Sağlık

Karabasan(Uyku Felci) Nedir?

Karabasan(Uyku Felci) Nedir?

Karabasan (Uyku Felci) Nedir? İnsanlar rüya görmüş oldukleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Aslabir kasları çalışmaz. Bu şekilde olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın bilincinde olduğumuz halde, ses çıkaramaz, hareket edemez ve ya göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz. Bunu hepimiz hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Tehlike verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Kabusın olma sebebi; uykudan uyanmamıza karşın REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır. Karabasanın,insanoğlunun uyanışı esnasında fizyolojik,eterik ve astral bedeninin bununla birlikte biraraya gelmediklerini ve birinin ...Devamını Oku »

Güçlü Bir Beyin İçin Beslenme

Güçlü Bir Beyin İçin Beslenme

1. Yoğun ve ağır bir kahvaltıdan kaçının. Fazla tüketilen ekmek, kek, poğaça, açma, börek şeklinde hamur işleri beyin damarlarımızı bloke eder. 2. Gün içinde öğün ve öğün aralarında aşırı yememeye dikkat edin. Bu sizi yavaşlatır, yorgun düşürür ve cansızlaştırır. Devamını Oku »

Mesothelioma Claims

Mesothelioma Claims

What is Mesothelioma? Introduction to Mesothelioma Mesothelioma is a type of cancer which is caused by exposure to asbestos and is most commonly contracted due to exposure to asbestos at work. Mesothelioma is often known by the term 'Meso', a shortened version of the full name. The name 'Mesothelioma' comes from the fact that the cells affected by this cancer are the mesothelial cells which cover the outer surface of the body's internal organs. Mesothelioma can be found on the lungs, the heart or the abdomen. Unfortunately, there is no cure for mesothelioma and after diagnosis victims may only have a short time to live. It will usually be investigated whether surgery, chemotherapy and radiotherapy would be worthwhile; however, mesothelioma is considered to be a terminal illness. If you have contracted mesothelioma, you may be entitled ...Devamını Oku »

Çikolatanın Faydaları Ve Zararları

Çikolatanın faydaları ve zararları

Haftada birkaç parça siyah çikolata, iltihaplanma ve kalp-damar hastalıklarından koruyabilir. Yaptığı araştırma, haftada 2-3 kez 1-2 parça siyah çikolatanın kronik iltihaplanmaya karşı koruyabileceğini, kalp krizi ve beyin kanaması riskini azaltabileceğini gösterdi. Çikolatanın kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini kadınlarda üçte bir, erkeklerde dörtte bir azaltabileceği anlamına geliyor. Ancak en iyi koruyucu etkinin günde ortalama 6,7 gram siyah çikolatayla olduğunu vurgulayan araştırmacılar, 6,7 gramın üzerine çıkıldığında koruyucu etkinin kaybolduğuna dikkat çekti.Siyah çikolatanın içindeki kakao tanecikleri önemli oranda antioksidan içeriyor. Sütle karışınca bazı maddelerin emiliminin azalması nedeniyle sütlü çikolata siyah çikolatayla aynı koruyucu etkiyi göstermiyor. Çikolata sadece Lezzetli değil Çok yararlı.. Çikolata sadece muhteşem lezzetli bir yiyecek değil, aynı zamanda yararlı da. çikolatanın kanseri önlemede, kalp hasta...Devamını Oku »

Oruçluyken Ağız Kokusundan Nasıl Kurtuluruz?

Oruçluyken Ağız Kokusundan Nasıl Kurtuluruz?

Oruçluyken Ağız Kokusundan Nasıl Kurtuluruz? Ramazanda en çok şikayet edilen ağız kokusudur. Bu dertten oruçluyken nasıl kurtulabiliriz? Ramazanda beslenme şekli, tükürük salgılamasının azalması diş çürüklerini artırıyor. Bu da ağız kokusuna yol açıyor. Ağız kokusunu önlemek için birkaç basit işlem yeter. Sahurdan sonra dişleri fırçalamak, sabah kalktığınızda dişlerinizi macunsuz olarak fırçalamak, gün boyu ağzı su ile çalkalamak gibi... Ağız ve diş bakımına Ramazan ayında her zamankinden daha fazla özen gösterilmesi gerekiyor. Diş çürükleri, diş eti iltihapları ağız kokusunun önemli nedenlerindendir. Ağız içi herhangi bir enfeksiyon ...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık