Online Koçluk Nedir?

 Online Koçluk Nedir?

Online koçluk; telefon ve skype aracılığı ile internet ortamında yapılan koçluk çalışmasıdır.  Sanılanın aksine online koçluk yüz yüze koçluktan daha etkili olmaktadır.Avrupa ve Amerika'daki hemen hemen tüm Kişisel Gelişim uzmanları ve hatta bazı Psikolog ve Psikiyatristler bile faaliyetlerini online olarak sürdürmektedirler.

Koçluk, vizyon ve misyonumuzu fark etmemize, ne istediğimizi kendimize cesur bir şekilde sormamıza, yanıtını duymamız için içsel sesimizi açmamızı destekler. Bu süreç içerisinde, kendi potansiyelimize uyanırken, üretkenliğimizin ortaya çıkmasına ve ona nasıl ulaşacağımızla ilgili eylem adımları oluşturmamıza, hedefler koymamıza yardımcı olan, tüm dünya üzerinde son dönemde etkin  bir şekilde kullanılan bir paylaşım ve yardım sürecidir. Bu konu üzerine eğitim almış uzmanlar, Koçlar tarafından uygulanır.

Koçluk, fark ettirme faaliyetidir. Bireyin kendisini ve çevresinde olup biten olayları bambaşka bir pencereden çözüm odaklı bir bakış açısı aracılığıyla görebilmesini sağlayabilmektir.

Bilinenin aksine Online ya da telefon görüşmeleri yoluyla da çalışmalar yürütülebilmektedir. Online koçluk, hayatımızda her hangi bir kısıtlamaya gerek olmaksızın ayıracağımız en az 30 dakikalık bir telefon görüşmesi ile bulunduğumuz yerden gereksinim duyduğumuz desteği anında alabilmemizi sağladığı için yurtdışında en çok tercih edilen koçluk tipidir.

Sağladığı en önemli yarar; ihtiyacınız olan her AN, ulaşım problemi yaşamadan bulunduğunuz yerden koçunuza ulaşabiliyor olmanızdır.

Koçluk eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

Koçluk eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Online Koçluk u tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık