Başarı

Başarı ( Güven Çemberi )

Başarı (  GÜVEN ÇEMBERİ      )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( GÜVEN ÇEMBERİ ) Birçok kişi kişisel çelişkiler ile kendilerim kısıtlar ve olumsuz düşünceler üreterek sorunun üstesinden gelemez duruma düşer. Bu görüşlerim düzeltmek için onlara yardımcı olabilirsiniz. Bazı güven artırıcı ipuçları: l. Vasıflarınızın üze rinde dürün. Çünkü güçlü güven duygusu onların üzerine kurulacaktır. 2; Durumları analiz etmeyi öğrenin. Bu şekilde akıllı bir plan güçlü yönlerinizin üzerinde duracak ve eksik yönlerinizi azaltmanızı sağlayacaktır. 3. Sizi en iyi tanıyan kişiyle beraber güçlü yönlerinizi belirlerken kendinizi en iyi eleştiren yine siz olun. Durumunuzu yazarak belirleyin ve şu soruları cevaplandırın: "Haklıysam ne kazanabilirim?" "Kazanan başka birileri var mı?" "Varsa bunun farkındalar mı ve bu onlar için önemli mi?" 4. Bazı konularda direnç olabileceğin! bekleyîn. Bu şekilde daha g...Devamını Oku »

Başarı ( Güven Eksikliği) )

 Başarı (  Güven eksikliği)    )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Güven eksikliği) ) Güven eksikliğinden potansiyelleri azalan veya kişisel çelişkileri olan dostlarınızı, aile üyeleriniz! veya iş arkadaşlarınızı gördüğünüzde, onlara yardımcı olabilirsiniz. Belki onlara bir kişisel gelişim programı belirleyemezsiniz ama gerektiğinde yanlarında olup yardımcı olacağınızı söyleyebilirsiniz. • Bir konuyu açıklığa kavuşturmak için tartışabilirsiniz. • Bir çözüm için gerekli yolları veya gelişimi engelleyen bir sorunu tespit edebilirsiniz. • Atılması gereken en uygun adımları konuşmak için danışmanlık önerebilirsiniz. • Bir sorun veya durumu kontrol altına almak için gereken acil müdahaleler önerişi yapabilirsiniz. • Başarı güveni, güven başarıyı üretir. En önemli yetenek sorumluluk almaktır. (başarı değerlendirme sınavı, başarı dershanesi, başarı yollar...Devamını Oku »

Başarı ( Başkalarına Yardımcı Olun )

Başarı (  Başkalarına Yardımcı Olun      )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Başkalarına Yardımcı Olun ) Çalışanların dürüst olmadığım gösteren en önemli faktör, para ya da mal çalmaları, işe gelmeme veya tembellik değildir. En kötüsü, patronun, sizin engelleme ihtimaliniz olan bir hatayı yapmasına izin vermenizdir. Hiç şüphesiz, belirli bir kendini geliştirme programı kişisel güveni geliştirir. Cesaretsizliğin üstesinden de gelir. Ancak başkalarının da gelişip kendine güvenmelerim sağlarsanız kendinizi daha yararlı ve yetenekli bulursunuz. Başkalarına yardımcı olmaktan dolayı tatmin olmakla beraber geliştirdiğiniz bilgi ve tecrübeyi pratik bir yolla kuvvetlendirmiş de olursunuz. (başarı değerlendirme sınavı, başarı dershanesi, başarı yolları, basarı, basari, öss, oss, iletişim, kişisel gelişim kitapları, kişisel gelişim nedir, genç gelişim, nlp, beden dili, motivasyon, başarı nedir, ...Devamını Oku »

Başarı ( Kendinize Güveninizi Geliştirmek İçin )

Başarı (  Kendinize Güveninizi Geliştirmek İçin    )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Kendinize Güveninizi Geliştirmek İçin ) Aşağıdaki öneriler takip için size yardımcı olacaktır: • Kendinize güveninizi geliştirmeniz için kendinize dönmeyeceğiniz bir söz verin. • Bir kulübe, okula, gönüllü bir organizasyona, bir komiteye girerek ya da yeni bir görev üstlenerek gerekli yardımı alın. • Güveninizin eksik olduğu konulara ağırlık verin. Örneğin, eğer, başkalarının önünde konuşmaktan korkuyorsanız konuyla ilgili gerekli eğitimi alın. Bir topluluğa hitap etmeniz! gerektirecek bir klüp veya organizasyona katilin. • Hedeflerinize yönelik gelişmelerinizi gözden geçirin. Takviminiz! kontrol edin. Hedefe doğru ilerliyor musunuz? Değilse neden? Sizi ne engellemektedir? • Kendinize güveninizi güçlendirecek inançlarınızı geliştirme konusunda cesaret verecek olumlu bir bakış açışı edinin. (başarı d...Devamını Oku »

Başarı ( Takip Etmek Çok Önemlidir )

Başarı (  Takip Etmek Çok Önemlidir      )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Takip Etmek Çok Önemlidir ) Kolay yenilgiye uğrayanlar, işlerin yolunda gitmemesi için yüzlerce neden bulurken, aslında onlara gereken, yolunda gitmesini sağlayacak bir tek nedendir. Düzenli bir şekilde takip etmezseniz, kişisel güveni artırmaya yönelik programınız bir anda karmaşıklasın Yeni gelişim gerektiren konuların belirlenmesi ve o konulardaki gelişmelerin takibi çok önemlidir. Kişisel güven geliştirme programı ne kadar ertelemeye uğrarsa, hiç-bir zaman başlamama şansı da o kadar yüksektir. Bir başka yoldan çıkarıcı konu da: Zaten başarılı olduğunuz konularla vakit geçirmek ve sevmediğiniz veya az başarılı olduğunuz konulan atlamaktır. Doldurduğunuz Güven Değerlendirme Formu deneyimlerinizin işaret ettiği özellik ve yeteneklerinizin sizin için en önemli konular olduğunu göstermektedir. Sürekli olarak kişisel pe...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık