Öğrencilerde Sınav Kaygısını Azaltmak İçin Neler Yapmalıdır?

Öğrencilerde  Sınav Kaygısını Azaltmak İçin Neler Yapmalıdır?

1-Sınavın sonucuna değil sürece odaklanın: Sınav ve sonuçlarını düşünmek zihinsel enerjinizi ve zamanınızı boşa harcamanıza neden olur. Günlük çalışma planları yapın, nasıl ilerlediğinize kendinizde şaşıracaksınız.

2-Olumsuz düşüncelerden uzak durun: Daima olumlu düşünmeye özen gösterin. Karamsar ve negatif düşüncelerle değerli  vaktinizi boşa  harcamayın. Hiç kimse sınava tüm bilgileri tam olarak bilerek giremez. Mutlaka bilgilerin bir kısmı unutulacaktır, önemli olan bunu en aza indirgemektir.

3-Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın: Herkesin öğrenme ve çalışma stili farklıdır. Sizin bir deneme sınavında başarılı olamamanız, bir sonrakinde de başarısız olacağınız anlamına gelmez.

 4-Planlı hareket edin, doğru ve etkili ders çalışın: Ders çalışırken kısa dönemli planlar yapmanız çok önemlidir. Tamamlanan her hedef kendinizi daha iyi hissetmenizi ve bir sonraki adımı atmak için daha hevesli olmanızı sağlayacaktır. Anlamadan, ezberleyerek çalışmak da bilgilerin çabuk unutulmasına sebep olacak, yorum yapma yeteneğinizi zayıflatacaktır. Anlamadığınız kısımları, çok basit bir şey bile olsa öğretenlerinize sormaktan çekinmeyin.

5-Motivasyonunuzu yüksek tutun: Kendinize güveninizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Küçük de olsa eski başarılarınızı sık sık  hatırlayın.
 
6-Ailenizden ve öğretmenlerinizden destek istemekten çekinmeyin: Moraliniz bozulduğunda, belli bir konuyu öğrenmekte zorluk çektiğinizde, çalışma programınızı oluşturmakta güçlük çektiğinizde yardım istemekten çekinmeyin. Bazen dışarıdan kendi göremediğimiz bazı eksiklerimizin bize söylenmesi çok faydalı olmaktadır.
 
7-Beslenmenize dikkat edin: Bol bol sebze ve meyve tüketin. Fazla yağlı ve ağır yemekler yemeyin. Kafein içeren içecekleri çok fazla alırsanız, sinirlilik ve çarpıntı yapacaktır.
 
8. Doğru nefes alın, gevşeme egzersizleri yapın
 
Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Sınav Koçluğu eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

Antalya'daki Sınav Koçluğu eğitimlerimiz için  0 242 323 73 15  yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.
 
İzmir'deki Sınav Koçluğu  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık