Sağlık

Spor Ve Hastalıklar

Spor Ve Hastalıklar

Spor Ve Hastalıklar Sabahın erken saatlerinde burada onlarca insan spor yapıyor. Kimileri parkı boydan boya koşarken, diğerleri parkın sonundaki koşu parkurunu tercih ediyor. Ama aletler üzerinde çalışanlar da yok değil. Koşu parkurunun, yol kenarına yakın bir alanında ise saat sekiz sularında özellikle de orta yaşlı ve yaşlı kadınların ve erkeklerin toplu halde jimnastik yaptıklarını görebilirsiniz. Son zamanlarda spor ve sağlık ilişkisi üzerinde gerçekleştirilen araştırmalar, antrenmanlı bir bedenin şaşırtıcı bir derecede hastalıkları önlediği, tedavi ettiği, hatta ömrü uzattığını gösterdi. Sporun hastalıklar üzerindeki olumlu etkisi geçen haftalarda Spiegel (5/2006) dergisinin kapak konusuydu. Dergi konuyla ilgili araştırma sonuçlarını bir araya toplamış ve sporun, egzersizin, hatta bedeni çok fazla y...Devamını Oku »

Yaşam Kurtarma İçin Farklı Tavsiyeler

Yaşam Kurtarma İçin Farklı Tavsiyeler

Yaşam Kurtarma İçin Farklı Tavsiyeler Vücudumuz bize hayatımızı kurtaracak çözümler… Yapılan bir araştırma, vücudumuzun bize hayatımızı kurtaracak tam 16 ipucu verdiğini ortaya koydu. Sadece parmaklarınızın uzunluğu bile sizin sağlığınız hakkında kayda değer bilgi sahibi olmamızı sağlıyor aslında. Siz de vücudunuzla ilgili önemli detaylara; dikkat ederek sağlığınızı koruyabilirsiniz. Vücudunuz; siz fark etmeden sağlığınızla ilgili en önemli ipuçlarını veriyor. Tırnaktan gözlere, doğum kilosundan avuç içine kadar vücuttaki her şey birer gösterge. O halde bir test yaparak ne kadar sağlıklı olduğumuzu anlamak mümkün. **Tırnaklar: Tırnaklarınıza dikkatle bakin. Eğer hafif mavilik yâda; morluk görürseniz bu bir kalp ...Devamını Oku »

Lazerli Epilasyon Yöntemi

Lazerli Epilasyon Yöntemi

Lazerli Epilasyon Yöntemi Uzmanlar lazer epilasyon işleminin; havaların henüz çok ısınmadığı ve güneşin kendini sıkça göstermediği bu aylarda yaptırılmasını öneriyor. **Lazer Epilasyon Nedir? Lazerli epilasyon vücuttaki istenmeyen tüyleri acısız ve cilde zarar vermeden yok eden kalıcı bir yöntemdir. Özel olarak seçilen dalga boyundaki lazer ışınları kıl kökünde bulunan melanin pigmentini hedef alır. Lazer ışınını emen melanin pigmenti ısınır ve kıl kökü tahrip olur. Tüylerdeki melanin cilttekine göre daha konsantredir. Bu da cildin zarar görmesini önler. Lazerli epilasyondan etkili sonuç alabilmek için en az 4 seans düzenli olarak devam etmek gerekir. Seans sayısı, cilt tipine ve tüylerdeki yoğunluk ve renge...Devamını Oku »

Baş Dönmesi

Baş Dönmesi

Baş Dönmesi Baş dönmesi sık karşılaşılan bir sağlık sorunudur. Bu tatsız ve bir o kadar da korkutucu problem farklı nedenlerle ortaya çıkabiliyor. Peki ne zaman doktor başvurulmalıdır? En sık görülen nedeni orta-iç kulak bölgesindeki enfeksiyonlar. Özellikle iç kulağın virüs enfeksiyonları çok ciddi bir baş dönmesi sorunu yaratabiliyor. "Oturma pozisyonunda veya ayaktayken normal dengenin sağlanamaması hali" diye tanımlayabileceğimiz baş dönmesi ne iyi ki çoğu zaman önemsiz sebeplerle ortaya çıkıyor ve kısa sürede kendiliğinden düzeliyor. **Baş dönmesi&...Devamını Oku »

Bugünlerde Uyuyabilmek Büyük Beceri...

Bugünlerde Uyuyabilmek Büyük Beceri...

Bugünlerde uyuyabilmek büyük beceri... Uyuyamıyorsanız bu haber tam size göre… İşte rahat uyumak için uygulamanız gereken yollar… Uzmanlar uyumadan önce aşırı sıvı alınmaması ve klimadan gelen havanın vücuda direkt temas etmemesi konusunda da uyarıyor. 'Dün gece de uyutmadı şu sıcaklar! Klima, balkon, vantilatör nafile...' diye dert yananlar dikkat! Sıcak havada rahat ve sağlıklı bir uyku çekmenin sırrı iyi havalandırılmış ve sıcaklığı uygun hale getirilmiş mekânları tercih etmekte gizli. uyku bozukluklarının fizyolojik ve çevresel faktörlere bağlı olduğunu ve odadaki hava sıcaklığının yüksekliğinden dolayı oksijenin tükenmesiyle de kişinin uykusunda bozukluk meydana geleceğini söyledi. Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık