Psikoloji

Psikoloji, Kişisel Gelişim, Asla Vazgeçmeyin”

Psikoloji, kişisel gelişim, Asla vazgeçmeyin”

Kişisel gelişim( Asla asla vazgeçmeyin”) Yaşadığımız her duygusal enerjinin kaynağı,vucudumuzla iç içe çalışan enerji sistemimizdir. Vucudumuzun enerji sistemi,seçtiklerimi z ve yaşadıklarımızla doğru orantılı olarak,ya yeniden enerji depolamakda veya enerjimizi sıfırlamaktadır. Kolumuzu kaldıracak halimiz olmaması veya yerimizde duramayışımızın ardında yatan nedende budur.Enerjimiz sıfırlandığında yorgun hissederiz.Enerjimi z olduğunda yerimizde duramayız. Türkiye'nin En Büyük Kişisel Gelişim Ve Kişisel Başarı Portalı Yaşadığımız her duygusal enerjinin kaynağı,vucudumuzla iç içe çalışan enerji sistemimizdir. Vucudumuzun enerji sistemi,seçtiklerimi z ve yaşadıklarımızla doğru orantılı olarak,ya yeniden enerji depolamakda veya enerjimizi sıfırlamaktadır. Kolumuzu kaldıracak halimiz olmaması veya yeri...Devamını Oku »

Psikoloji, Stres, Geginlik, Ve Tatil, Ruh Sağlığı

Psikoloji,    Stres, Geginlik, Ve Tatil, Ruh Sağlığı

Psikoloji, Stres, Geginlik, Ve Tatil Sağlıklı yaşamak, zorlanmayı önlemek ya da ortadan kaldırmak için dinlenmeyi de bilmek gerekiyor. Ruh sağlığımız için olmazsa olmaz bir öneme sahip bu! Dinlenme denildiğinde ilk aklımıza “tatil” gelir. Fakat dinlenmek için planlanmış tatiller çoğumuz için başlı başına bir stres ve gerginlik kaynağı olabilmekte. Tatile huzur bulmak, eğlenmek, dinlenmek için çıkarız ama sinir gerili olarak geri döneriz. Ya tatilimiz nasıl ve kimlerle geçireceğimizi iyi planlayamamışızdır ya kendimizi tanımıyoruzdur ya elimizde olmayan aksiliklerle karşılaşmışızdır. Özellikle tur organizasyonlarıyla tatile çıkanlar bu tip aksiliklerle sıklıkla karşılaşmaktalar. Gidilecek yerlerin “gösterilen gibi olmadığı”nı anladığınızda, çifte rezervasyonlarla karşılaştığınızda, 5 yıldızlı yerine 2 yıldızlı otellerde konuk edildiğinizde, ekstralara istenilen paranın neredeyse tu...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Tesadüflerin Farkında Olarak Yaşamak

 Kişisel Gelişim,   Psikoloji,   Tesadüflerin farkında olarak yaşamak

Kişisel Gelişim, Tesadüflerin farkında olarak yaşamak İki boyutlu kağıt düzleminde çizdiğimiz tasarladığımız bir çok şeyin üç boyutlu olarak yapıldığını, inşaa edildiğini görebiliriz. Bu bize yaşamımızda farklı boyutlar varmış gibi görünen çelişkileri yeniden düşünmemize bir çerçeve açabilir. Yüzyıllardır tartışılagelen hayata felsefik bir bakış açısı olan “Çevremizdeki herşeyin gerçeğin yansıması olduğu” anlayışını kabul etsek de, etmesek de; günümüzde düşüncelerimizin hayatımızı baştan aşağıya etkilediği ve yönlendirdiği kimse tarafından inkar edilemez bir gerçektir. Ve bu boyut karmaşası bir tarafta dururken bir tarafta düşüncelerimizin bu boyutlar arasındaki bu engel tanımaz, kolay ve vazgeçilmez geçişleri, istemsiz olarak düşüncenin kaç boyutlu olduğu sorusunu akla getiriyor. Bu çok boyutlu düşünce sisteminin üzerinde küçük bir yolculuk yaparsak belki bu sistemin karmaşasını biraz daha anlaşılır hale getirebiliriz. Bu yolculu...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Sadakat

Kişisel Gelişim,   Psikoloji,  Sadakat

Kişisel Gelişim, Angut’un Sadakatı Herkesin haksız bir şekilde kullandığı bir ifadedir ‘Angut’. Biri laftan anlamayınca, boş boş bakınca ya da aptallık edince hemen ‘Angut musun?’ der günümüzün insanı. Angut’un aslında bir kuş olduğunu bilmeyen bir sürü insan var ülkemizde. Özelliği nedir bilir misiniz? Angut kuşunun eşi öldüğü zaman yanına o anda başka bir yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi gözlerini bir dakika bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan o da ölene kadar onun başucunda bekler. İşte bu canlının yaptığı en büyük ‘Angut’luk budur. Ayrıca bu olay bütün Angut kuşları için geçerlidir, arada bir görülen bir şey değildir. Dişi olsun erkek olsun bütün Angut kuşlarının Çok ürkek bir hayvan olmasına rağmen eşinin ölüsünün başında bekleyen Angut kuşuna elinizi uzatsanız dahi oradan kaçmaz. Hani derler ya ‘Angut gibi bakmasana’ diye... Keşke herkes Angut gibi bakabilse değer verdiklerine. B...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Çekim Yasası

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Çekim Yasası

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Çekim Yasası Kişisel Gelişim, Çekim Yasası, Odaklarınızı Belirledinizmi? Gerçek bir hayat hikayesinin konumuza tutacağı ışık ile başlamayı doğru buluyorum. Bir kadın gözlerinde çaresi olmayan bir hastalık olduğunu öğreniyor. Bu hastalık her iki gözünü de kör edecektir. Doktorların elinden hiçbir şey gelmiyor. Tıp bu soruna çare bulamıyor. Kim kör olmak ister ki? Duyduklarından hiç hoşlanmayan kadın, çok kararlı bir şekilde bu hastalığa çare aramaya başlıyor. Bu kadar çaresiz olmasa asla kabul etmeyeceği inanmadığı, güvenmediği alternatif terapilere başvurmaya karar veriyor. Bu halini bile ne kadar gülünç bulsa da, içinde bulunduğu çaresizlik onu kararlı adımlarla bu terapilere götürüyor. Sonunda alternatif yöntemler uygulayan bir terapistten randevu alıyor ve terapiye gidiyor. Terapist kadından hayatını, kendisini anlatmasını istiyor. K...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık