Sınav Koçluğu Nedir Ve Ne İşe Yarar?

Sınav Koçluğu Nedir Ve Ne İşe Yarar?

Öğrenciler sınav zamanlarında çok fazla stresli ve endişe dolu olabilirler. Yoğun çalışma ve yoğun dikkat gerektiren soru çözümleri profesyonel bir kişi tarafından desteklenirse başarı kaçınılmaz olacaktır ve artacaktır. Öğrenciler hem sınavlara hazırlanır hem de yoğun bir şekilde çalışırken bir yandan da gelecekte hangi mesleği yapacaklarını seçmeye çalışırlar. Onları neyin mutlu edeceğini bulmayı amaçlarlar. İşte sınav koçları öğrencilerin sınava giden yolda nasıl daha başarılı olacaklarına dair yardımcı olan ve onların hedeflerini belirlemede destek veren kişilerdir.

Öğrenci ve ailesi arasında bir denge ve iyi iletişimi sağlar yaşam koçları. Öğrencinin sınava giden yoldaki hedeflerde ve çalışmalarda yanında olurlar. Öğrenciye motivasyon verirler ve onun kendini yalnız başına hissetmesine engel olurlar. Velileri de öğrencinin başarısı için doğru bir şekilde yönlendirirler. Öğrenciye nasıl destek olmaları gerektiğini ve neler yapması gerektiğini anlatırlar. Kişilere sisteme başlamadan önce belirli testler uygulanır. Bu testler öğrencinin hangi konularda becerili olduğunu ve neye ilgisinin olduğunu görmemizi sağlar. Kişiyi nelerin motive edeceği belirlenir. Bunların üzerine odaklanılır. Öğrencinin nasıl hedefleri olduğu bulunmaya çalışılır. Daha doğrusu öğrencinin bu hedefleri keşfetmesi sağlanmış olur. Belirli bir çalışma programı uygulanır ve koç ile öğrenci bu program dahilinde çalışmalara başlarlar. Öğrencinin gelişimi kontrol edilir ve girdiği sınavlardaki başarısı değerlendirilir. Öğrencinin başarısını engelleyen faktörler belirlenir ve bunların üstesinden gelinmeye çalışılır. Sınav koçu öğrencinin kendi potansiyelinin farkına varmasında yardım eder. Öğrencinin iyi olduğu konuları geliştirmeye çalışır. Onun özgüvenini artırmaya çalışır. Olumlu düşünceleri geliştirmesini ve endişelerini yenmesini öğretir. Sınav koçluğu yönteminin sonucunda başarının arttığı ve disiplin sorunlarının en aza indirildiği görülmüştür. Aile içindeki iletişim bu konuda çok önemlidir. Ve öğrencinin başarısını kesinlikle etkileyen faktörlerden birisidir. Bu nedenle sınav koçu aile ile öğrencinin iletişimini de düzenlemeye çalışır.

Sınav koçunun destekleri ile öğrencide başarı artışı özgüven artışı sorunların çözümü hedeflerin belirlenmesi sınav kaygısının azalması gözlenir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Sınav Koçluğu eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki Sınav Koçluğu eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Sınav Koçluğunu tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki Sınav Koçluğu eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Sınav Koçluğunu tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık