Sağlık

Kleptomani Daha Çok Kadınlarda Görülüyor

Kleptomani Daha Çok Kadınlarda Görülüyor

Kleptomani Daha Çok Kadınlarda Görülüyor Kleptomanin, 'çalmaya karşı olan dürtülere karşı direnç gösterememe veya direnç göstermede zorluk yaşamaktır. Kleptomaninin yaygınlığıyla ilgili kapsamlı çalışmalar bugüne kadar yapılamamıştır. Bu nedenle kleptomaninin toplumdaki yaygınlığının tam olarak bilinememektedir. Kleptomaninin normalden sapan bir davranış olması, günlük işlevselliği olumsuz etkilemesi ve suç oluşturan durumlara meydan vermesi nedeniyle yaygınlığının belirlenmesi g...Devamını Oku »

Süt İçin Kilo Verin!

Süt İçin Kilo Verin!

Süt İçin Kilo Verin! Beslenme bilimi, yaşam süresi, sağlıklı bir ömür, hastalıklara karşı korunmanın yolları, daha sağlıklı nesilleri için besinlerin önemi, hastalıkları iyileştirmede beslenmenin önemi, gıda sanayini geliştirme, besin zenginleştirme gibi birçok konuda sürekli yenileniyor her gün pek çok araştırma sonucu yayınlanıyor. Süt - Kilo Arasındaki İlişki Yeni çalışmalar süt içmenin kemiklerinizi güçlendirmekten daha fazlasını yapabileceğini söylüyor. Gerçekte kalsiyum(Ca), vücutta kalori yakılmasına yardımcı olabilir ve yağ hücrelerinin yağ yapmasını önleyebilir. Kalsiyum alımı ve kilo kontrolü ilişkisi üzerine birçok çalışma yapmıştır. Çalışmalar gösteriyor ki fazla kalsiyum tüketen kişilerin, az tüketenlere göre vücut ağırlığı daha azdır ve daha az kilo kazan...Devamını Oku »

Uzun Süreli Ağrılara Dikkat!

Uzun Süreli Ağrılara Dikkat!

Uzun Süreli Ağrılara Dikkat! Ağrı subjektif bir durudur ve kişilerin hissettikleri ağrıyı tansiyon ve nabızda olduğu gibi sayısal olarak belirlemek mümkün değildir. Hastanın çektiği ağrının boyutunu tespit edebilmek için kişilerden ağrılarına 1 ile 10 arasında değişen bir rakam vermelerini istediğimizde, hasta, tedavinin ilk aşamalarında ağrısı için 7 - 8 rakamını verirken bunu 2 - 3'e düşürdüğünde, tedavinin başarılı olduğunu söyleyebiliyoruz. Yapılan bilimsel araştırmalar ağrı hafızasının anne karnında gelişmeye başladığını göstermektedir. Kişilerin ağrıya verdikleri tepkinin bununla ilişkili olduğu sanılmaktadır. Ağrı, kişilerin geçmişteki deneyimleriyle ilişkili, hoş olmayan bir durumdur. Somut değildi...Devamını Oku »

Yaptığınız Diyet İşe Yaramıyorsa!

Yaptığınız Diyet İşe Yaramıyorsa!

Yaptığınız Diyet İşe Yaramıyorsa! Britanya'da 4 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, zayıflamak isteyenler her yeni diyeti deniyor. En çok da birkaç gün içinde kilo verdirmeyi vaat eden kısa zamanlı diyetlere rağbet gösteriliyor. Ancak bu, beraberinde bir sorun da doğuruyor. Diyet yapılan birkaç gün içinde kilo veriliyor, ama normal yeme düzenine dönülünce kilolar aynı hızla geri alınıyor, buna da yoyo etkisi deniliyor. Araştırmaya göre her dört kişiden biri devamlı olarak kilo vermeye çalışıyor ve bunun için rejim yapıyor. Ancak rejim yapanların yüzde 40'ı işi sonuna kadar ilerletemiyor. Zayıflamak için emek harcayan her üç kişiden biri diyet yaptıktan sonra kilo alıyor. Bu sorundan erkeklerden ...Devamını Oku »

22 Saat Uyanık Kalmaya Hazır Mısınız?

22 Saat Uyanık Kalmaya Hazır Mısınız?

22 Saat Uyanık Kalmaya Hazır Mısınız? Bir yandan uykuya dalabilmek için sürekli olarak uyku ilacı kullanan bir toplum, öte yandan yoğun çalışma temposu içinde uykuya mümkün olduğunca az zaman ayırma zorunluluğu ve bu yüzden tüketilen kahve, amfetamin gibi uyarıcılar... Bu gelgitler arasında oyunun kurallarını değiştirmeye aday bir ilaç ortaya çıkıyor. Peki ya bu değişimin toplumlar üzerindeki sonuçları? 22 saat uyanık bir yaşama hazır mısınız? Yapacak öyle çok işi ve öyle az zamanı var ki... Vahşi rekabet toplumu günümüzde özellikle önemli koltukları işgal eden yöneticilerin pozisyonlarını tehdit ediyor, sürekli olarak... İşlerine daha çok zaman ayırmak ve daha çok uyanık kalmak zorundalar. En azından ülkemizde ne kadar geçerli bilmiyoruz, ama örneğin rekabetin keskin sürdüğ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık