Sözler

Kendini Anlatan Anlamlı Sözler

Kendini Anlatan Anlamlı Sözler

Bir zamanlar 'Mein Balıkçısı' diye, talihi ile meşhur bir adam varmış. Mein kıyılarında balık pek az tutulduğu halde bu adam ne zaman balığa çıksa boş dönmez, sepetler dolusu balıkla gelirmiş. Adam bu yüzden para kazanırken talihi de dillere destan olmuş. O kadar ki birinin fazla talihli olduğunu anlatmak için "Mein Balıkçısı gibi talihli" demek âdet haline gelmiş. Günün birinde balıkçı ölmüş. Cenaze için evine gelenler, Mein Balıkçısı'nın evinde balık ve su üzerine zengin bir kütüphane olduğunu hayretle görmüşler; adamın balık avından neden boş dönmediği o zaman anlaşılmış. "Bir yıl sonrasıysa düşündüğün, tohum ek. Ağaç dik, on yıl sonrasıysa tasarladığın. Ama düşünüyorsan yüzyıl ötesini, halkı eğit o zaman. Bir kez tohum ekersen bir kez ürün alırsın...Devamını Oku »

Saygı İle İlgili Sözler

SAYGI İLE İLGİLİ SÖZLER

Saygı ile ilgili güzel sözler yardım edin. Saygı ile ilgili hadisler Saygı hakkında ayet ve hadisler Saygıla ilgili hadisler Saygı ile ilgili ayet ve hadisler Saygı hakkında hadisler Saygı ile ilgili ayetler Saygı ile ilgili ayetler ve hadisler Saygıla ilgili ayet ve hadisler Saygıla ilgili ayetler Saygı ile ilgili sözler Saygı ile ilgili hadisler ve ayetler Saygı hakkındaki ayet ve hadisler Saygı hakkında hadis ve ayetler Saygı ile ilgili hadis ve ayetler Saygı ile ilgili hadisi şerif • Gerek günümüz psikologları gerekse Mevlana insanın mutlu olabilmesi için sevgi dolu mutlu bir ortamda yetişmesini öngörmektedir. Nitekim aile içinde sevgi gören bir çocuk topluma da sevgi verir. Toplumda sevgi insanlar arasında barışı sağlar. İnsanlar birbirlerine sevgi ve saygı duyarsa birbirlerinin hakkını da gözetir. Bu da insanların birbirleriyle uyum içinde yaşamasını sağlar. O toplum gelişir ve ilerler. Diğer toplumlarda daha üstün bir durum kazanır. Devamını Oku »

Paylaşmak İle İlgili Sözler

Paylaşmak ile ilgili sözler

PAYLAŞMAK İLE İLGİLİ SÖZLER Parktaki çiçek, koparılırsa bir kişinin; koparümazsa bin kişinin olur. Ekmeğini yalnız yiyen, yükünü yalnız taşır. Yalnız yiyen, felaket gününde de yalnızdır. Rig Veda Paylaşılan sevinç iki kat olur; paylaşılan bir acı da yarıya iner. Alman Özdeyişi Sen kendini düşünürsen, başkası da kendini düşünür. Ali Nihad Tarlan Çoğu insan başarıyı almak olarak düşünür. Oysa başarı, vermekle başlar. Henry Ford Veren eli herkes öper. Verip pişman olmaktansa vermeyip düşman olmak yeğdir. Verirsen doyur vurursan duyur. Az veren candan çok veren maldan Komşu Komşunun külüne muhtaçtır...Devamını Oku »

Hırsızlık İle İlgili Sözler

HIRSIZLIK ile ilgili sözler

HIRSIZLIK ile ilgili sözler Hırsızlık; Ekmek mi? Vay utanmaz herif! Milyon mu? Aşk olsun. Ali Bey Milyonla çalan mesned-i izzette şerefraz, Birkaç kuruşu mürtekibin çayı kürektir. Ziya Paşa (Kastedilen milyonları güncelleştirirsek trilyon olarak ele almalıyız.) Hırsızlığın çirkinliği, çalman şeye göre değişmez ki, ha altın çalmışsın, ha bir iğne... Montaigne Merdi kipti, şecaat arzederken sirkatin söyler. Lâ-Edrî Bir kısım insan aç olduğu için değil, hırsız olduğu için çalar. W. S. Maugham İnsanın hırsız olup olmadığı suç ortağından sorulmaz ki?C. Marloıve Küçük hırsızları asıp yok ederler. Büyükleri çok ilerlemiştir ki ülkeyi ve sarayları yönetiyorlar. J. W. Goethe Hırsız, çalmak fırsatı bulamazsa ne kadar namuslu olduğunu düşünür. Tevrat ...Devamını Oku »

Tılsımlı Sözler

Tılsımlı Sözler

Konuşurken kullandığınız olumsuz kelimelerin hayatınız üzerindeki negatif etkilerinin farkında mısınız? Peki söylediklerinizin, hatta düşündüklerinizin sizi nasıl kısıtlayabileceği veya sınırlarınızı ne kadar daraltabileceği konusunda bir fikriniz var mı? Konuştuğunuz veya düşündüğünüz şeylerin başınıza geldiği; “Keşke söylemeseydim, bunları aklıma bile getirmeseydim, hiç düşünmeseydim!” dediğiniz oldu mu? Madem ki söylediklerimizin, hatta aklımızdan geçenlerin hayatımızda böyle değiştirici, yönlendirici ve güçlü bir etkisi var; o halde neden bu durumu kendi lehimize kullanmayalım. Öyle ya, olumsuz kelimeler veya olumsuz düşünceler hayatımızı bu denli etkileyecek bir güce sahipse, bu gücü hayatımızı olumlu yönde etkilemek ve daha mutlu olmak adına kullanmak daha mantıklı değil mi? İsterseniz bu olumlama sürecinde neler yapabileceğimize şöyle bir göz atalım. 1. Geçmişimize Dönelim Geçmiş, geçmiştir. Her ne kadar onu olduğu yerde bırakmak ve içinde ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Yukarı Çık