NLP

Nlp(Şirket Meta Programları))

NLP(Şirket Meta Programları))

Çalıştığınız şirketin ya da çalıştığınız yöneticilerin ve çalışanların, sizinkine benzer Meta Programlara sahip olmaları mümkündür. Buna karşıt bir durumda, eğer kendinizi onların yıımnda bir yabancı gibi hissediyorsanız, Meta Programlarınız farklı demektir. Eğer siz proaktif iseniz ve yanınızda çalışanlar reaktif iseler, bu durum hayal kırıklığı ve can sıkıntısı yaratabilir. Bunu çözmek için Kriz Yönetimi çalışmaları yapılır. Sizin şirketiniz dışsal referanslı olabilir ve şirket içinde mükemmelliği yakalamak üzerinde yoğunlaşmak yerine sanayinin bütününde olup bitenleri bilmek, öğrenmek isteyebilir. Şirket içindeki farklı bölümlerin, farklı Meta Programları olması gerekir: bağımsızlık özellikli bir kişi çalışmalarında uyumsuzluk gösteriyorsa, araştırma ve geliştirme bölümünde verimli çalışabilir. Ayrıntılılık ve düzenlilik özellikli insanlar finans bölümünde etkinlikle çalışabilirler. Ekip üyelerinin Meta Programları dengeli olduğunda, daha etkin çalışırlar. -Alıntı- NLP(Şirket Meta P...Devamını Oku »

Nlp(Meta Program Filtreleri (Proaktif/Reaktif Kalıbı))

NLP(Meta Program Filtreleri (Proaktif/Reaktif Kalıbı))

Bu kalıbın belirlenmesine yardımcı olacak soru şudur: 'Nasıl inisiyatif alabilirsiniz?' Proaktif insanlar kendi kendilerini harekete geçirerek, teşvik ederek inisiyatif alırlar. Bunlar kendileri başlayan insanlardır önce harekete geçerler ve sonra soru sorarlar. Reaktif insanlar ise beklerler ve yardım isteyenlere karşılık verirler.. Ödevleri çözümleme ve harekete geçmeden önce daha fazla bilgi edinme konularında iyidirler. Proaktif insanlar planlama safhalarını ihmal ettikleri için (çözümleme ve karar verme sürecinde) hatalar yapabilirler. Reaktif insanlar, çok fazla çözümleme ya da analiz yaptıkları için işleri yavaşlatmakta ve sorumluluğu üstlenecek birisinin ortaya çıkmasını beklemektedirler. -Alıntı- open My girlfriend cheated on me how to know if wife has cheated redirect Devamını Oku »

Nlp(Meta Program Filtreleri (Bağımsızlık-Düzenlilik Kalıbı))

NLP(Meta Program Filtreleri (Bağımsızlık-Düzenlilik Kalıbı))

Bu Meta Programı belirlemek için şu soru yardımcı olabilir. 'Son işinizi niçin seçtiniz?' Bağımsızlık Kalıbını kullanan kişiler seçimlerini yapma nedenlerini şöyle belirtirler. 'Çalışma zamanları ve koşulları bana uygundu', 'Kendi üslubumu geliştirebilmem için bana bir alan yarattılar.' Düzencilik kalıbını kullanan bir kişi ise neden bu işi seçtiğini şöyle betimleyecektir. 'İş ilanlarıyla ilgili geniş sayfaları olan gazeteleri satın aldım ve taşınacağım bölgedeki iş yerlerinin açık kadrolarını tespit ettim.' Böylece kendi düzenini açıklamış olacaktır. Bağımsızlık kalıbını, kullanan insanlar bir düzenlemeyi izleyerek başlayabilir ve sonra uygun çeşitlemeleri ekleyebilirler. Seçeneklerinin sayısını arttırma ve seçme özgürlüklerini kullanma konularında motivasyon sahibidirler. Düzenlilik kalıbını kullanan kişiler, belirlenmiş görevleri yerine getirmekten ve standart olan şeyleri yapmaktan hoşlanırlar. Aksiyonların açıkça belirlenmiş olanlarından ve ayrıntılı tekniklerden hoşlanırlar. -Alı...Devamını Oku »

Nlp(Meta Program Filtreleri (Genel / Ayrıntılı Kalıbı))

NLP(Meta Program Filtreleri (Genel / Ayrıntılı Kalıbı))

Bu Meta Programın belirlenmesine yardımcı olacak soru örneği şudur: 'Bana en son gördüğünüz filmi anlatın.' Genel kalıbı kullanan bir kişi, yukarıdaki soruyu 'bir komedi, özel efektli mükemmel bir bilim kurgu şeklinde cevaplar. Ayrıntılı kalıbı kullanan ise farklı karakterlerden, alt temalardan, müzikten ve giysilerden söz eder. Genel kalıbı kullanan insan Büyük Resim ve genel kavramlar hakkında düşünür. Küçük detayları dışarıda bırakır ve sizi konuyu yakalamanız için cesaretlendirir. Ayrıntılı kalıbı kullananlar ise verilerin küçük parçalarıyla ve bilgi sürecinin adım adım ilerlemesi tekniğiyle iyi çalışırlar. Bir değerlendirme yaparken bütünü oluşturan bütün parçaları dikkate alırlar. -Alıntı- online women who cheat on their husbands when your husband cheats where to buy viagra in india Devamını Oku »

Nlp(Meta Program Filtreleri (İçsel-Dışsal Kalıbı ))

NLP(Meta Program Filtreleri (İçsel-Dışsal Kalıbı ))

Bu Meta Programın belirlenmesine yardımcı olan sorulardan birisi şudur: 'İyi bir iş yaptığınızı nasıl bilebilirsiniz?' Buna bazen 'referans çerçevesi' filtresi denir. İnsanlar aksiyonları hakkında yargı oluştururken bu filtreye başvururlar. içsel referanslı kişi, yukarıdaki soruyu 'Ben kesin olarak biliyorum' ya da 'Ben içimde kendimi iyi hissederim' diye cevaplayabilir. Dışsal referanslı kişiler ise aynı Soruyu 'Birisi bunu bana söylediğinde' yada 'insanlar fikirlerimi kullanmaya başladığında’ diye yanıtlar. İçsel referanslı olanlar, kendi kendilerini motive eden ve kendi kararlarını kendileri vermek isteyen insanlardır. En verimli çalışmalarını en az denetim altındayken yaparlar. Bu da onların kendi düşüncelerini tercih ettiklerini gösterir, Dışsal referanslı olanlar ise başka bir kişinin standartları belirlemesini isterler. Açık ve olumlu geri bildirimden hoşlanırlar ve yönetime saygı duyarlar. -Alıntı- open Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Yukarı Çık