NLP

Nlp(Alt Sistemler))

NLP(Alt Sistemler))

Bu sistemlerin her birinde şimdi daha derinleşeceğiz ve deneyimlerimizin nitelikleri hakkında daha fazla veri elde edebileceğiz. Daha fazla ayrıntıya gireceğiz. NLP terminolojisinde bu çalışmaya 'Alt Sistemler' çalışması adı verilir. Bunlar duyumlarımızın yapı taşlarıdır. Her resmin, sesin ve duygunun karakteristik özellikleriyle ilgilidir. TANIM: "Alt Sistemler bizim deneyimlerimizi nasıl kodladığımızı ve farklı duyusal sistemleri nasıl ayırd ettiğimizi gösterir. " Alt Sistemler sizin olumlu olarak hatırladığınız bir deneyim ile 'unuttuğunuz' ya da hatırladığınızda sizi korkuyla sindiren deneyimler arasındaki farklılıkları oluştururlar. Tercih ettiğiniz 'Kodlama Yöntemi'ni tanımaya başladığınızda, bu Kodlamayı değiştirip değiştirmemeyi seçebilirsiniz. Özellikle sizin motivasyonunuzu olumsuz etkileyen bir halinizi, 'sizi motive eden bir hal' ile değiştirmek istediğinizde, bu yöntem çok yararlı olacaktır. Ayrıca her hatırladığınızda size acı ve üzüntü duyguları yaşatan geçmiş deneyimler...Devamını Oku »

Nlp(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (Beceriler/Yetenekler Düzeyi))

NLP(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (Beceriler/Yetenekler Düzeyi))

Sizin yetenekleriniz, beceriler ve nitelikler olarak kullanabileceğiniz kaynaklarınızdır. Standartlar, yeterlilikler ve beceriler aracılığıyla bunlar biçimsel olarak tanınmaktadır. Ve 'Stratejiler' olarak kullanımınıza sunulmaktadır.Yeteneklerinizin çoğu, düzenli olarak kullandığınız süreçlerdir, otomatiktirler ve alışkanlık halindedirler. Beceriler/Yetenekler düzeyinde, şu sorunun cevabını hazırlayabilirsiniz: "Ben bunu nasıl yapıyorum?" A. Bireysel Uygulamalar: Birçok yeni beceri öğrendiniz. Şimdi bunları nasıl işbirliği içinde kullanabileceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Bir danışmanlık becerileri geliştirme kursundan şevk dolu olarak çıkmak çok önemlidir. Eğer insanlara her zaman ne hissettiklerini sorarsanız olumsuz tepki verebilirler. Danışmanlık becerilerinizi tam olarak kullanabilmeniz için daha henüz yolun yarısındasınız. Beceriyi iyice özümsemeniz gerekir B. Profesyonel Uygulamalar: Yeniden yapılanmak isteyen şirketler, gerekli becerileri kazanırlarsa başarılı olurlar. Portre...Devamını Oku »

Nlp(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (İnançlar Ve Değerler Düzeyi))

NLP(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (İnançlar ve Değerler Düzeyi))

Nörolojik düzey olarak 'inançlarınız' sizin doğru olduğuna inandığınız şeylerdir. Gündelik yaşam etkinliklerinizin temel formlarıdır. Bazı inançlar, nesiller boyunca aileler yoluyla insanlara aktarılır. Bunların bir kısmı 'sözel' biçimlerdir ve çok güçlüdür. Bu. 'deyişler' arasında şunlar vardır: 'Yaşlı köpeğe yeni oyunlar öğretemezsiniz', 'Tadı kötü olsa da, size iyi gelebilir', 'Her yerde bir şeyler öğrenebilirsiniz', 'Yaşam kırkında başlar'. Bunlardan bazılarını kendi çevrenizde de duydunuz mu? Bunlar insanlara yardımcı oluyor mu, yoksa işe yaramaz deyip atılmalı mı? Sizin 'değerleriniz', karar verme süreçlerinizin dayandığı kriterlerdir. Hayatınızı yaşama biçiminiz için önemli olan niteliklerdir. Bu değerler arasında 'sadakat', 'özgürlük' ve 'dürüstlük' vardır. Sizin inançlarınız değerlerinizi destekler ve güçlendirir. Nörolojik düzeylerden herhangi biri üzerinde çalışarak bir değişim yaratabilmeniz için, önce buna inanmalısınız. A. Bireysel Uygulamalar: İnançlar ve Değerler Düzeyi...Devamını Oku »

Nlp(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (Kimlik Ve Misyon Düzeyi))

NLP(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (Kimlik ve Misyon Düzeyi))

Sizin kimliğiniz, kim olduğunuzu düşündüğünüzle ilgili bir tanımdır. Herhangi bir zamanda, herhangi bir rolle ilgilidir. Genellikle kendinize yapıştırdığınız etiketlerin altında gizlidir. Birçok durumda, bir nitelik ile gösterilir. Örneğin: "Ben bir finans büyücüsüyüm." Yaşam yolculuğunda ilerlerken kendilik duyumsamanız, kimlik düzeyiniz değişir. Daha açık bir insan olabilirsiniz. Sizin kimlik düzeyiniz, kişisel ve profesyonel gelişim yolculuğunda sizi güçlendirebileceği gibi, kısıtlayabilir de. Bir kişiye kimlik düzeyinde 'olumlu geribildirim' vererek öz saygısını arttırabilirsiniz. Örneğin: 'Sen çok başarılı bir sekretersin' . Bu Kimlik/Misyon Düzeyinde, şu sorunun cevabını araştırabilirsiniz: "Bunu yaparken ben kimim?" A. Bireysel Uygulamalar: Bağlamına göre değişen, birbirinden farklı olan, çok sayıda kimliklere sahibiz. Bir iş toplantısına katıldığınızdaki kimliğiniz düşünün. Yer gösteren kişimisiniz, zamanı işaret eden kişimisiniz, bir uzman, bir temsilci, bir katılımcı, bir göz...Devamını Oku »

Nlp(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (Ruhsallık, Bağlantılılık Ve Amaç Düzeyi))

NLP(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (Ruhsallık, Bağlantılılık ve Amaç Düzeyi))

Bu düzey, sizin de bir parçası olduğunuz Büyük Sistemi temsil etmektedir. Metafizik anlamda, bu dünya ve bu çevre içinde yaşamaktaki 'Amacınızı' ele almaktadır. Bu sizin kendiliğinizin merkez noktasıyla ilgilidir. Bazen 'Sizin En Yüksek Amacınız' olarak isimlendirilir. Bu düzey, yaptığınız şeylerin size bu anlamda bir 'Doluluk' sağlayıp sağlamadığını gösterir. Eğer sizin bu düzeydeki hisleriniz güçlü ise, daha küçük ayarlamalara ihtiyacınız olmayacaktır. Eğer bu düzeyde sorun varsa, rahatsızlık varsa, değişiklikler yapmanız gerekecektir. Bu düzeyde şu sorunun cevabını düşünebilirsiniz: "Ben niçin buradayım?" A.Bireysel Uygulamalar: 'İnsan bir ada değildir.' Dolayısıyla yaşamınızda yapacağıniz olumlu yöndeki her değişiklik, bütün çevrenizi etkileyecek daha yüksek amacınızı içerecektir. Hangi tür işleri tercih ettiğinize dair kararlarınız bile, ait olduğunuz sistemden etkilenmektedir. Birçok insan kendi etik duruşlarına uygun işleri tercih etmektedirler. Aksi takdirde 'şirketin misyonu' ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Yukarı Çık