Sağlık

Sağlıklı Beslenme(Beyninizi Kandırarak Kilo Verin)

Sağlıklı Beslenme(Beyninizi Kandırarak Kilo Verin)

Beyninizi kandırarak kilo verin Açlık duygunuzu kontrol altına almak elinizde... İSTANBUL - Aç veya tok olduğumuzu hissettiren iki çeşit hormon bulunur. Bunlar grelin ve leptin hormonlarıdır. Grelin hormonu iştahı devamlı açık tutarak beyne çok açık ve net bir mesaj gönderir; “yemek yemelisin!”. Diğer hormon leptin ise beyne midenin dolu olduğunu mesajlar ve tokluk hissi yaratır. Gerçekten çok acıkmış olduğunuzda grelin hormonu her 20 ila 30 dakikada bir beyine mesaj yollar. Bu mesajların her birinin 30 dakika etki süresi vardır bu 30 dakikalık sürede ihtiyacınız olandan fazlasını yemenize neden olurlar. Eğer biraz yemek yiyip 20 dakika kadar beklerseniz leptin hormonu beyne tokluk mesajı yollar ve sizi çok yemek yemekten kurtartır. O yüzden karnınızın tam dolmasını beklemeden yemeyi yarıda kesip 20 dakika bekleyin, gerçekten ihtiyacınız olan kadarını yemiş olduğunuzu anlayacaksınız. Karnınızın Guruldamasını Nasıl Durduracaksınız? Kahvaltı: Kahvaltıda gıda lifi açısından yüksek or...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme(Bitki Ve Meyvelerle Gelen Sağlık)

Sağlıklı Beslenme(Bitki Ve Meyvelerle Gelen Sağlık)

Bitki ve meyvelerle gelen sağlık Tüm dünyada yükselen sağlıklı yaşam trendleri paralelinde, adaçayı, ekinezya, rezene, nane, yaban mersini, nar gibi bitki ve meyveler son dönemde oldukça rağbet görmeye başladı... İSTANBUL - Kimi bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor kimi mideye iyi geliyor kimi de kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor. Sonuçta hepsi şifalı... Sağlıklı beslenme reçetelerinin olmazsa olmazları arasında yerini alan bu bitki ve meyveler, yararlarının yanı sıra lezzetleri ile de tercih ediliyor. Eskiler şifayı doğada ararmış. Günümüzde de yükselen sağlıklı yaşam trendleri eskiye; yani doğaya, doğal olana bir dönüş yaşandığını gösteriyor. Hem farklı lezzetleri hem de sundukları faydalarla bitki ve meyveler, çaydan yoğurda kadar birçok ürün hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yerini aldı bile... Marketlerdeki çay rafları bile son dönemde farklı bitki ve meyvelerin renkleri hatta hoş kokuları ile canlanıyor. Mutfaklarda kaynayan sular bitki ve meyvelerle hayat buluyor. Y...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme(Gıda Renklerinin Anlamları)

Sağlıklı Beslenme(Gıda Renklerinin Anlamları)

Gıda renklerinin anlamları" Renkler sadece yiyecekleri hoş göstermez. Renklerine göre özel besleyicilikleri vardır. İşte renklerine göre gıdaların yararları... Renkler sadece yiyecekleri hoş göstermez. Renklerine göre özel besleyicilikleri vardır. İşte renklerine göre gıdaların yararları... Unutulmaması gereken ise, bir yiyeceğin rengi daha koyuysa daha fazla besleyici olduğu... Kırmızı Kırmızı renkli yiyecekler likopen bakımından zengin ve anser riskini azaltıyor. Kırmızı renkli yiyeceklerin başında domates, karpuz, pembe greyfurt sayılabilir. Mora yakın yiyecekler de, aynı özelliğe sahiptir. Üzüm, kırmızı şarap, böğürtlen, ahududu ve kırmızı elma bu tür yiyeceklerin başında gelir. Portakal sarısı Bu tür yiyecekler alfa ve beta keroten içeriyor, kanserin yayılmasını önyeici ve hücreleri yenileyici... Havuç, mango, kış meyveleri ve tatlı patates. Sarı ve portakal sarısı Bu tür yiyecekler başta C vitamini olmak üzere hücreleri koruyor ve beta-kriptoksin gibi bir çok bağışıklı...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme(Doğru Beslenirken Yanlış Bilinenler)

Sağlıklı Beslenme(Doğru Beslenirken Yanlış Bilinenler)

Doğru beslenirken yanlış bilinenler Sağlıklı beslenmede doğru bilinen yanlışlara dikkat çeken uzmanlar, "Üç öğün esmer ekmek yemeyin. Portakalın beyaz liflerini atmayın" uyarısında bulundu. Yazı boyutunu büyütmek için İzmir'de bu yıl 5'incisi düzenlenen Halk Kongresi'nin `Sağlıklı beslenmede doğrular ve yanlışlar' konulu oturumunda konuşan Prof. Dr. Sezgin Ünal, sağlıklı beslenmede ekmeğin önemine değindi. Ekmeğin çok zengin bir besin maddesi olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Ünal, çok ekmek yemenin kiloya neden olacağı inancının yanlış olduğunu belirtti. Prof.Dr. Ünal, "Ekmek karbonhidrat kaynağı gıdalarla birlikte alınırsa örneğin börek, pilav, makarna gibi kiloya neden olur. Bunun dışında her gün düzenli bir şekilde ekmek yemek gerekir. Ekmeği fazla tüketmenin sakıncası yok. Kepek, çavdar ve yulaflı tahıl ekmekleri bağırsak fonksiyonları açısından daha yararlı. Ancak üç öğünde sadece esmer ekmek yemek doğru değil. Fırından yeni çıkan sıcak ekmeğin midede hazmı çok zor. ...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme(En Sağlıklı 50 Besin)

Sağlıklı beslenme(En Sağlıklı 50 Besin)

EN SAĞLIKLI 50 BESİN Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için tüketilmesi en gerekli besin maddeleri. 14.02.2007 10:10 Bu en sağlıklı 50 besin maddesi içinde neler var ve bünyemize hangi yararı sağlıyor ELMA Pektin, Bioflanovoid, C vitamini Kolesterol düzeyini düşürüyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. ENGİNAR Cynarin, bol miktarda B ve C vitamini Kan şekerini düzenliyor. C vitamini kalbi güçlendiriyor. MUZ Potasyum, B6 vitamini, Serotonin, Magnezyum Rahatlatıyor ve uyumaya yardımcı oluyor. FASULYE Demir, Kalsiyum, B ve C vitamini, Protein Kan ve hücre yapımına yardımcı oluyor. BROKOLİ Magnezyum, A ve C vitamini, Potasyum Kansere karşı koruyor, kasları güçlendiriyor. ESMER BUĞDAY Lysin, Lezithin Beyni ve sinirleri besliyor, öğrenmeyi güçlendiriyor. MANTAR Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum Kasları güçlendiriyor, saç ve tırnakları besliyor. ACI MARUL Yaşamsal önem taşıyan maddeler, Eser element, Potasyum, Fosfor Yağ metabolizmasını düzenliyor, felç riskine karşı koruyor. BEZELYE Bitk...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık