Özgüven

İçinizdeki Lider , Liderlik, Özgüven Kişisel Gelişim, İnsan Kaynakları,

 İçinizdeki lider , LİDERLİK, Özgüven KİŞİSEL GELİŞİM, İnsan Kaynakları,

Her nasılsa, ryaları gereğe dnştrmenin sırrını bilen bir insanın ulaşamayacağı bir ykseklik olduğuna inanmıyorum. Bence bu zel sır, drt kelimeyle zetlenebilir: merak, gven, cesaret ve sreklilik. Bunların iinde en nemlisi gvendir. Eğer bir şeye inanıyorsanız ona tamamen inanın; aıka ve sorgusuzca. Walt Disney Herkes lider olmaz. Lider olmaya karar veren herkesin de bir ynetici olması gerekmez. Bu fikir ynetim kademelerindeki birok kişi iin kafa karıştırıcı olabilir ancak tanıdığım tm liderler bunun ne anlama geldiğini hemen anlayacaktır. Eğer bu fikir aklınızı karıştırıyorsa, belki de liderlik ve yneticilik arasındaki farkları keşfedip ğrenme zamanınız gelmiştir. Liderlik bir pozisyon değil, bir karardır Liderler, takip eden kıy...Devamını Oku »

Doğru Karar Ve Kariyer, Özgüven Kişisel Gelişim, İnsan Kaynakları,

DOĞRU KARAR VE KARİYER, Özgüven KİŞİSEL GELİŞİM, İnsan Kaynakları,

İş yaşamında her an nemli nemsiz birok karar alıyoruz. Eğer karar alma konusunda iyi değilseniz ya da iyi olmadığınızı dşnyorsanız endişelenmenize gerek yok. 10 adımda karar alma sreci, size başarılı ve akılcı kararlar almanızda yardımcı olacak. Kararlar hayatımızın her alanında karşımıza ıkıyor. Her adımımızda, her girdiğimiz ortamda mutlaka karar alıyoruz. Burada nemli olan soru Doğru karar alabiliyor musunuz? İki tr karar vardır: biri belirli bir sreten geerek oluşan kararlar, diğeri de anında verilen kararlardır. Her iki tr kararda da belirli bir sre izlemenin avantajları kesinlikle gzardı edilmemelidir. En aık avantajsa, karar alırken yaşadığınız stresi azaltmaktır. Başarılı kararlar, belirli bir sre izlenerek alınan kararla...Devamını Oku »

Hayalinizdeki İşi Bulun!, Kariyer, Özgüven Kişisel Gelişim, İnsan Kaynakları,

 Hayalinizdeki işi bulun!, KARİYER,  Özgüven  KİŞİSEL GELİŞİM, İnsan Kaynakları,

Size uygun hayalinizdeki işi bulmak iin ne yapmanız gerektiğini mi merak ediyorsunuz? Yeteneklerinizi, zelliklerinizi, hayallerinizi, potansiyelinizi keşfettikten sonra, potansiyel işverenler iin kendinizi hazırlayabilirsiniz. Kim olduğunuzu, ne tr bir kariyer istediğini keşfetmelisiniz. Yetenekleriniz, hayalleriniz, yapabileceklerinizi keşfettikten sonra, bu zelliklerinizi potansiyel işvereninizin dikkatine sunabilirsiniz. İlk adım olarak zgemişinizi bu yeteneklerinizi, gerekleştirdiğiniz başarıları yansıtacak ve işverenin size işe almasının yararlarını anlatacak şekilde hazırlamalısınız. İş dnyası ift ynl bir yoldur. İşe alımda her iki taraf da birlikte uyumlu alışabileceği kişiler ister. Peki zgemişinizi hazırladıktan sonra doğru insanlara nasıl ulaşabilirsiniz? Kariyer kou Katie Da...Devamını Oku »

Doğru İş İlanı Ve Doğru Çalışan, Özgüven Kişisel Gelişim, İnsan Kaynakları,

DOĞRU İŞ İLANI VE DOĞRU ÇALIŞAN,  Özgüven  KİŞİSEL GELİŞİM, İnsan Kaynakları,

İnternetin hayatımızdaki yeri ve gc artık kaınılmaz bir gerek. İş hayatında ilk başvurduğumuz kaynak internet, tıpkı iş ararken veya eleman bulurken olduğu gibi. Artık gazetelerin birka santimlik alanlarına iş ilanlarınızı sıkıştırmak zorunda değilsiniz. İnsan Kaynakları departmanları eskiden olduğu gibi hem şirketiniz hakkında kısa bir bilgi vermek hem de nemli bir pozisyonun detaylarını anlatmak ve aradığınız kişiden beklediğiniz zellikleri sıralamak iin gazetelerin sınırlı yerlerini satın almak zorunda değil. Gelecek internette, hem de sınırsız yerde ve srede reklam alanıyla... İş ilanı yazma devri geride kaldı. Devir işe almak istediğiniz kişilerin dikkatini ve ilgisini ekmenize yarayacak kışkırtıcı iş tanımları yaratma devri! Peki aradığınız izleyicileri harekete geirecek bir iş tanımı nasıl yazarsınız? Bu aşamada bilm...Devamını Oku »

Bir Lider Nasıl Olmalı?, Liderlik, Özgüven Kişisel Gelişim, İnsan Kaynakları,

 Bir lider nasıl olmalı?, Liderlik,  Özgüven  KİŞİSEL GELİŞİM, İnsan Kaynakları,

Liderlik zerine tm fikirlere ve yazılanlara bakıldığında nemli nokta dikkati ekiyor: insan, etkileme ve amalar. Liderlik insanlar arasında gerekleşir, etkilemenin kullanımını ierir ve belli bir hedefe yneliktir. Etkileme insanlar arası ilişkilerin pasif olmaması demektir. Ayrıca etkileme bir noktaya ulaşmak ya da bir hedefi başarmak iin kullanılır. Liderlik karşılıklılık gerektirir, tek başına bir olgu değildir, insanlar arasında gerekleşir. Kağıt karıştırmanın, problem zmenin tesinde insana ynelik bir aktivitedir, dinamiktir ve g kullanmayı ierir. Liderlerin ortak zelliklerine baktığımızda aşağıda sıralanan zellikler dikkati ekiyor: * Vizyon sahibi olması. * Tutkulu ve fedakar olması &n...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7
Yukarı Çık