Psikoloji

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Duygusal Zeka, Ruhsal Zeka

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Duygusal Zeka, Ruhsal Zeka

Kişisel Gelişim, Duygusal Zeka, Ruhsal Zeka, Araştırma bulgularına göre duygusal zeka yoksunluğu, kişinin “aile yaşamından” meslekteki başarısına “kadar bir çok alanda kötü sonuçlar doğurabiliyor. Dr. Goleman'a göre duygusal zeka doğuştan gelen bir özellik değil. İnsan beyninin yapışı dolayısıyla çocuklukta alınan "duygusal dersler" insanın hayatı boyunca "davranış biçimlerini” etkiliyor ve belirtiyor- Başta eğitimciler olmak üzere, tüm ana babaların ve çocukların bu konuyla ilgilenmeleri gerekiyor. Harvard Eğitim Okulundan psikolog Howard Gardner, kişisel zekaların tanımını şöyle yapmıştı: "Kişiler arası ilişkilerde zeka, diğer insanları anlamaktır. Onları neler harekete geçirmektedir? Nasıl çalışmaktadırlar? Onlarla işbirliği nasıl yapılabilir? Başarılı satıcılar, politikacılar, öğretmenler, klinik doktorlar ve din liderler büyük olasılıkla yüksek düzeyde kişiler arası zekaya sahiptirler. Birey içindeki zeka,...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Kişisel Gelişim Kitap

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Kişisel Gelişim Kitap

Kişisel Gelişim, Kişisel Gelişimin Düzeyleri 1. Dürüstlük. Kendime karşı dürüst olmalıyım. Kendimi olduğunu gibi kabul etmeliyim. 2. Dinginlik. O zaman zihnim dinginleşir. 3. İçe Bakış, Zihniniz sakinken içinize bakabilirsiniz. Durgun bir göle bakar gibi. Değiştirmek istediğiniz düşünce, söz ve davranışlarınızın nedenlerini orada görebilirsiniz. Onları değiştirebilirsiniz ve kendinizin efendisi olabilirsiniz. 4. Kendini anlama. Kendinizi anlarsanız, yüzeydeki geçici şeylerle ne çok uğraştığınızı da anlarsınız. Saf ve yüce düşüncelerin değerini anlarsınız. 5. Karar verip uygulamak. Karar verdikten sonra tekrar tekrar aynı şeyi düşünmeyin. Katanız karışır. Karar verin ve uygulayın. Kararanınız ile uygulama anı arasında aralık ya da gecikme olmamalı. Düşünün, karar verin ve uygulayın. Güç bundadır. Şunu düşünün. "Ben neye ulaşmak istiyorum?" Eğer aklımız ve zihnimiz odaklanmamışsa, ...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Huzur, Epiktetos

 Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Huzur, Epiktetos

Kişisel Gelişim, İçsel Huzur Ve Epiktetos Sharon Labell Hierapolis'li Epiktetos (M.S. 50-130) Neron'un koruyucularından birine ait bir köleydi. Özgür bırakıldıktan sonra imparator Domitian tarafından diğer filozoflarla birlikte kentten sürülene dek Roma'da yaşadı. Sonra Epirus bölgesinde Nikopolis'te bir Felsefe Okulu kurdu. Kendisi bir kitap yazmadı fakat öğrencisi Arrianus'un tuttuğu ders notları sekiz kitap oluşturdu. Günümüze bunlardan dördü kaldı. Arrianus, ustasının öğrerileriyle ilgili bir El Kitabı (Manual) hazırladı. Sharon Labell'ın yorumladığı ve 'A Manual For Living' (Yaşam İçin El Kitabı) adıyla yayımlanan kitap, benim çevirimle 'içsel Huzur İyi Yaşamın Kapışım Açar' adıyla Alkım Yayınevi tarafından Şubat 2003'te yayımlandı. Sharon Labell, Kuzey Kaliforniya'da yaşayan bir yazar ve müzisyen. 'Naming Ourselves, Naming Our Children' adlı kitabın yazarıdır. Sharon Labell'in bu küçük kitabıyla ilgili olarak...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Yoga,

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Yoga,

Kişisel Gelişim, Brahma Kumaris , Yoga Brahma Kumaris Dünya Ruhsal Üniversitesi (Brahma Baba Prajapita) Brahma Kumaris World Spiritual University, Hindistan'da, 1937 yılında Raja Yoga öğretilerini çalışmak ve uygulamak amacıyla kurulmuştur. İnsanları rengine, cinsiyetine, inancına, toplumsal kastına göre ayırmadan, bütün insanlık için bu öğretileri elde edilebilir hale getirmiştir. İstanbul'daki Brahma Kumaris Raja Yoga Meditasyon Derneği bağımsız bir kuruluştur. Meditasyon yoluyla insanı bedensel, zihinsel ve ruhsal olarak rahatlatmak, bireysel yeteneklerin! ve potansiyellerim gerçekleştirmesine ve geliştirmesine yardımcı olmak, bireylerdeki gelişimden hareketle bütün toplumda "yaşam kalitesin!" arttırmak amacıyla İstanbul'da kurulmuştur. Ruhsal, ahlaksal ve insani "değerler" üzerine seminerler düzenleyerek çalışmalarını sürdürmektedir. Raja Yoga Brahma Kumaris Derneğinin Şişli'deki merkezinin konferans salonunda,...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Nlp Terapisi

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, NLP Terapisi

Kişisel Gelişim, Psikoloji, NLP Terapisi NLP TERAPİSİ 1970 yılından bu yana gelişerek uygulanmaktadır. N.L.P Terapisti danışanı yakından izler. Onun görünüş tarzım, göz hareketlerini, algı filtrelerini yani değerlerim, inançlarını gözlemler. Göz teması kurup kurmadığım not eder. Danışanın genel tablosunu, sorunlarım ve ihtiyaçlarım belirlemeye çalışır. Yansıtma ve Karşılaştırma tekniklerini kullanır. Hatırlamalarla geçmişe dönülür ve geçmişte kaydedilmiş olumsuz düşünceler ve duygular bir pakete doldurularak dışarı atılır. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 42...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık