Başarı

Sosyoloji(Başarılı Eğitimin İlk Okulu Ailedir)

Sosyoloji(Başarılı Eğitimin İlk Okulu Ailedir)

Eğitim, hayat boyu devam eden bir etkinlik. Bu etkinlik sayesinde insanlar bilmediklerini bilir, yapamadıklarını yapar hale gelirler. Dşnme ve anlama kabiliyetleri gelişir; yapma ve retme etkinlikleri artar. Her şeyden nce kendilerini ve dnyalarını tanırlar. İnsan, bu sre iinde yaşadığı dnşmlerle birlikte insanlasın Btn başarı sreleri bu eğitim etkinliğiyle yakından ilişkilidir. Sosyal empatiyi bu srele birlikte kazanır. Eski zamanlarda, insanlar ailelerinin mesleğini alırlardı. Bu nedenle, aile hangi işle meşgul ise ocuk da aynı işi anne ya da babasından ğrenirdi. Ailelerin meslekten gelen isimleri vardı. ilingir oğlu, mderris oğlu, gibi. Bugn her-şey değişti. Ancak hala, zaman zaman bireyin eğitimi zerinde ailenin nemli etkisi olabiliyor. İşte nl&uum...Devamını Oku »

Ruh Sağlığı(Zekâ İle Başarının İlişkisi)

Ruh Sağlığı(Zekâ ile Başarının İlişkisi)

ğrenmenin yolunda gitmesi, dolayısıyla okul başarısı bir ok uygun koşulun bir arada bulunmasına bağlıdır. Her şeyden nce, ocukta zek gelişmesi ocuğun yaşma uygunluk gstermelidir. Genel zek dağılımında ortalamanın altına dşmemesi gereklidir. Okulda olduğu gibi toplum yaşamında da başarı byk lde zek ile orantılıdır. Ancak zek, başarıyı belirleyen tek etken değildir. Bunun yanında başka koşullar da aranır, rneğin ocuğun duyu organlarında bir bozukluk olmamalıdır. Grme bozuklukları ve ağır işitme ğrenmeyi nemli lde etkiler. ocuğun zek yeteneğine dokunmayan, ancak algılamasını bozan kimi beyin sayrılıkları ğrenmeyi yavaşlatabilir. rneğin, zel okuma glğ denen bir sayrılık vardır. ocuğun k...Devamını Oku »

Zeka(Yüksek Başarı Zekâsı )

Zeka(YÜKSEK BAŞARI ZEKÂSI )

Mannheim niversitesi'nde psikolog olarak grev yapan zek araştırmacısı ve psikoteşhis uzmanı Heinz Martin Sss, zek seviyesini insandaki btn becerilerin detaylı tanımına değil, problemleri zme konusundaki zihn gcn lmne bağlıyor. Sss'e birok bilim adamı destek veriyor. Sss, bilgileri tek tek zihinde tutup zaman iinde bunları birleştirerek kullanabilme becerisiyle (işleme kapasitesi) meslek başarının yalandan ilgili olduğuna inanıyor. İşte Sss'e gre yksek basan zeksı iin 8 farklı yetenek: 1) Buluş zenginliği: Mmkn olduğu kadar ok fikir retme konusundaki verimlilik. 2) Hız: Beynin alışma ve kolayca kavrama yeteneği. 3) Dşnme gc: Dşnceyi zorlama...Devamını Oku »

Zeka(Başarı İçin Yüksek Iq Neden Yeterli Değil?)

Zeka(BAŞARI İÇİN YÜKSEK IQ NEDEN YETERLİ DEĞİL?)

IQ'su yksek ıkan kişide sadece bir cevherin varlığı anlaşılır. O cevheri btn potansiyeliyle ıkarmak ve işleyip kullanmak başlı başına bir iştir ve asıl basan da buradadır. Basan iin yksek IQ gerekli ama yeterli değildir. Bu sebeple EQ (Emotional Intelligence = Duygusal Zek) alışma-lan hız kazanmıştır. Beynin dşnen parasının lmne ve gelişimine ynelik olan IQ kadar EQ da llp değerlendirilmelidir. Duygusal zek eğitiminin en nemli parası, buluşuluk ve cesaret eğitimidir. Yni heart work, işe yreğini koymak... Hayatta başanlı olmanız iin sadece IQ'nuzun yksek olması yetmiyor, EQ'nuz da yksek olmalı. Okuldaki basan genellikle yksek IQ'yla ilgilidir, fakat okuldaki başarının iş ...Devamını Oku »

Zeka(Zekâ Unsurunun Hayattaki Başarıya Etkisi)

Zeka(ZEKÂ UNSURUNUN HAYATTAKİ BAŞARIYA ETKİSİ)

Zek mantık yrtme, problem zme, soyut dşnme ve abuk ğrenme gibi zihn faaliyetlerde nemli rol stlenmektedir. Hayattaki karmaşık olaylarla baş aıkabilme yeterliliği mnsına gelen zekyı geliştirmeden kasıt, kişinin ğrenme ve yeni bilgileri kavrayıp kullanabilme seviyesini artırmasıdır. Bu da başarının en temel yoludur. Okuldaki eğitimin amacı, btn ğrencilerin ğrenmeleri, problemleri zmeleri ve soyut dşnebilmelerini sağlamaktır. Yni zek, okuldaki basan iin de ok etkilidir. Psikolojide hibir konu insan zeksı kadar yoğun bir araştırma sahası meydana getirmemiştir. Zek ve zek testleriyle ilgili tartışmalar insanları sadece bilgiye dayalı kabiliyetlerle lmenin doğru olup olmad...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık