Psikoloji

Evlilik, Evlilik Oyunu, Evlilik Psikoloji

EVLİLİK, EVLİLİK OYUNU, EVLİLİK PSİKOLOJİ

EVLİLİK, EVLİLİK PSİKOLOJİ, MUTLU EVLİLİK Mutlu ilişkinin sırları deneylerle bulundu... Aylık popüler bilim, teknoloji ve kültür dergisi Focus, Temmuz sayısında, ilişkiler üzerine yapılan laboratuvar deneylerine yer verdi. Çiftleri birbirine çeken ve ayıran ne? Mutlu bir beraberlik öğrenilebilir mi? Daha uzun aşk yaşamak için neleri bilmek gerekiyor? Tüm bu soruların yanıtları ayrıntılarıyla açıklanıyor. Bilim insanları, yoğun bir çaba ile aşkın ve iyi bir ilişkinin sırrını çözmeye çalışıyorlar. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla, neden bazı aşkların ve ilişkilerin yıllar boyu sürdüğünü, bazılarının da başlamadan bittiğini açıklayan çok sayıda kurala ulaştılar. Örneğin çiftler arasındaki cinsel çekimin ömrü 1,5 yıl sürüyor. Evliliklerin sona ermesi ise ilk 8 yılda yaşanıyor. Herkesin ilişki ve aşk modeli birbirinden farklı. İşte bir ilişkinin daha uzun sürmesini sağlamak için ipuçları. Çiftler olaylara nasıl yaklaşıyor Labora...Devamını Oku »

Evlilik, Evlilik Oyunu, Evlilik Psikoloji

EVLİLİK, EVLİLİK OYUNU, EVLİLİK PSİKOLOJİ

EVLİLİK, EVLİLİK PSİKOLOJİ, EVLİLİĞİNİZİ ATEŞLEYİN Evlendikten sonra ne oluyor ki ne heyecan kalıyor, ne de romantizm. Her şey bir anda bir otomatiğe bağlanıyor sanki.. ve bu karmasa içinde aşkınızın tekrar anasıl alevlendirebilirsiniz? Evlilikte hem aşkınızı hemde heyecanı taze tutabilmek elinizde. Büyük umutla kurduğunuz evliliğiniz rutin bir hal aldığında, küçük önlemlerle aşkınızı geri kazanabileceğinizi bilmelisiniz. Evlenene kadar hiçbir sorun yaşamayan eşlerin çoğu, evlendikten sonra hemen anlaşmazlığın ve tartışmanın içinde buluyor kendilerini yoksa kaynağı evlilik kurumu mu?. Fakat evlilik değil, kişilerin kendileri olduğunun farkında bile olmuyorlar.. (Evlilik, evlilik oyunu, evlilik öncesi, evlilik danışmanı, evlilik sorunları, mutlu evlilik, evlilik psikolojisi) * Aşk ve cinsel çekim çok güçlü, fakat bir o kadar da hassas duygulardır. Artık düşüncesiz davranışlar ya da kırıcı...Devamını Oku »

Parapsikoloji-Parapsikolojiye Giriş

PARAPSİKOLOJİ-PARAPSİKOLOJİYE GİRİŞ

PARAPSİKOLOJİ-PARAPSİKOLOJİYE GİRİŞ PARAPSİKOLOJİ Sovyet bilim adamı Vlademir Bechterev ( 1857-1927), şartlandırılmış motor hareketlerini inceledi. İnsan; bir metal üzerine konmuş eline elektrik akımı verilince, kolunu çekiyordu. Dizinin altına çekiçle vurulunca ayağı havaya kalkıyordu. Bu hareketler birçok kere tekrarlanır ve her etkide zil çalınırsa, bir motor hareket teşekkül ediyordu. Yalnız zil çalmak suretiyle ayak havaya kalkıyor veya insan elini çekiyordu. Sovyet bimi adamı İvan P. Pavlov (1849-1936), şartlı refleksler konusunu incelemiş, köpekler üzerinde çeşitli deneyler yapmıştır. Köpeklerin guddeleri şartlandırılabiliyor ve her zil çalışında salyaları akıyordu.ABD ve SSCB'de Biheyviorizm gelişirken Avrupa’da da Sigmund Freud (1856-1939) alt şuur üzerine teorisini geliştiriyor, tedavi buluyordu. Freud; insan hareketlerinde, ruhi durumunu da cinsel duyguların önemi üzerinde du...Devamını Oku »

Psikoloji, Kişisel Gelişim, Hastalık, Ruh Sağlığı - Psikoloji 2

Psikoloji, Kişisel gelişim, Hastalık, Ruh Sağlığı - Psikoloji 2

Psikoloji, kişisel gelişim, hastalık, Ruh Sağlığı - Psikoloji PSİKOLOJİK RAHATSIZLIKLAR * HİPOKONDRİYAZİS(HASTALIK HASTALIĞI) Klinik Özellikler Hipokondriyak hastalar kendilerinde henüz saptanmamış ciddi bir hastalık bulunduğuna inanırlar ve kendilerini bunun aksine inandırmak çok zordur. Tek bir hastalığın varlığına inanabilirler yada zaman geçrikçe özgül bir hastalığa ilişkin düşünceleri değişebilir. Fakat hastalık inancı bir somatik sanrıda olduğu kadar sabit değildir. Klinik tabloya çoğu kez depresyon ve anksiyete belirtileri eşlik eder. Hastaya bu tanının konulabilmesi için klinik tablonun altı aydan daha uzun sürmesi öngörülür. * HİPOKONDRİYAZİS(HASTALIK HASTALIĞI) Oluş Nedenleri Hipokondriyak kişilerin bedensel duyumlarını artırma ve genişletme eğiliminde olduklarına ilişkin önemli ölçüde veri vardır. Sözgelimi norma...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim- Kişisel Başarı -Bireysel Gelişim- Kişisel Gelişim Kitapları - Psikoloji-

 KİŞİSEL GELİŞİM- KİŞİSEL BAŞARI -BİREYSEL GELİŞİM- KİŞİSEL GELİŞİM KİTAPLARI - PSİKOLOJİ-

KİŞİSEL GELİŞİM- KİŞİSEL BAŞARI -BİREYSEL GELİŞİM- KİŞİSEL GELİŞİM KİTAPLARI - PSİKOLOJİ KİŞİSEL GELİŞİM – KİŞİSEL GELİŞİM SEÇKİN KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI KİTAPLARI-PSİKOLOJİ Türkiye'nin En Büyük Kişisel Gelişim Ve Kişisel Başarı Portalı Yaşamımız sürekli değişiyor ve her gün yeni kavramlar giriyor. Bazıları çabuk değer yitirirken, bazıları sanki sürekli kullanıyoruz. Hayat tarzımızı, dünyaya bakışımızı, ilişkilerimizi, kaynaklandığı kültürün havasını taşıyarak etkiliyor bu hayatımıza yeni girenler… Bu kavramlardan en revaçta olanı da şüphesiz kişisel gelişim… Kendimi geliştirmek ve daha başarılı olmak için ne yapmalıyım? Tabiî ki de bu sorunun cevabını kişisel gelişim, kişisel başarı kitaplarında bulabilirsiniz. Bir uzman görüşüyle size kişisel gelişim ve kişisel başarı kitapları...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık