cevabının diğer bir soruda soru kökü olabileceği düşünülerek sorular iyi analiz edilmeli, - Geçmiş yıllara ait sorular incelenmeli, - Dersle ilgili diğer problemler için Rehberlik Servisi'ne danışılmalı, -ALINTI- Ders Çalışma Tekniği(Felsefe Dersinde Başarılı Olmak İçin) --------------------------------------------------------------- (nlp eğitimleri, hipnoz, eğitmenler için eğitimler, NLP, nlp İzmir, öss, danışmanlık, koçluk,...Devamını Oku »

Ders Çalışma Tekniği(Tarih Dersinde Başarılı Olmak İçin)

Ders Çalışma Tekniği(Tarih Dersinde Başarılı Olmak İçin)

- Derse ön hazırlık yaparak gelinmeli, , - Ezberlemeye değil yorum ve düşünülmeye yönelmeli, - Konular öğrenilirken neden ve sonuçları iyi kavranılmalı, - Ders sırasında not tutulmalı. Önemli yerlerin altı çizilmeli, - Konular dersten sonra tekrar edilmeli. 'İlgili sorular çözülmeli, - Konular ile ilgili çeşitli kaynak kitaplar okunmalı, - Her seçeneğin yeni bir soru olabileceği düşünülerek soru açıklamaları dikkatle dinlenilmeli, - Konular bir bütün halinde öğrenilmeli. Anlaşılamayan yerler öğretmene sorulmalı, - Geçmiş yıllara ait sorular incelenmeli, - Dersle ilgili diğer problemler için Rehberlik Servisi'ne danışılmalı, -ALINTI- Ders Çalışma Tekniği(Tarih Dersinde Başarılı Olmak İçin) -------------------------------------------------------------------------- (nlp eğitimleri, hipnoz, eğitmenler için eğitimler, NLP, nlp İzmir, öss, danışmanlık, koçluk, ders, cinsellik, sevgi, aşk, hızlı okuma, başarı, kariyer,)...Devamını Oku »

Ders Çalışma Tekniği(Coğrafya Dersinde Başarılı Olmak İçin)

Ders Çalışma Tekniği(Coğrafya Dersinde Başarılı Olmak İçin)

- Derse ön hazırlık yaparak gelmeli, - Derse hazırlanırken konuların birbiriyle ilişki içinde olduğu düşünülerek konular arsında bağlantı sağlanmalı, - Olayların nedenleri ve sonuçların iyi incelenmeli, konular bütünlük içinde öğrenilmeli, - Konular çalışılırken gerekli araçlardan(atlas,grafik,şekil, vb.) yararlanmalı, - Konu içinde geçen kavram ve tanımlar iyi öğrenilmeli, - Sistemli tekrarlar yapılmalı, - Tekrarlardan sonra konular ile ilgili sorular çözülmeli, - Sorularda istenen bilgileri ezberlemek yerine açıklama ve sonuç çıkarmaya yöneltilmeli, - Konu eksikleri giderilmeli, - Sorularda verilen her bir maddenin yeni' bir soru kökü olabileceği düşünülerek sorular iyi incelenmeli, açıklamalar yapılmalı, - Geçmiş yıllara ait sorular incelenmeli, - Dersle ilgili diğer problemler için Rehberlik Servisi'ne danışılmalı, -ALINTI- Ders Çalışma Tekniği(Coğrafya Dersinde Başarılı Olmak İçin) --------------------------------------------------------------- (nlp eğitimleri, hipnoz, eği...Devamını Oku »

Öss(Başarıya Ulaştıracak Küçük Tavsiyeler)

ÖSS(Başarıya Ulaştıracak Küçük Tavsiyeler)

* ÖSS'yi kazanmanın gerçek püf noktası, bol bol test çözmekte yarıyor. Bu yüzden, çevrenizdeki tüm dershanelerin deneme sınavlarını takip ediniz, gazetelerin tüm deneme sınavlarım eksiksiz çözünüz. * Genel olarak yapılan şu yaygın hatayı yapmayın: Çözdüğünüz testlerin sadece doğru ve yanlışlarını ayrıt etmekle kalmayın; doğrularınızın neye göre doğru olduğunu, yanlışlarınızın neye göre yanlış olduğunu mutlaka tespit edin. Aksi taktirde, yaptığınız işin neticesini almamış olursunuz. Eğer böyle yaparsanız bir taşla birkaç kuş vurmuş olursunuz. Hem test çözmüş olursunuz, hem de konuları öğrenmiş olursunuz. * Bu işi daha önce başarmış büyüklerinizle, zaman zaman geliştirici sohbetler edin: Bu, hemen hemen tüm öğrencilerin tenezzül dahi etmediği bir durum ama, bu işin sırrını kavramış, aklı başında öğrenciler, unutmayınız ki bu taktiği deniyorlar. Siz de deneyin, çok etkili bir taktik. * Sabrın ne olduğunu bilge birine sorunuz: Genellikle 'sabırlı olmak' gerektiğinden bahsedilir ama bunun n...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık