Sağlık

Kendinize Bakarak Uzun Ömürlü Olabilirsiniz

Kendinize Bakarak Uzun Ömürlü Olabilirsiniz

Kendinize Bakarak Uzun Ömürlü Olabilirsiniz Yaşamımızda yeterince egzersiz varsa sağlıklı besleniyorsak, stresle başa çıkmasını biliyorsak, yeterli tıbbı hizmet alıyorsak, neden sağlıklı ve mutlu yaşlanmayalım ki? Doğduğumuz günden bugüne kadar geçen zamanla kronolojik yaş da takvim yaşı diyoruz. Bir de, geçmişte ve günümüzde çeşitli ülkelerde insanların ortalama ne kadar yaşlandığım gösteren ortalama yaş vardır. Her ülkede genç öleni, ortalama yaşayanı, çok uzun yaşam süreni var; önemli olan, sınırları belli olan herhangi bir yerde insanların ortalama ne kadar yaşadığıdır. Çok eskiden insanoğlunun ortalama 25 yıl yaşadığı tahmin ediliyor. 20'inci yüzyılın basında Avrupa ve Amerika'daki insanlar ortalama 50 sene yaşamış. 1955 yılında 70 olan Amerika'daki ortalam...Devamını Oku »

Kırışıklıklar Nasıl Oluşur?

Kırışıklıklar Nasıl Oluşur?

Kırışıklıklar Nasıl Oluşur? Derimizin hemen altında bir bağ dokusu çatışı vardır. Bu çatıyı kollajen, elastin adı verdiğimiz ipliksi proteinler oluşturur. Herhangi bir nedenle bu çatıda oluşabilecek bir zayıflama sonrasında deri gerginliği ve elastikiyetin! kaybeder kırışıklık oluşur. Yüzümüzdeki kaslarımızla sık olarak yaptığımız hareketlerimiz yani mimikler yüzümüzün derisinde kırışıklık oluşmasının başlıca nedenleridir. Alnımızı çatarken, gözümüzü kısarken kasılan kaslarımız bu hareketi yaşam boyunca defalarca yaptığı için deride bağ dokusunda bir erime oluşur. Çok sigara içen kişilerin dudak çevresinde oluşan dikey çizgiler de benzer bir mekanizmayla dudakların büzülmesine bağlı olarak oluşmaktadır. Devamlı aynı pozisyonda yüzüstü ve yan yatış yüzümüzde belirgin kırışıklığa neden olabilir. Yin...Devamını Oku »

Stres Nedir ? Baş Etme Yolları Nelerdir ?

Stres Nedir ? Baş Etme Yolları Nelerdir ?

Stres sözcüğünün Latince’de ‘çekip germek’ anlamına gelen ve stresin beden üzerinde yaptığı başlıca etkileri tam olarak tanımlayan stringere sözcüğünden geldiği sanılmaktadır. Tarihsel gelişimine baktığımızda, 17.yy’da felaket, bela, musibet, dert, keder, elem gibi anlamlarda kullanılmış. 18 ve 19.yy’da kavrama yüklenen anlamlar değişmiş. Güç, baskı, zor gibi anlamlarda objelere, kişilere, organa ve ruhsal yapıya yönelik kullanılmıştır Stres organizmanın bedensel ver ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi ve zorlanması ile ortaya çıkan ve organizmanın üstesinden gelmesi gereken yeni koşullar oluşması karşısında verdiği tepkidir Günümüzde stress;kişi üzerinde aşırı psikoloji...Devamını Oku »

Mükemmelliğin Bulvarı

Mükemmelliğin Bulvarı

Mükemmelliğin Bulvarı MÜKEMMELLİĞİN bulvarının fizyoloji olduğunu biliyoruz. Fizyolojiyi etkilemenin yollarından birisi de duruşu, nefes almayı ve yüz ifadelerini değiştirmeyi, yani kasları kullanmayı bilmektir. Bu yazıda ifade edilen her şey, aynı zamanda vücudun biokimyasal fonksiyonunun sağlıklı olmasına da bağlıdır. Bu da sizin vücudunuzu zehirlememek, tıkamamak, aksine temizlemek ve beslemek demektir, şimdi de fizyolojinin temelini oluşturan; yeme, içme ve nefes almanın neden ve niçini üzerinde duracağız. Gün boyunca iç temsilinizi değiştirebilirsiniz; fakat sizin bio kimyasal yapınız karmakarışık ise; bu yapılar beyinde ...Devamını Oku »

Az Az Ve Sık Sık Yemek

Az Az ve Sık Sık Yemek

Az Az ve Sık Sık Yemek Mevcut sistemde yapılan kalori hesapları gibi; kilo vermek için alınan kalorinin yakılan kaloriden az olması gerektiği veya harcanan kalori miktarı ile alınan kalori miktarının farklı şekillerde formüllenerek çıkan sonuca göre tavsiyelerde bulunulur (bunun için çok değişik hesaplama şekli vardır ve çoğunlukla birbirini tutmaz). Ve bu yöntemle her zaman bazal metabolizma için gereken kalori ile, alınan kalori arasındaki fark kadar kilo verileceği anlamına gelmez. Özellikle; kilo verme esnasında oluşan vücut direnç noktalarım ve bu direnç bölgelerinde ne kadar beklenmesi gerektiğin!, sürelerim çok iyi bilmeden ve vücut ayar mekanizmasını dikkate almadan, kalori hesabı yaparak kilo vermeye çalışan insanlar bir süre sonra hiçbir şey yememeleri, hatta ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık