Sağlık

Hamilelik Hakkında( Sağlık Bakımında Eşler)

Hamilelik Hakkında( Sağlık Bakımında Eşler)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında, Hamilelik Hakkında, Sağlık Bakımında Eşler Sağlık bakımında eşinizin olduğu kadar sizin ve sağlık bakımım üst- lenen kişilerin de hakları ve sorumlulukları vardır. Sizin haklarınız: - Hiçbir ayırım gözetilmeksizin kaliteli bir bakım almanız - Bakımınızın gizlilik içinde sağlanması - Sağlık bakım ekibinin statüsünü ve çalışma ücretlerini bilmeniz - Teşhis, tedavi, tedavi seçenenekleri ve tedaviden beklenen sonuçları biliyor olmanız - Bakımınız hakkındaki kararlarda aktif rol oynamanız - Tedaviyi kabul edip etmeme - Bakımınızı etkieyebilecek herhangi bir araştırmayı kabul ya da reddetme Sorumluluklarınız ise şunlardır: - Doğru ve tam ölarak sağlık bilgisin! almış olmanız. - Tıbbî prosedürleri anlayıp anlamadığınızı sağlık ekibinin bilmesi ve sizden yapmanız beklen...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı Beslenme

KİLO ALMAYA MEYİLLİ MİSİNİZ? Geleceği görmek için kristal küre her zaman gerekmiyor. Bazı belirtiler, ilerde kilolu bir insan olup olmayacağınıza işaret ediyor. Gün geçtikçe daha büyük bir sorun halini alan fazla kilolar, son yirmi yılda hakimiyet alanlarını iyice genişletti. İstatistikler, 20’li yaşlarını sürmekte olan kadınların yüzde 60’ının fazla kilolu olduğunu gösteriyor. 30’lu yaşlara gelindiğinden bu oran yüzde 50, 40’lı yaşlarda ise yarıyı geçiyor. FAKTÖR 1: GENETİK YAPI Araştırmalar, kilo durumunun sorumlusunun yüzde 70 oranında genetik yapı olduğunu gösteriyor. Evet yanıtını verdiğiniz her soru, ilerde kilo almaya eğilimli olduğunuzu biraz daha kanıtlıyor. * Anne-babanız kilolu mu? Ebeveynlerinizden biri şişmansa, ilerde kilolu birine dönüşme ihtimaliniz daha yüksek demektir. Hem anneniz hem babanız fazla kiloluysa, bu risk daha da artar. Genetik özellikler zayıflık veya şişmanlığa olan eğiliminizi etkilese de tam kilo kalıtımsal bir miras değildir....Devamını Oku »

Sağlık( Mantar Hastalığı Dikkat)

Sağlık( Mantar Hastalığı Dikkat)

Mantar hastalığına dikkat Mantarlar havada toprakta, hayvanlarda ve insanlarda yaşayabilen gözle görülemeyecek kadar küçük canlılar olarak biliniyor. Derinin mantar hastalıkları, sıcak ve nemden dolayı özellikle yaz aylarında sık görülen bir deri hastalığı. İnsan vücudunda yaşayan yaklaşık 90 çeşit mantar türü bulunuyor. Bunların bazıları insanda hastalık oluşturmazken bazıları ise derinin yüzeyinde, derinin daha derin tabakalarında ve iç organlarda hastalık oluşturabiliyor. Sema Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz; mantarlar doğadaki herhangi bir alandan ya da insandan bulaşabilir. Ancak uygun ortam bulduğunda çoğalıp hastalık oluşturuyorlar. Mantarı tetikleyen durumlar -Nemli deri: Özellikle yaz aylarında kasık ve ayak gibi kapalı alanlarda çok sık görülüyor. -Kişisel hijyen: Terlik, ayakkabı, tarak gibi ürünlerin kişisel kullanımına dikkat edilmemesi, yüzme havuzu, spor salon, cami, kışla, gibi ortak yaşam alanlarında eşyalarının ortak kullanılması; parmak araları, kası...Devamını Oku »

Sağlık(Ev İçi Alerjilerden Nasıl Korunuruz?)

Sağlık(Ev içi alerjilerden nasıl korunuruz?)

Ev içi alerjilerden nasıl korunuruz? DİKKAT!! Evde hayvan beslemek astım hastalığına davet çıkarıyor. Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Polatlı, ''Ev içi alerjenlerden korunmak için evde, özellikle yatak odasında toz tutacak mefruşattan kaçınmak, yatak çarşaflarını haftada bir ve 55 derecenin üzerinde sıcak suyla yıkamak, evde hayvan bulundurmamak gibi önlemler alınabilir' 'dedi. Polatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev içi alerjenlerden olan ve halk arasında ''ev tozu akarları'' olarak bilinen ''mite''lerin astım ve alerji hastalıklarının ortaya çıkışında, hastalık ataklarında önemli bir role sahip olduğunu söyledi. Mehmet Polatlı, Türk Toraks Derneği Astım Çalışma Grubu içindeki, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 12 akademisyenin yer aldığı ''Türkiye Ev Tozu Akarı Çalışma Grubu'' olarak 4 bölgeyi kapsayan bir çalışma yaptıklarını bildirdi. Çalışmada, evlerde ''akar'' görülme sıklığının 15 santigrat dere...Devamını Oku »

Sağlık( Mantar)

Sağlık( MANTAR)

Mantardan korunmak için kişisel eşyaları başkaları kullanmamalı Şeker hastası olan, alerjik bünyeye sahip, kortizonlu ilaç kullanan kişilerde mantar hastalığı riski daha yüksektir. Mantar için temizliğe özen gösterilmelidir. Mantarlar, havada toprakta, hayvanlarda ve insanlarda yaşayabilen gözle görülemeyecek kadar küçük canlılardır. Derinin mantar hastalıkları özellikle yaz aylarında sık görülen bir deri hastalığıdır. İnsan vücudunda yaşayan yaklaşık 90 çeşit mantar türü vardır. Bunların bazıları insanda hastalık oluşturmazken bazıları ise derinin yüzeyinde, derinin daha derin tabakalarında ve iç organlarda hastalık oluşturabilir. Mantarlar, doğadaki herhangi bir alandan bulaşabilir. Ancak uygun ortam bulduğunda çoğalıp hastalık oluştururlar.Tinea versicolor vücut mantarları arasında özel bir tiptir. Sütlü kahve renginde lekeler halinde başlar. Bu lekeler etrafa doğru yavaş yavaş genişler ve birbirleri ile birleşerek harita gibi şekiller alır. Lekelerin üzerinde ince bir kepeklenme v...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık