Sağlık

Light Ürünler Zayıflatır Mı?

Light Ürünler Zayıflatır mı?

Light Ürünler Zayıflatır mı? Kilo problemi yaşayan insanların düştükleri diğer bir tuzağın adı da "Light Ürünler"adı altında toplanan, sözde şişmanlatmayan gıdalardır. Şişmanlığın son yıllarda hızla artması ile birlikte gıda sektöründe büyük bir yer tutmaya başlayan light ürün tüketimi de, şişmanlıkla doğru orantılı olarak artmıştır. Gerek tüketim olarak, gerekse çeşitlilik anlamında gerçekten de dev bir pazar haline gelmeye başlamıştır. Tüketiciye, medyada yayınlanan reklamlar ve diğer pazarlama stratejileriyle bu ürünlerin kalorisiz ya da çok az kalorili olduğu fikri empoze edilmiştir. Oysa çoğunun muadili olan ürünle aralarındaki kalori farkı çok fazla olmadığı gibi besleyici değeri yönünden tezat farklar bulunmaktadır. En önemli tehlikelerinden biri ise, yapay tat...Devamını Oku »

Benim Suya Ne Kadar İhtiyacım Var?

Benim Suya Ne Kadar İhtiyacım Var?

Benim Suya Ne Kadar İhtiyacım Var? Günde aslında ne kadar su içtiğinizi tespit etmek için birkaç dakikanızı ayırın. Fakat tamamı asidik ve protona doymuş olan soda, kahve, süt, meyve suyu, çay veya diğer aroma içeren içecekler, karbonhidratlı, tatlandırıcılı, alkollü, kafeinli sıvıları saymayın - sadece su! Kaç bardak su? Kaç litre su? (Kaba taslak 4 bardak suyun bir litreye eşit olduğunu düşünürsek...) Şimdi, şu anki kilonuzdan yola çıkarak, günde ne kadar su içmelisiniz? Son olarak, buradan oraya ne şekilde gideceksiniz? Yavaş yavaş başlayın ve kademeli bir şekilde amacınızı oluşturun. Hedefinize ulaşana dek her gün ne kadar fazladan su içmeniz gerektiği konusunda kendinize bir plan yapın. Diyelim ki, şu an günde 2 litre su tüketiyorsunuzDevamını Oku »

Su İçmenin Faydaları

Su İçmenin Faydaları

İçtikleriniz Aslında Sizsiniz Su, sadece zihnimizi yansıtan bir ayna değildir. su, hayatın kaynağıdır. - Masaru Emoto İnsan vücudunun % 70'i sudur. Vücudunuzda kabaca 38-50 litre su bulunur. Kaslarınızın ve kalbinizin %75'i, beyninizin ve böbreklerinizin %83'ü, akciğerlerinizin %86'sı ve gözlerinizin %95'i sudan oluşur. Hatta kemiklerinizin %22'si bile aslında sudur. O nedenle, bir anlamda siz, içtiğiniz şeysiniz. Eğer yeterince su içmezseniz -Amerikalıların çoğu içmez- veya yanlış içecekler içerseniz, vücudunuzu ve sağlığınızı riske atarsınız. Kilonuz bu risklerin ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık