Başarı

Başarı ( Gerçekleri Çıkartın )

Başarı (  Gerçekleri Çıkartın )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Gerçekleri Çıkartın ) Gerçekleri ortaya çıkarmadan sorunu çözmeye çalışmak yanlış olur. Tek bir görüşü destekleyecek gerçekleri çıkarmak da eş değerde bir yanlışlık olur. Problem hakkındaki gerçekler toplanmaya başlayınca size anlamlı gelecek ve birbirleriyle ilişkilerini belirleyecek şekilde sınıflandırın. Tabii kullandığınız kaynağın şu özelliklerim de belirtmenizde fayda vardır: • Güvenilir olması-kanıtın geçerli olması, örneğin hassas aletlerin okunması ve bilimsel deneyler gibi. • Muhtemelen güvenilir olması-Rakip yorumları ve gözlemleri, birinci derece tanıklar gibi. • Şüpheli olması- Dolaylı duyumlar, tahminler, ikinci derece gözlemlere ait görüşler gibi. Toplanacak bilgilerin çokluğu problemin içeriğine ve zamana bağlıdır. Ne kadar zamana ihtiyaç olursa olsun ne kadar çok şey bilirseniz...Devamını Oku »

Başarı ( Durumu Analiz Edin)

Başarı (  Durumu Analiz Edin)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Durumu Analiz Edin) Örneğin Procter & Gamble şirketinde Charmin tuvalet kağıtlarının ürün müdürünü ele alalım. Procter & Gamble'da ne zaman bir tüketici şikayeti olsa, sorun hemen çözüm bulması için ürün müdürünün kuçağına konulur. Ürün müdüründen, müşteriyi memnun edecek gerekli her adımı atması beklenir, işte size bir durum. Tuvalet kağıdı üç değişik askı tipine göre üretilir. Umumi tuvaletlerde bulunan tip, evde duvara asılı olan tip ve eski moda yarı silindirimsi duvar oyuğuna uygun olan üp. Charmin tuvalet kağıtları ise bu son tipe uymayacak kadar kalın üretilmektedir. Procter & Gamble'in, ruloları küçültmek için kağıt uzunluğunu azaltmaya niyeti yoktur. Onun yerine ürün müdürü mühendis ve araştırma ekibiyle bir araya gelir ve rulonun çekildiğinde daha hızlı dönmesini sağlayan, bu şekilde rulo...Devamını Oku »

Başarı ( Yanlış Nerde?)

Başarı (  Yanlış Nerde?)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Yanlış Nerde?) Bir çözüme ulaşmak için daha fazla ilerlemeden önce .gerçek problemin ne olduğuna bakmak gereklidir. Bu size 1 safça gelebilir ancak aslında en zor iştir çünkü gerçek sorun yüzeyin altında gömülmüş durumdadır. Örneğin Procter & Gamble şirketinde Charmin tuvalet kağıtlarının ürün müdürünü ele alalım. Procter & Gamble'da ne zaman bir tüketici şikayeti olsa, sorun hemen çözüm bulması için ürün müdürünün kuçağına konulur. Ürün müdüründen, müşteriyi memnun edecek gerekli her adımı atması beklenir, işte size bir durum. Tuvalet kağıdı üç değişik askı tipine göre üretilir. Umumi tuvaletlerde bulunan tip, evde duvara asılı olan tip ve eski moda yarı silindirimsi duvar oyuğuna uygun olan üp. Charmin tuvalet kağıtları ise bu son tipe uymayacak kadar kalın üretilmektedir. Procter & Gam...Devamını Oku »

Başarı ( Sizin Probleminiz Nedir?)

Başarı ( Sizin Probleminiz Nedir?)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Sizin Probleminiz Nedir?) Fikirler , kişiler gibi, büyük doğmazlar. Israr, zaman ve çok çalışmayla zaman içinde gelişir. Çok azma bir av gibi sezdirmeden yaklaşılıp yakalanır. Louis Houck, Cape Giradeau'dan Delta, Missouri'ye kadar demiryolu inşaatı anlaşması yapmıştı. Kontratın geçerli olup parasını alabilmesi için ilk trenin Delta'ya l Ocak 1881'de varması gerekiyordu. Houck, bir rakibinden krediyle kullanılmış raylar aldı. Delta'ya l mil kalana kadar işi yolunda gitti. Sonra rayları ona satan kişi daha fazla satmayacağım söyledi. Elinde raylar olmadan, zaman da ilerlerken Houck'un basında çözülemeyecek bir problem var gibi gözüküyordu. 30 aralık 1880'de Houck ve ekibi trene ray bağlantılarını yüklediler. 31 Aralık'ta gün doğarken trenle var olan tren yolunun sonuna kadar gittiler. Treni...Devamını Oku »

Başarı ( Sorunları Fırsatlara Çevirmek)

Başarı (  Sorunları Fırsatlara Çevirmek)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Başarı ( Sorunları Fırsatlara Çevirmek) Genç amatör, golf turnuvasında 17. deliğe gelindiğinde rakibinin az farkla önündeydi. Atışı, topu deliğin çok az yakınma düşürmüştü. Eğer şansı da yaver giderse şampiyon olamaması için bir neden yoktu. Topun yanma doğru gittiğinde birden dehşetle durdu. Top, dikkatsiz birinin attığı bir kesekağıdının içine girmişti. Bu problem hemen çözülmediği takdirde birinciliği kaybetmesine yol açabilirdi. Ne yapılabilirdi? Genç adam durumu birkaç dakika inceledikten sonra harekete geçti. Cebinden bir kutu kibrit çıkardı ve kağıdı tutuşturdu. Külleri kaldığında uygun bir sopa seçti ve atışım yaptı. Top yuvarlandı deliğe geldi ve içine düştü. Çoğu golfçü, belki profesyoneller de dahil olmak üzere, bu durum karşısında ceza alıp omuzlarım si...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık