Sağlık

Beni Kim Yönetiyor, Beyin , Sağlık

  BENİ KİM YÖNETİYOR, beyin , sağlık

Ne olur bana yardımcı olun beynimi başkaları ynetiyor.Bundan byle her canınız sıkıldığında Depresyondayım demekten vazgein. Bize gelen şu imdat ığlığını dinleyin... Bundan byle her canınız sıkıldığında Depresyondayım demekten vazgein. Bize gelen şu imdat ığlığını dinleyin ki, depresyonun ne menem bir bela olduğunu hissedin: Sanki beynimi başka birileri ynetiyor lmcl bir hastalığa yakalansam da kurtulsam. Ne olur bana yardım edin! Şimdi syleyin; siz hl kendinizi depresyonda mı sanıyorsunuz? Selamlar... Hocam bende depresyon sorunu var ve ok korkuyorum. Aklımı yitireyim ya da amansız bir hastalığa yakalanayım da kurtulayım... Bir gn gazetede bir kadın diyordu ki, beynimi başkaları ynetiyor. Ben de psikolojik ola...Devamını Oku »

Sağlıklı Yaşamın Altın Kuralları

Sağlıklı Yaşamın Altın Kuralları

Sağlıklı Yaşamın Altın Kuralları Sosyal bir varlık olan insanın, toplum içindeki yaşamını sürdürürken dış dünyadan gelen uyarıcılara - bu uyarıcılar psikolojik ve fizyolojik (virüs, bakteri ve çeşitli mıkroplar) olabilir - karşı zihnen ve bedenen karşı koymasını bir anlamda başkaldırısını anlatmakta ve bunu uygularken öncelikle kendini keşfetmesi ve kendine uygun metod seçerek bedenini sağlıklı bir kıvamda tutmasından bahsetmektedir. Sağlıklı bir yaşam sürmenin metodlarından bahsetmektedir. Mükemmel sağlığa ulaşmanın ancak iyi bir zihin - beden ilişkisi ile olacağını, bunu yaparken de ilk önce kişinin kendisini çok iyi tanıması gerekmektedir. Bu kitapta daha çok sağlıklı olmanın psikolojik boyutu ele alınmış, ayrıca insanın doğa ile uyumlu yaşaması, Devamını Oku »

Sağlığınız İçin Bu Alışkanlıklardan Vazgeçin

Sağlığınız İçin Bu Alışkanlıklardan Vazgeçin

Sağlığınız İçin Bu Alışkanlıklardan Vazgeçin Uzmanların tavsiyesine kulak verecek olursanız, sağlıklı bir beslenme rejimine geçmenin bazı pratik yolları bulunuyor. Önce yemek konusundaki kötü alışkanlıklarınızın bir listesini yapın. Sonra da bu alışkanlıklardan birer birer vazgeçerek yolunuza devam edin. Başlamak için de önce kolay bir tanesini seçin. Liste yapmanıza yardımcı olalım. İşte size ‘sırasıyla vazgeçmeniz’ için 10 kötü beslenme alışkanlığı: ** Kötü kahvaltı: Kahvaltının önemli olduğunu ve onu asla ihmal etmemeniz gerektiğini zaten biliyorsunuz. Ama sabah kahvaltısında yediğiniz şeylerin günün geri kalanında nasıl yediğinizi etkileyeceğini de biliyor musunuz? Kalsiyum, lifli gıdalar ve karbonhidratlı besinler içeren bir kahvaltı en iyi kahvaltıdır. Yata...Devamını Oku »

Sağlık Olmak Ve Başarı

Sağlık Olmak Ve Başarı

Sağlık Olmak Ve Başarı Vücudumuz en büyük sermayemizdir. Sağlıklı olmayan bir vücutla derse konsantre olmak oldukça güçtür. Sözgelimi, vücudunuzun herhangi bir yerine küçük bir diken batsa, kendinizi onun ağrısından alıp derse verebilir misiniz? Diş sağlığını ihmal eden biri, dişi ağrımaya başladığında kendisini derse verebilir mi? Göz sağlığı önemsiz mi? Beynin ve akciğerlerinizin sağlıklı ve performanslarının arttırılmış hâlinin başarınıza katkısının ne olacağını düşünebiliyor musunuz? Tedbirsiz davranır ve bedenimizi üşütürsek, vücudumuzdaki sıkıntıları ve başımızdaki ağrıları unutup da nasıl derse konsantre olabiliriz? Mutlaka spor yapmalısınız. Ancak yaptığınız spor kolunuzun veya bacağınızın kırılmasıyla sonuçlanırsa nasıl ders çalışabilirsiniz? Çalıştığım dershanelerde, sınava doğru yoğunlaştırılmış tekrar programları yapılm...Devamını Oku »

Sağlıklı İnsan

Sağlıklı İnsan

Sağlıklı İnsan 1. Sağlıklı insan, kendini başka insanlardan ayıran sınırların farkında olan insandır. Bu sınırlar; duygularımızı, bizi biz yapan seçimlerimizi, düşüncelerimizi, davranışlarımızı, yeteneklerimizi, arzularımızı, tutum ve inanışlarımızı, değerlerimizi ve limitlerimizi kapsar. Aristo "Kendini bil" demekle bunları kastetmiştir. 2. Sağlıklı insan kendini değerli bulur, kendini sever, kendini olduğu gibi kabul eder. Kendi kendisiyle barışıktır. 3. Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık