Hayalinizdeki işi bulun!, KARİYER, Özgüven KİŞİSEL GELİŞİM, İnsan Kaynakları,

 Hayalinizdeki işi bulun!, KARİYER,  Özgüven  KİŞİSEL GELİŞİM, İnsan Kaynakları,

Size uygun hayalinizdeki işi bulmak için ne yapmanız gerektiğini mi merak ediyorsunuz? Yeteneklerinizi, özelliklerinizi, hayallerinizi, potansiyelinizi keşfettikten sonra, potansiyel işverenler için kendinizi hazırlayabilirsiniz.
Kim olduğunuzu, ne tür bir kariyer istediğini keşfetmelisiniz. Yetenekleriniz, hayalleriniz, yapabileceklerinizi keşfettikten sonra, bu özelliklerinizi potansiyel işvereninizin dikkatine sunabilirsiniz.
İlk adım olarak özgeçmişinizi bu yeteneklerinizi, gerçekleştirdiğiniz başarıları yansıtacak ve işverenin size işe almasının yararlarını anlatacak şekilde hazırlamalısınız. İş dünyası çift yönlü bir yoldur. İşe alımda her iki taraf da birlikte uyumlu çalışabileceği kişiler ister.
Peki özgeçmişinizi hazırladıktan sonra doğru insanlara nasıl ulaşabilirsiniz? Kariyer koçu Katie Darden'in hazırladığı bu beş adım sizi doğru insanlara ulaştırmada yardımcı olabilir.
1. Bir işten ne beklediğiniz konusunda açık olun. Bu sadece görevler ve maaş anlamına gelmiyor, aynı zamanda kurum kültürü, çalışma şartları, çevre, kişisel yetenekler konusunda da işten beklentileriniz vardır.
2. Kriterlerinize uyan şirketleri araştırın. Burada çalışan birilerinden şirketin çalışma prensiplerini, çalışanlarına ve müşterilerine nasıl davrandığını, ne tür insanları işe aldığını, organizasyon yapısını öğrenmeye çalışın. İçeriden birinden aldığınız bilgi her zaman size yardımcı olacaktır. Mümkün olduğunca fazla bilgi edinmeye çalışın.
3. Araştırmanızı yaptıktan sonra, ilgilendiğiniz iki üç şirket belirleyin ve onlarla bağlantıya geçin. İş ilanlarını takip edin, ne tür pozisyonlarının açık olduğunu, hangi kriterlerde eleman arandığını bulabilirsiniz.                 
4. Çevre edinin. Bir yerde çalışıyor olsanız da olmasanız da her zaman çevre edinmeye çalışmalısınız. Çalışmak istediğiniz sektörün organizasyonlarını araştırın, bunlara üye olun ya da gönüllü olarak çalışın. Birinin sizin gibi birine ihtiyacı olduğunda aniden gelen teklife şaşıracaksınız. Etrafınızdaki kişileri tanımaya çalışın. Onların da tanıdıkları size yardımcı olabilir. Bu tür çevreler yardımlaşma için en uygun yerlerdir. Unutmayın ki ahlaki açıdan da yardım almak istiyorsanız siz de başkalarına yardım etmelisiniz. Bu nedenle edindiğiniz çevreyi sadece kendi yararınıza kullanmayın, siz de elinizden geldiğince başkalarına yardımcı olmaya çalışın.
5. Gönüllü işlere katılın, bu sizlere başkalarıyla tanışmanız ve deneyim kazanmanız için yardımcı olacaktır. Hepimiz tanıdığımız insanlarla çalışmak isteriz, bu yolla insanların sizi tanımasını sağlamış olursunuz.

DERLEYEN...EMRE ŞEN
İletişim:[email protected]

İZMİR'DEKİ KİŞİSEL GELİŞİM KURSLARI- KİŞİSEL GELİŞİM KURSLARI VE
SEMİNERLER İÇİN AYRINTILI BİLGİ:

www.sayginnlp.com  – www.cemalkondu.com-
www.sinavkocu.com – www.kesfetkendini.com

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık