Konsantrasyon

:: Konsantrasyon

:: KONSANTRASYON

Yılgınlık hissetmeden, zihinsel, fiziksel ve duygusal enerjinin yapılacak işe kanalize edilmesine konsantrasyon denir. Sınavlara hazırlanan ğrenciler, ders alışırken, ders dinlerken, soru zerken konsantrasyon problemi yaşarlar. Yoğunlaşmadan yapılan bir işte basan beklemek doğru değildir. Kendinizi iyi tanımalısınız. Yaptığınız alışmalarda dikkat problemi yaşıyor musunuz? Soru zmlerinde, zellikle paragraf tipi sorularda dikkatiniz dağılıyor mu? Dikkatsizlikten dolayı yanlış yapılan soruların oranı nedir? Ders dinlerken hayallere dalıyor musunuz? Bu tr problemlerin varlık oranı sizin konsantrasyon oranınızı da belirleyecektir. Konsantrasyon problemi her kişide olabilir. T. Buzanın; bir seminer sırasında Konsantrasyon problemi olan var mı, diye bir soru sorduğumda seminere gelen insanların %95'i parmak kaldırmıştı. %5...Devamını Oku »

Odaklanma Ve Konsantrasyon Sorunu Nasıl Çözülür?

Odaklanma ve Konsantrasyon Sorunu Nasıl Çözülür?

Odaklanma ve Konsantrasyon Sorunu Nasıl Çözülür? Şimdi sizlere rahatlıkla uygulayabileceğiniz, bir dizi konsantrasyonunuzu arttırmaya yarayacak pratik uygulama metotları aktaracağız. Bu metotları düzenli bir şekilde uygularsanız, konsantrasyonunuzun kısa bir süre içinde hissedilir derecede gelişmeye başladığını göreceksiniz. Dikkatinizi belli bir noktaya belli bir süre odaklayamadığınız müddetçe, ileri ki sayfalarda sizlere aktarılacak metotları başarıyla uygulayabilmeniz çok zordur. Sadece Duyular Dışı Algılamalarınızın geliştirilmesinde değil, aynı zamanda günlük yaşantınızın çeşitli alanlarında da size büyük bir avantaj sağlayacak olan bu pratik metotları uygulayarak siz de konsantrasyon yeteneğinizi kolaylıkla geliştirebilirsiniz. ...Devamını Oku »

Konsantrasyon Geliştirme Teknikleri

Konsantrasyon Geliştirme Teknikleri

Konsantrasyon Geliştirme Teknikleri Konsantrasyon, Dikkatinizi tek bir nokta üzerinde odaklayın, Daha iyi bir konsantrasyon için, motivasyon. Konsantrasyon: Bu, birçok okuyucunun en zorlandığı konulardan biridir. Neden mi? Diğer faaliyetlerin aksine, okumak zihnin çalışmasını ama vücudun sabit kalmasını gerektirir. Bu zor birleşim, özellikle de tam gün sınıfta oturduğunuz ve tenis maçı ya da koşu gibi hareketli sporlarla fazla enerjinizi atamadığınız düşünülürse, o kadar da kolay değildir. Konsantrasyon toplanarak yapılacak olan okuma, okul derslerine...Devamını Oku »

Konsantrasyon – Beyin

Konsantrasyon – Beyin

Konsantrasyon - Beyin Derin bir konsantrasyon ve ilgiyle bir işe tam olarak yoğunlaştığınızda zihinde oluşan durumdur. Uzmanların yaptığı araştırmaya göre, zihin tamamen bir bilim adamı araştırma projesine tamamen yoğunlaştığında akım deneyimi yaşamaktayız. Bir akım deneyimi sırasında genelde yaptığınız iş dışındaki herhangi bir şeyin farkında olmazsınız. Akım deneyiminin beyin üzerindeki etkileriyle potansiyelinizi arttırır. İnsanlar kendini iyi hissettiğinde sorunları çözme yolunda yaratıcı fikirler ortaya koyabilir. . ALINTI ...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık