Psikoloji

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Kişisel Gelişim Uzmanı, Cemal Kondu

Kişisel Gelişim,  Psikoloji, Kişisel Gelişim Uzmanı, Cemal Kondu

Kişisel Gelişim, Makale, ARANIYOR… SAHİBİNDEN SATILIK SORUNSUZ BİR DÜNYA İnsanlar bütün sorunlarından kurtulmak istiyorlar. İnsanların birçoğunda duymuşsunuzdur. "Şu anki sorunlarımdan kurtulmak istiyorum. O kadar sorun yaşadım ki, hepsi o kadar üst üste geldi ki artık sonsuza dek başka sorun istemiyorum. Evet, bunun çözümü bende var; ama bu çözümü beğenir misiniz beğenmez misiniz bilemem. Çözüm şu: Öyle bir yer biliyorum ki orada binlerce kişi var ve bulundukları yerde hiçbirinin tek bir sorun yaşamıyor. Belki hemen heyecanlanmış olabilirsiniz ve bir anda gözleriniz parlayabilir. Büyük bir istekle neresi diye sorabilirsiniz?Belki de burası tam size göre. Belki de; “Beni oraya götürebilir misiniz?” diyorsunuz.“Tamam,” diye yanıt verebilirim. “Evet, oraya hadi gidelim.” diyebilirsiniz. Mezarlıktan söz ediyordum. İşte gerçek bu. Mezarlıkta kimsenin sorunu yok. Oradakiler için hayat son bulmuş ve tüm sorunlarda uzak di...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Aikido

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Aikido

Kişisel Gelişim, Aikido Robert Pino, şirketlerde potansiyellerin keşfedilmesi, rekabetin engellenmesi ve büyümenin sağlanması konularında Aikido (bir Uzak Doğu dövüş sanatı) ilkelerini uyguladığı bir çalışma yöntemi hazırlamıştır. İlk olarak Ai: Şu ilkeyi şirketinize uygulayın: Rekabetçi stratejilerin etkisi, erozyona ve kayba mahkumdur. İkinci olarak Ki: Kurumunuzun içsel gücünün ve enerjisinin farkına varın ve bunu geliştirin. Üçüncü olarak Do: Amacınıza ya da hedefinize ulaşmanın yolunu belirleyin. (Aikido, aikido dojo, martial arts, aikido kursu, aikido video, aikido teknikleri, aikido kursları, aikido 3d, aikido kurs, aikido techniques, aikido videos, real aikido, kişisel gelişim, iwama aikido tamura aikido, aikido faq, akido, aikido kata ) Kaynak: (Robert Pino, şirketlerde Aikido, Alkım Yayınev...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, İntegral Yoga

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, İntegral Yoga

Kişisel Gelişim, İntegral Yoga İntegral Yoga (Sri Swami Satchidananda) yoganın değişik dallarını; bireyin fiziksel, duygusal, düşünsel, ruhsal ve sosyal katmanlarının uyumlu gelişmesi için bir araya getirmiş bir sentez çalışmadır. Hatha Yoga (fiziksel duruşlar, nefes teknikleri, derin gevşeme), Raja Yoga (konsantrasyon ve meditasyon), Japa Yoga (mantra tekrarları), Karma Yoga (benliksiz davranışlar), Bhakti Yoga (şarkılar ve başka saf sevgi uygulamaları) ve Jnana Yoga (eğitim ve kendini yetiştirme) gibi uygulamalar yapılır. (pilates yoga, yoga teacher training, asana yoga, kundalini yoga, hindu yoga, yoga poses, yoga positions, yoga postures, mantra yoga, yoga asanas, benefits of yoga, hatha yoga, vinyasa yoga, yoga meditation, pregnancy yoga, ashtanga yoga, india yoga, prana yoga, yoga fitness, ayurveda yoga) DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Kişisel Gelişim Kitapları

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Kişisel Gelişim Kitapları

Kişisel Gelişim, Kişisel Gelişim kitap, Kişisel / Bireysel Gelişim Bağlamında Batı Ve İslam Medeniyeti Geçmişten günümüze dek, var olan tüm din, ahlak ve inanç sistemleri, insanın mutluluğunu, hem bu dünyada hem de ölümden sonrası için, isteme noktasında ortaktırlar. Bu sistemler, insanın hem ruhsal hem bedenî hem de duygusal boyutta gelişmesiyle ve doyum sağlayan bir hayatı nasıl yakalayacaklarıyla ilgilenmişlerdir. Ancak her medeniyetin ve kültürün kendine has bir gelişim, eğitim, toplum ve en nihayetinde bir insan anlayışı vardır. Kişisel Gelişim, medeniyetlerin bu anlayışlarına hizmet eder. Bu amaca ulaşmak için de bir takım yöntemler kullanır. Ancak ne olursa olsun, doğup geliştiği topraklara yabancı yöntem, ve hedeflere sahip olamaz. Kişisel gelişim, yeşerdiği toplumun ihtiyaçlarına cevap vermek üzere ortaya çıkan bir akımdır. Bu bakımdan bu akımın yönünü ve değerini, bir çok şeyde olduğu gibi toplumun ihtiyaçları...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Kişisel Gelişim Kitapları

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Kişisel Gelişim Kitapları

Kişisel Gelişim, Kişisel Gelişim Kitap, Kişisel Gelişim Kitapları, Etkili İnsanların Yedi Alışkanlığı Stephen Covey'in 'Etkili însanların Yedi Alışkanlığı' isimli kitabı on milyonun üzerinde satmıştır. Kişisel değişim ile ilgili güçlü dersleri içerir. Covey, kişisel, mesleki ve ailevi sorunların çözümünde "ilke merkezli bir yaklaşımı" benimsemektedir. Bütünsel kalite anlayışının öncülerindendir. Dürüst, uyumlu, huzurlu, başarılı bir yaşam için değişime ayak uydurmamızı sağlayan "alışkanlıklar değişimi"ni önermektedir. Değişimin karşımıza çıkardığı engelleri nasıl fırsata dönüştürebileceğimizi, bu fırsatlardan yararlanabilmek için bilgelik ve güce nasıl erişebileceğimizi göstermektedir. Etkili insanların Yedi Alışkanlığı: Birincisi: "Proaktif ol!" Kişisel vizyonla ilgili ilkeleri içerir. İkincisi: "Sonunu düşünerek işe başla!" Kişisel liderlik ilkelerini içerir. Üçüncüsü: "Önemli işlere ön...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık