Sağlık

Diyet, Perhiz, Zayıflama, Sağlık

Diyet, Perhiz, Zayıflama, Sağlık

Yaptığınız Diyet İşe Yaramıyorsa! Britanya'da 4 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, zayıflamak isteyenler her yeni diyeti deniyor. En çok da birkaç gün içinde kilo verdirmeyi vaat eden kısa zamanlı diyetlere rağbet gösteriliyor. Ancak bu, beraberinde bir sorun da doğuruyor. Diyet yapılan birkaç gün içinde kilo veriliyor, ama normal yeme düzenine dönülünce kilolar aynı hızla geri alınıyor, buna da yoyo etkisi deniliyor. Araştırmaya göre her dört kişiden biri devamlı olarak kilo vermeye çalışıyor ve bunun için rejim yapıyor. Ancak rejim yapanların yüzde 40'ı işi sonuna kadar ilerletemiyor. Zayıflamak için emek harcayan her üç kişiden biri diyet yaptıktan sonra kilo alıyor. Bu sorundan erkeklerden çok kadınlar mustarip. Kadınların yüzde 40'ı, erkeklerin ise yüzde 20'si bu durumdan şikâyet ediyor. Yoyo etkisi kimilerine bir hayli kilo aldırıyor. Araştırmada, diyet sonrası kilo alanların yüzde 10'u tartıldığında eski kilolarının üz...Devamını Oku »

Sağlıklı Yaşam, Sağlık, Sağlıklı Beslenme,

Sağlıklı Yaşam, Sağlık, Sağlıklı Beslenme,

Sağlıklı Yaşam, Sağlık, Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Beslenme,Kadın KENDİNİZE BAKARAK ÖZÜN ÖMÜRLÜ OLABİLİRSİNİZ Yaşamımızda yeterince egzersiz varsa sağlıklı besleniyorsak, stresle başa çıkmasını biliyorsak, yeterli tıbbı hizmet alıyorsak, neden sağlıklı ve mutlu yaşlanmayalım ki? Doğduğumuz günden bugüne kadar geçen zamanla kronolojik yaş da takvim yaşı diyoruz. Bir de, geçmişte ve günümüzde çeşitli ülkelerde insanların ortalama ne kadar yaşlandığım gösteren ortalama yaş vardır. Her ülkede genç öleni, ortalama yaşayanı, çok uzun yaşam süreni var; önemli olan, sınırları belli olan herhangi bir yerde insanların ortalama ne kadar yaşadığıdır. Çok eskiden insanoğlunun ortalama 25 yıl yaşadığı tahmin ediliyor. 20'inci yüzyılın basında Avrupa ve Amerika'daki insanlar ortalama 50 sene yaşamış. 1955 yılında 70 olan Amerika'daki ortalama yaş 1996'...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim – Stres-Stres Nedir? -Sağlık- Bireysel Gelişim

KİŞİSEL GELİŞİM – STRES-STRES NEDİR? -SAĞLIK- BİREYSEL GELİŞİM

KİŞİSEL GELİŞİM – STRES-SAĞLIK- BİREYSEL GELİŞİM KİŞİSEL GELİŞİM – STRES-SAĞLIK- KİŞİSEL GELİŞİM – STRES NEDİR? STRES STRES Stres sözcüğünün Latince’de ‘çekip germek’ anlamına gelen ve stresin beden üzerinde yaptığı başlıca etkileri tam olarak tanımlayan stringere sözcüğünden geldiği sanılmaktadır. Tarihsel gelişimine baktığımızda, 17.yy’da felaket, bela, musibet, dert, keder, elem gibi anlamlarda kullanılmış. 18 ve 19.yy’da kavrama yüklenen anlamlar değişmiş. Güç, baskı, zor gibi anlamlarda objelere, kişilere, organa ve ruhsal yapıya yönelik kullanılmıştır Stres organizmanın bedensel ver ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi ve zorlanması ile ortaya çıkan ve organizmanın üstesinden gelmesi gereken yeni koşullar oluşması karşısında verdiği tepkidir Günümüzde stress;kişi üzerinde aşırı psikolojik veya fiziksel baskılar yapan herhangi bir dış ve iç hareket, durum ...Devamını Oku »

Spor - Sağlık - Yaşam - Enerji

Spor - Sağlık - Yaşam - Enerji

Spor - Sağlık - Yaşam - Enerji MÜKEMMELLİĞİN bulvarının fizyoloji olduğunu biliyoruz. Fizyolojiyi etkilemenin yollarından birisi de duruşu, nefes almayı ve yüz ifadelerini değiştirmeyi, yani kasları kullanmayı bilmektir. Bu yazıda ifade edilen her şey, aynı zamanda vücudun biokimyasal fonksiyonunun sağlıklı olmasına da bağlıdır. Bu da sizin vücudunuzu zehirlememek, tıkamamak, aksine temizlemek ve beslemek demektir, şimdi de fizyolojinin temelini oluşturan; yeme, içme ve nefes almanın neden ve niçini üzerinde duracağız. (Spor – Sağlık – Yaşam – Enerji) Gün boyunca iç temsilinizi değiştirebilirsiniz; fakat sizin bio kimyasal yapınız karmakarışık ise; bu yapılar beyinde bozuk temsiller oluşturacaktır. Böylece vücudun tümü devre dışı kalacaktır. Öğrendiklerinizi uygulamak isteseniz bile başarıya ulaşma olasılığınız çok düşük olacaktır. Dünyanın en iyi yarış arabasının deposuna bira koyarsanız araba çalışmaz. (Spor – Sağlık – Yaşam – En...Devamını Oku »

Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık

Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık

BENİM SUYA NE KADAR İHTİYACIM VAR? Günde aslında ne kadar su içtiğinizi tespit etmek için birkaç dakikanızı ayırın. Fakat tamamı asidik ve protona doymuş olan soda, kahve, süt, meyve suyu, çay veya diğer aroma içeren içecekler, karbonhidratlı, tatlandırıcılı, alkollü, kafeinli sıvıları saymayın - sadece su! Kaç bardak su? Kaç litre su? (Kaba taslak 4 bardak suyun bir litreye eşit olduğunu düşünürsek...)(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık) Şimdi, şu anki kilonuzdan yola çıkarak, günde ne kadar su içmelisiniz? Son olarak, buradan oraya ne şekilde gideceksiniz? Yavaş yavaş başlayın ve kademeli bir şekilde amacınızı oluşturun. Hedefinize ulaşana dek her gün ne kadar fazladan su içmeniz gerektiği konusunda kendinize bir plan yapın. Diyelim ki, şu an günde 2 litre su tüketiyorsunuz (genel sağlık önerileri açısından da pek çok Amerikalıdan öndesiniz), varsayalım ki 95 kilosunuz, bu durumda 7 litre veya daha fazla su içiyor...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık