Sınav Koçluğu Nedir?

Sınav Koçluğu Nedir?

Öğrenci genellikle henüz kişiliği oluşma aşamalarında bulunan, yaşı itibarı ile duygusal ancak duygularını kontrol edemeyen, kendi kendine düşünmeye başlamamış, aldığı etkilere ancak tepki verebilen bir insandır. Eleştiriye değil hemen her zaman için motivasyona ve olumlu desteğe gereksinim duyan bir insandır.
Koçun görevi öğrencilerimizin kör noktalarını ortaya çıkarmaktır. Bu kör noktalar belki de öğrencimizin geleceğini aydınlatacaktır.


Koçun görevi öğrencinin sorununu öğrenci ile birlikte çözmektir. Çözüm öğrencinin içindedir. Koç bunu bulmalıdır. Bunu bulmada en iyi yardımcımız öğrencimizdir.Koçun en önemli görevi belki de Doğru Soruları Sormaktır. Aslında hayattaki başarının anahtarı hayatla ilgili sorularda gizlidir. Eğer doğru soruları sorabilirsek başarı kaçınılmazdır.


Koç öğrencisi ile doğru iletişim kurmalıdır. Güven sağlanmadan hiçbir çalışma sizi doğru sonuca götürmez. Koçuna güvenmeyen öğrencinin onunla doğru paylaşım içinde olması beklenemez.


Sınava hazırlık kursundan önce ailelerin çocuklarını sınava ruhsal olarak hazırlamaları ya da bunu sağlayacak bir koç ile tanıştırmaları  çok yararlı olur. Sınava hazırlık konusunda harcanan paraların çöpe gitmesini engelleyebilir. Sınav Koçluğu sınav yolculuğunda yapılan ve belli ilkelere dayanan bir eğitim sürecidir.


Sınav koçluğu programı SBS, YGS, LYS ve KPSS gibi sınavlara hazırlanan öğrencilerin, sınava hazırlık sürecinde motivasyonlarını yüksek tutmaları, doğru ders çalışma tekniklerini öğrenmeleri, sınavlara bilinçli, planlı, programlı ve daha kolay hazırlanmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmıştır bir programdır. Sınav koçu öğrenciye içindeki kendi enerjisine kullanmaya öğretince kendine olan güven artmaktadır.


Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

 

Sınav Koçluğu Eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

 

İzmir'deki Sınav Koçluğu Eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.


Antalya'daki Sınav Koçluğu Eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık