Başarı

Kişisel Gelişim(Başarı Yolunda Taktikler)

Kİşisel Gelişim(Başarı Yolunda Taktikler)

* Sabahları, her zamankinden 15 dakika erken kalkabiliriz. Böylece yaşadığımız telaşın ve tersliklerin yarattığı stresi azaltmış oluruz. * Kahvaltıyı ya da kıyafetlerinizi hazırlayarak, sabaha bir gece önceden hazır olabiliriz. * Hafızanıza bel bağlamayın. Randevularımızı, ödeme günlerimizi, önemli günleri, numaraları ve bunun gibi hatırlanması gereken bilgileri bir deftere not ederek, hafızamızı yormamış ve unutma riskini kaldırmış oluruz. * Yalan söylememize sebep olacak davranışlardan kaçınmalıyız. * Kırı...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Başarının Yaşı!)

Kişisel Gelişim(BAŞARININ YAŞI!)

Bazen kendimizi çok yorgun, bitkin ve isteksiz hissettiğimiz olur. Böyle zamanlarda kendimizi çökmüş ve ihtiyarlamış hissedebiliriz. Ya da herhangi bir girişimde bulunmak istediğimiz zaman, "Benim için çok geç! Artık yaşlandım. Yıllar evvel yapmalıydım!" gibi mazeretler ileri sürebiliriz. Bu mazeretlerimiz doğru gibi düşünülebilir. Yani bazı şeyleri zamanında yapmak gerekir. Ama beklediğiniz takdirde zaman geçecek ve o yapmak istediklerinizi halen yapamamış olmanın verdiği sıkıntıyı taşıyacaksınız. O halde beklemeyin. Gün bugündür. Geçmişteki başarısızlıklarımıza takılacağımıza, onu nasıl telafi edebileceğimizi ve aslında zamanı geçmiş gibi görünse de birçok şeyi halen yapabileceğimiz gerçeğini gözden kaçırmamalıyız. İşte size, geçmişte büyük başarılar gösteren kişilerin bu başarıları gösterdikleri yaşları: ((Kişisel Gelişim, BAŞARININ YAŞI!)) ...Devamını Oku »

Öss Hazırlık(Gerçek Başarı Öyküleri - 1)

ÖSS Hazırlık(Gerçek Başarı Öyküleri - 1)

Bir Sadakat Abidesi: "Muradiyeli İsmail" Şimdi sizleri biraz dinlendirmek ve yıllar içerisinde üniversiteye hazırlık sürecinde zorlu yollardan geçerek başarıya ulamış birkaç talebemin hayatlarından kısa anekdotlar sunmak istiyorum. Ben onların yaşadıklarından ve üniversiteye hazırlanırken sergiledikleri çabadan kendi adıma çok şeyler çıkardım. Umarım sizler de ilgiyle okur ve kendi adınıza istifade edersiniz. Biliyorum, pek çoğunuz benzer süreçlerden geçti veya halihazırda geçmekte. Bunun idraki içindeyim ve hepinize başarılar dileyerek ilk önce Muradiyeli İsmail'in hikayesine geçmek istiyorum. Van'a hiç gittiniz mi bilemiyorum. Eğer gitmediyseniz ilk fırsatta bu güzel kentimize gidip, harika doğasını gezmenizi, sıcakkanlı halkının misafirperverliğine yakından şahit olmanızı öneriyorum. Hani bazı şehirlerimiz için Doğu'nun Paris'i tabiri kullanılır; mesela Diyarbakırlı, Gaziantepli, Şanlıurfalı, Elazığlı ve Malatyalı tanıdıklarınız varsa, onların memleketlerini bu şekilde andıklarına ş...Devamını Oku »

Öss Hazırlık(Başarısızlıktan Başarıya)

ÖSS Hazırlık(Başarısızlıktan Başarıya)

Başarısızlıktan Başarıya Nasıl Ulaşılır? insanın çabaladığı halde başarıya ulaşamamasında çeşitli nedenler olabilir. Bazen iradı olarak yaptığımız hatalar, ihmaller buna sebep olduğu gibi gayret gösterdiğimiz halde istediğimiz neticeye bir türlü ulaşamadığımız zamanlar da olabilir. Bir üniversite hazırlık talebesinin bu manada karşılaşabileceği sıkıntıları ve çözüm önerilerini şöyle özetleyebiliriz: Bazılarınızın başarısızlığında yenilgi korkusu, başaramama endişesi etkili olabiliyor. Bu durumunuzu kabullenmeniz ve sıkıntınızı kimse ile paylaşmamanız daha vahim sonuçlar doğurabilir. Hiç çekinmeden düşüncelerinizi, sizi saran endişeleri yakın çevrenizle ve rehber öğretmeninizle paylaşın. Bilhassa okulunuzdaki ve dershanenizdeki rehber öğretmenleriniz bu hususta sizlere bilimin ışığında faydalı bilgiler sunacak, etkili çözüm önerileri getirecektir. Bir de siz kendi kendinize olumlu övgülerde bulunun. Olumlu taraflarınızı öne çıkararak, başarılı olacağınıza dair inancınızı pekiştirin. Kon...Devamını Oku »

Öss Hazırlık(Hedefe Kilitlenmek Ve Başarıya İnanmak)

ÖSS Hazırlık(Hedefe Kilitlenmek ve Başarıya İnanmak)

Hedefe Kilitlenmek ve Başarıya İnanmak Başarıya ulaşmış hiçbir insan yoktur ki bir hedefe kilitlenmemiş olsun. Şöyle bir çevrenize bakın, toplumda saygın bir yer edinmiş veya ses getirecek başarılara imza atmış olan insanlar öteden beri ulaştıkları zirvelerin hayalini kurmuş insanlardır. Fatih Sultan Mehmed 'in hayallerini ilk gençlik yıllarından itibaren istanbul'un fethi süslüyordu. 0, Hazreti Muhammed'in müjdesine nail olmak için büyük bir hedefe kilitlemişti. 1451 'de babası Sultan II. Murad'ın vefatından sonra tam yetkiyle tahta çıktığı günden itibaren iki sene boyunca her gün bu hayalle yatıp kalktı. Gecesini ve gündüzünü fethin hazırlıklarıyla geçirdi. Kah Başkent Edirne'de, kah istanbul önlerinde ordusunun maddi ve manevi olarak kuşatmaya hazırlanması işiyle meşgul oldu. İki aya yaklaşan kuşatma müddetince kara surlarının önünde, Boğaz'da, Rumelihisarı'nda ve Suriçi'ni kuşatan her noktada ordusunu tarihi yarımadaya bir şekilde sokabilmenin yollarını aradı. Nihayetinde inandığı ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık