:: Reiki Ve Hastalıklar

:: Reiki Ve Hastalıklar

Temel bir insan davranış modeli acıdan uzak durur ve zevk için çabalar. Bu bütün seviyelerde geçerlidir, fiziksel, duygusal, zihinsel veya “ruhsal” olsun. Ruhsal kelimesini tırnak içine aldım çünkü genelde ruhsal olarak adlandırdığımız şey aslında diğeridir, kompleks zihnimizin derin bir yüzüdür. Doğru ruhsal küre ikilik bilmez ve bu nedenle problem de bilmez.
Hastalık çok kompleks bir olgudur. Bu çizgi boyunca bir yerde enerji akışının engellendiğinin veya dengeden çıktığının göstergesidir. Bu bize bir parçamızın ilgi ve sevgiye ihtiyacı olduğunu gösterir. Ama zevkle ilgili sabit fikirlerimiz yüzünden olaya bu şekilde bakamıyoruz veya bakmaya hazır değiliz.ve hatırlatıcı için (hastalık) şükran duyamıyoruz.
Bunun yerine hastalığı ahlaki yönden kötü olarak yargılamayı öğrendik. Olabildiğince çabuk ondan uzak durmaya veya ondan kurtulmaya çalıştık. Hem doğu hem batı kültüründe çoğu insan hastalığın tanrılarının koyduğu kurallara göre yaşamamaktan kaynaklandığına inanırlar. Batıda bu günah ve ceza olarak adlandırılır. Doğuda buna geçmiş yaşamlarımıza dayanan ve şimdiki hayatlarımızda etkili olan karma birikimli işler deriz. Suç da genellikle batıda ne yazık ki birlikte anılan bir kavram haline geldi. Bu ilgiyi şu şekilde kurduk: Ben yanlış yaptım, cezamı kabul ettim(hastalık şeklinde) ve şimdi kendimi ek olarak suçluluk hissi ile zehirleyeceğim.
Hastalık ve mesajlarını biraz daha iyi anlayabilmek için ağır yükümüzden kurtulmaya çalışmalıyız.
Suçluluk, ceza ve karmalarımızdan kurtulmalıyız.
Sonraki basamak hastalığa direnmeyi bırakmak ve beden, zihin ve ruhu tekrar bir araya getirmek için yollar aramaya başlamak olacak.
Anlamamız gereken bir şey şu ki hastalık, sağlık gibi açıkça bir yoldur, devamlı hareket halinde,  değişken...
Bedenimiz kendini gündüz ve gece yeniden canlandırır. Yaşlı hücreler ölür ve yeni hücreler doğar. Hiçbir şey son değildir, hiçbir hastalık tedavisiz değildir ve kimse daima sağlıklı kalamaz.

Önemli bir düzensizlik durumunda ameliyat oluruz ve semptom bedenimizden uzaklaştırılır! Ama neden çoğunlukla kalır ve dışarı çıkacak başka bir yol genelde bulur. Hastalık üzerindeki bakış açımızı genişletmeliyiz ve diğerinin yerine bütün beden zihin, sistemimize enerji verecek yollar bulmalıyız. Reiki pratiği semptomu izole etmekten  ve onu ayrı olarak etmekten uzak durur ama tüm bedene oniki temel el pozisyonu sayesinde enerji verir. Bu bedenin kendisini iyileştirmesine olanak sağlar. Elbette gerçek şudur ki fiziksel bir hastalığın nedenini çoğunlukla bilmeyiz.
Reiki pratisyenleri olarak biz sadece evrensel yaşam enerjisi için aktive ediciler veya kanallar görevi yaparız. Tabii ki, eğer deneyimledikse,  hasta beden,zihin/ruh sistemimizde neler olup bittiğini sezebiliriz.
 

İzmir'deki Reiki eğitimleri hakkında ayrıntılı bilgiye 0.232.422.59.54 numaralı telefondan ya da

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık