NLP

Nlp(İnançtan Aksiyona)

NLP(İNANÇTAN AKSİYONA)

İnançlarımız hakkında konuşurken aslında ne demek istiyoruz? NLP terminolojisinde "inançlarımız" bizim kendimizle ilgili" başkalarıyla ilgili ve şeylerin nasılolmalarını beklediğimiz ile ilgili varsayımlanmızı temsil eder. Bu varsayımlar bizim davranışlanmızı ve düşünme kalıplarımızı oluşturur. Olgulardan çok duygularımız üzerinde temellenir. Olguları inançlarımızia değerlendirme eğilimindeyizdir. Örneğin, "herkesle kolayca anlaşabilen birisi olduğunuza" inanıyorsanız, insanlarla nasıl karşılıklı iletişim kurduğunuzun ve bunu nasıl da iyi başardığınızın üzerinde durursunuz. Eğer "kimseye güvenmeyen bir insan olduğunuza" inanıyorsanız, her zaman her şeyden şüphe edersiniz ve aldatılmayı beklersiniz. Başkaları da bunu hisseder ve sizinle oynamaya başlar. "Kendini kanıtlayan önsezi yada "Kendini doğrulayan kehanet" deyimi bunu anlatır: Kendinizle ilgili olarak neye inanıyorsanız başınıza o gelir. Yaşamınızda düşüncelerinizi, duygularınızı ve davranışlarınızı etkileyen inançlarınızı gözd...Devamını Oku »

Nlp

NLP

NLP'nin popülerliği, 1970'lerin ortalarından beri artmaktadır. İletişim, ticaret, kişisel gelişim ve psikoterapi alanlarında birçok uygulamaları vardır, NLP NEDİR? Neuro ve Linguistik bölümleri dinamik bölümlerdir. Programming bölümü ise sinerjiktir. Neuro Linguistik Programlama sizin şu etkinliklerinizi geliştiren bir modeldir: . NEURO: Sizin düşünme sürecinizle ilgilidir. Görme, işitme, hissetme, tatma ve koklama duyumlarınızı kullanarak çevremizde ne olup bittiğini anlama biçiminizle ilgilidir. LİNGUİSTİK:Linguistik: Sizin dilinizi kullanış biçiminizle ilgilidir. Kullandığınız kelime ve cümlelerin, sizin ve çevrelerinizi nasıl etkilediğiyle ilgilidir. PROGMMİNG:Programming: Sizin davranışlarınızla ilgilidir. Düşüncelerinizi, fikirlerinizi ve aksiyonlarınızı organize etme biçiminizle ilgilidir. Bunların önceden tahmin edilebilen ve önceden tahmin edilemeyen sonuçları vardır. Sizin düşünme biçiminiz, içinizde ve dışınızda kullandığınız dili v...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim Eğitimleri(İzmir Nlp Practitioner Eğitimi İzmir )

Kişisel Gelişim Eğitimleri(İZMİR NLP Practitioner eğitimi İZMİR )

SAYGIN NLP Practitioner eğitimi ile duygu ve düşüncelerinizi kontrol altına alarak bunları hedefleriniz doğrultusunda nasıl kullanacağınızı anlatan bu program kendiniz ve başkalarıyla daha iyi bir iletişim kurmanızı sağlayacaktır. İdeallerinizi gerçekleştirmek, kendi mükemmelliğinizi yaratmak ve istenmeyen eski davranışlarınızdan kurtulmak için kullanacağınız anahtarların bütününü sunan mükemmel bir değişim programı. SAYGIN NLP PRACTİTİONER kimler için uygundur? SAYGIN NLP Practitioner eğitimi meraklı olan ve NLP’ yi öğrenmeye istekli olan herkese açık… Eğitimciler ve öğretmenler, doktorlar, reklamcılık ve halkla ilişkiler, satış temsilcileri, mağaza yöneticileri, tez yazma aşamasındaki Master ve Doktora öğrencileri kısaca; NLP Eğitimleri, İş ve Özel Yaşamında Kaliteyi Yakalamak İsteyen Herkes için uygundur !! Uluslararası kabul görmüş program, artık size faydası olmayan alışkanlıklarınızdan kurtulmanız ve aynı zamanda hayal ettiğiniz hayatı yaratmanız için size yardım etmeye odaklıdır...Devamını Oku »

Nlp'Nin Faydaları

NLP'NİN FAYDALARI

1. İyi Bir İletişimci Olmak. NLP, her davranışın bir yapısı olduğunu; bu yapıları öğrenince ya da değiştirince istediğimiz sonuçlara ulaşabileceğimizi söyler. Ayrıca duyarlılığımızın, bakış açımızın ve kişilerle olan iletişimimizin gelişmesini sağlar. Böylece, kendimizle ve başkalarıyla daha iyi diyaloglar kurup, insanları ikna etmeyi öğrendikçe daha iyi bir iletişimci olabiliriz. Örneğin fazla uzağa gitmeye gerek yok, birlikte çalıştığım arkadaşım da önceleri kendisini bile ifade etmekte güçlük çeken dolayısıyla da başkalarıyla iletişimi çok iyi olmayan biriydi. Şimdi ise iletişim üzerine seminerler veriyor ve herkesi etkili iletişimi sayesinde etkilemeyi başarıyor. 2. Beyni Etkin Kullanmak. NLP bir meydan okumadır. İnsanın en büyük meydan okuması ise kendi beyninedir. NLP ile amaç "beyni tarafından yönetilen bir insan" olmaktansa "beynini yöneten bir insan" olmaktır. Böylece en büyük sermayemiz olan beynimizi etkin bir şekilde kullanmayı öğrenebiliriz. Bir insan hangi...Devamını Oku »

Nlp(Nlp Nedir?)

NLP(NLP NEDİR?)

NLP Nedir? Türkçesi Sinir Dili Programlaması olarak çevrilen NLP, bireyin istediklerini elde etmesine imkân veren bir düşünce, uygulama ve davranış tarzıdır. NLP hızlı ve etkili bir şekilde davranış değişikliği yaratmaya yönelik çok güçlü teknikler ve bunların nasıl kullanıldıklarını açıklayan bir bilimdir. NLP Kişinin Kendisiyle ve Diğer İnsanlarla İletişimidir… Neuro… Yaşamdaki tecrübelerimizin sinir sistemimiz sayesinde 5 duyumuzla algılanması ve işlenmesidir. Linguistic… Sinirsel temsillerin kodlandığı, sıralandığı, anlama kavuştuğu dil ve sözsüz iletişim sistemidir. Programming… Belirlenmiş hedeflere ulaşmak için iletişimimizi ve sinir sistemimizi organize etmektedir. NLP Bir Davranış Biçimidir… Merak, macera hissi, neyin öğrenmeye değer olduğunu ve iletişimde neyin insanları etkilediğini öğrenme arzusu ile yaşama ender bir öğrenme fırsatı olarak bakar. NLP bir yöntemdir… Her davranışın bir yapısı vardır. Bu yapıyı öğrenebilir, deği...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Yukarı Çık