Yaşam Koçu Eğitimi

Yaşam Koçu Eğitimi

Yaşam koçluğu, kendi yaşamına dışarıdan bakmak, içsel doğasını gözlemlemek, anlamak, kendini keşfetmek ve böylece potansiyelini maksimum kullanmak isteyen bireyler için gerçek bir fırsattır. Yaşam Koçluğu, kişinin bulunduğu noktadan ulaşmak istediği noktaya gitme sürecinde hayatında tatmin ve denge yaratmasıdır. Yaşam Koçluğu, kişinin kendini en iyiye taşıyacak bütün kaynaklara sahip olduğunu, hayatında ulaşmak istediği bütün cevaplara sahip olduğunu peşinen kabul eder. Bütün mesela, içimizdeki bu gücü uyandırmak ve sahip olduğu potansiyeli hayata kazandırmaktır. Yaşam Koçluğu Sertifika Programına katılmak isteyen kişiler daha öncesinde profesyonel bir koçtan yaşam koçluğu hizmeti veya bir danışmandan danışmanlık hizmeti almamış olsalar bile bizzat kendi üzerlerinde çalışarak ve bu süreci sindirerek Yaşam Koçluğu Sertifika programına katılabilirler. Yaşam Koçluğu Eğitimine Kimler Katılabilir? - Kişisel gelişim ala...Devamını Oku »

Yaşam Koçu İzmir

Yaşam Koçu İzmir

Yaşam koçluğu danışanın kendi içindeki potansiyeli kullanarak ve kişinin geçmişini kurcalamadan, danışanın kendi içindeki doğruyu bulmasına yardım eden kişidir. İnsanları ileriye götüren aslında yanıtlar değil, yanıtları bulamamızı sağlayan doğru sorulardır. Koç bu devrede yaşamınıza girmektedir. Bu gün bütün rekor kıran sporculara bakın, hepsinin yanında koçları vardır. Koç'un yaptığı sadece sporcunun içindeki potansiyeli ortaya çıkarmada yanında yer almasıdır. Dolayısı ile kişilerin iş ya da özel yaşamlarında kafaları karıştığında, hedefleri bulanıklaştığında veya hedeflerini kaybettikleri zaman, hedeflerin açığa çıkarılmaması, bulunması ve sonrasında gerçekleştirilmesi zamanında koç danışanına yol gösterici olmaktadır. İnsan doğası gereği hayatının her döneminde, yeni yaşam tarzlarına ve yaşadıkları ortamdan olumlu yönde faydalanmaya, daha ilerici ve başarılı olmaya ihtiyaç duyduğu açık ve ortadadır. Günümüz koşulları hızlı değişimlere ayak uydurmamızı zorunlu kılmaktadı...Devamını Oku »

Yaşam Koçu İzmir

Yaşam Koçu İzmir

Amerika ve Avrupa ülkelerine bakıldığında en çok tercih edilen meslek sıralamasında ön sıralarda yer almakta, her geçen gün tüm dünya üzerindeki değerini arttırmaktadır. Türkiye'de, yaşam koçluğu alanında faaliyet gösterenler yaklaşık olarak 100 saatlik yoğun bir eğitim programını tamamlarlar. Türkiye için yeni bir iş alanı olan Koçluk; pratik çözümler geliştirdiği için özellikle iş dünyasının dikkatini çekmektedir. İçinde bulunulan durumun net biçimde tanımlanmasını sağlar, Konuyu özelleştirerek derinliğiyle ele alır, Konuşulan konuyu değerlendirerek; içinde bulunulan nokta ile ulaşılmak istenen nokta arasındaki farkı ve değeri anlamayı, çözmeyi kolaylaştırır, Soruna değil çözüme odaklanır; verimliliği arttırır, pozitif sonuçlar ortaya çıkarır. Kaynakları değerlendirmeyi, güçlü bir biçimde hayata geçirmeyi sağlar, Zihni etkin şekilde kullanılmasına olanak verir, Güçlü sorularla zamanı hızlandırır. Y...Devamını Oku »

Yaşam Koçu Nasıl Olunur?

Yaşam Koçu Nasıl Olunur?

Yaşam Koçluğu, yaşamın her alanına koçluk etmek isteyen bireylerin, koçluk sürecini yaşama dair en üst düzeyde nasıl uygulayabileceklerini ve diğerlerinin yaşamlarına bu gelişim sürecini nasıl aktarabileceklerini deneyimleterek öğreten SERTİFİKA PROGRAMI’dır. Yaşam koçluğu süreci; ilk olarak bireylerin olasılıklarla dolu olan yaşamlarında ulaşmak istedikleri duygu, durum veya sonuçları belirlemekle başlar. Sonrasında oraya nasıl varılacağının cevaplarını bireyin kendisine buldurur ve ardından bu cevapların getirdiği sorumlulukları gerçekleştirebilecek istek ve motivasyonun kaynaklarını yine bireyin ortaya çıkarmasına yardımcı olur. Ayrıca bu değişimleri gerçekleştirebilecek inanca ulaşabilmesi için müşterinin kaynaklarını ortaya çıkarmasına öncülük ya da liderlik eder. Ek olarak gerekli olan yerlerde müşterinin yapılanma sürecine verilen desteğin eylem adımlarını da sürece taşıyarak kalıcı değişimler gerçekleştirilmesini sağlamak bir diğer önemli basamağı oluşturur. Bu basam...Devamını Oku »

İzmir Yaşam Koçu

İzmir Yaşam Koçu

İnsan doğası gereği yaşamının her döneminde, yeni yaşam tarzlarına ve yaşadıkları ortamdan olumlu yönde yararlanmaya, daha ilerici ve başarılı olmaya gereksinim duyduğu açık ve ortadadır. Hayat tarzımız, çevremiz, iş yaşamımız yani hayatın her noktası bize yeni ve olumlu dinamikler yüklediği kadar; farkında olmadan da hayatımızla ilgili yeni paradoksları beraberinde getirir. Hayatımızda ki bu çözülmesi zor paradokslar bizi hayallermizden, çizdiğimiz kaliteli hayat ve kariyer çizgimizden uzaklaştırır. İşte tam bu nokta da yaşam koçu sizlere , kişinin gelişmesi yönünde , yeni bir beceri, yetkinlik veya davranış öğrenmesine, kendisi için koyduğu yeni hedeflere ulaşmasına veya var olan bir problemini çözmesine destek olmaktadır. Bu çok önemli ve zor görevin üstesinden gelmek üzere; bende hayatın zor yollarında sizlere yön verecek; hedefleriniz doğrultusunda hayatınıza devam etmeniz için gerekli bütün özverili çalışmalarımı sizlerle paylaşacağım. Neden Yaşam ...Devamını Oku »

1 2 3 4
Yukarı Çık