Sözler

Mevlana Nın Aşk Sözleri

Mevlana nın Aşk Sözleri

1. Mevlana Sözleri Hz. Mevlana şöyle seslenmiştir insanlığa: "Yine gel, yine gel, her ne olursan ol yine gel İster kafir, ateşe tapan, putperest ol yine gel Bizim bu dergahımız ümitsizlik dergahı değildir Yüz defa tövbeni bozmuş olsun da yine gel." 2. Mevlana Sözleri Hz. Mevlana, yeni bir durumsayış ve yeni bir anlayış: "Kendine gel, yepyeni bir söz söyle de dünya yenilensin! Sözün öylesine bir söz olmalı kidünyanında sınırını aşmalı. Sınır nedir, ölçü ne? Bilmemeli!" 3. Mevlana Sözleri Sevgide güneş gibi ol, Dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, Hataları örtmede gece gibi ol, Tevazuda toprak gibi ol, Öfkede ölü gibi ol, Her ne olursan ol, Ya olduğun gibi görün, Ya da göründüğün gibi ol. 4. Mevlana Sözleri Ne olurdu, seninle tatlılaşsaydım; yaşayış zaten a...Devamını Oku »

Hayvan Masalları

Hayvan Masalları

MAVİ KUŞ - Vaktiyle bir kral ile kraliçenin Florine adlı güzel ama çok güzel ve iyi kalpli bir kızları varmış. Florine on beş yaşına gelince, annesi ölmüş. Kral dul bir kadınla tekrar evlenmiş. Yeni kraliçenin Alabalık adlı bir kızı varmış. Yüzünde bir alabalık gibi kırmızı lekeler bulunduğu için ona bu adı koymuşlar. Florine ne kadar güzel ve iyi kalpli ise, bu kız da aksine o kadar çirkinmiş. Ama annesi onu çılgınca seviyormuş. Kızının karşısında Florine'in üstünlüğünü çekemiyen kadın, her fırsatta onu babasının yanında küçük düşürüyormuş. Bir gün, kral yeni karısına Florine'in ve Alabalık'ın evlenecek yaşa geldiklerini söylemiş. Kadın, ilk önce kızının evlenmesini arzu ettiğini bildirmiş. Kral da razı olmuş. Aradan biraz zaman geçmiş. Bir gün, Charmant adlı bir prensin ziyarete geleceğini duymuşlar. Bu, o vakte kadar görülen prenslerin en yakışıklı ve en sevimlisi imiş. Kraliçe kendi kızını en güzel giysilerle donatmış, Florine'e d...Devamını Oku »

Tılsımlı Sözleri

Tılsımlı Sözleri

Hiçbir şeye gülmeyenle, her şeye gülenden sakının. Dünyanın en yoksul insanı, paradan başka hiçbir şeyi olmayandır. Ne kadar yaşadığımız değil, nasıl yaşadığımız önemlidir. Tek bir soru bin cevap dan daha güçlü olabilir. Ben sensiz geçen günlerime yanarken, belki sen bensizliğe sevineceksin.. Ama şunu unutmaki birtanem; birgün sen de SEVECEKSİN. Sevgide fedakarlık yolunu bulamayanları asla gönül kapınızdan içeri sokmayın. Karanlıkta ışıksız kalırsan eğer beni düşün, O zaman ne karanlık korkutur seni ne de zalim soğuk üşütür. Sevginin sıcak elleri ellerindedir !! Seni sevmek güzel şey, ümitli şey, dünyanın en güzel sesinden, en güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey,ama artık ben şarkı dinlemek değil,şarkı söylemek istiyorum. Canımdaki her nefes nefesine eklensin, içimdeki her nefes hayalinle demlensin, bırak bu gönlüm varlığınla renklensin, sen benim gönlümde yaşadıkça özelsin! ...Devamını Oku »

İsraf İle İlgili Sözler

İsraf ile ilgili sözler

Israf ile ilgili güzel sözler yardım edin. israf ile ilgili hadisler israf hakkında ayet ve hadisler israfla ilgili hadisler israf ile ilgili ayet ve hadisler israf hakkında hadisler israf ile ilgili ayetler israf ile ilgili ayetler ve hadisler israfla ilgili ayet ve hadisler israfla ilgili ayetler israf ile ilgili sözler israf ile ilgili hadisler ve ayetler israf hakkındaki ayet ve hadisler israf hakkında hadis ve ayetler israf ile ilgili hadis ve ayetler israf ile ilgili hadisi şerif "İktisat, az şeyi çoğaltır, israf, çok şeyi azaltır. " Hz Ali "İsraf sefahetin, sefahet sefaletin kapısıdır." Said-i Nursî "İnsan nefsinin her istediğini alıp yemek israf yönünden kâfidir. " Hz. Ebu Bekir (R.A.) "Bir kaç güne yetecek bir rızkı, bir günde harcayan hâne halkına ben buğz ederim. " Hz. Ömer (R.A.) "Kişinin dostu, iktisadı; düşmanı da israfıdır. " Hukemâ ...Devamını Oku »

Bencillik İle İlgili Sözler

Bencillik ile ilgili sözler

Yalnız kendini düşünen adam, yumurtalarını pişirmek için komşusunun evini yakar. Francis Bacon Özür dilemek, sizin haksız olduğunuz manasına gelmez. Karşınızdaki insana verdiğiniz değerin; egonuzdan yüksek olduğunu gösterir. SIGMUND FREUD Kendini yargılamak; başkalarını yargılamaktan zordur. Başkalarının kusurlarını tartarken, parmağıyla terazinin kefelerini bastırmayan insan pek enderdir Byron Langenfeld Hayali düşmanı yaratmadan gerçek düşmanlar yaratırız. En büyük düşman, kendi algınız, kendi vurdum duymazlığınız, kendi egonuzdur. Revolver (2005) Egoist, daima en çok sevdiği kişiye yani kendisine zarar verir. Beenice Peers Başkası düştü mü, "Çürük tahtaya basmasaydı" deriz Kendimiz düşünce, bastığımız tahtanın çürük çıkmış olmasından şikayet ederiz. Cenap Şehabettin Kendisini pek çok seven, çevresinde pek az sevilir. Cenab Sahabettin Bencillik, dostluğun zehiridir HDe Balzac Benc...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Yukarı Çık