Koçluk

Koçluk Eğitim

Koçluk Eğitim

Koçluk (Coaching) nedir? "Koçluk Hizmeti", hedeflenen performans düzeyine ve yaşam tatminine ulaşmak adına koç (coach) ve danışan (coachee) arasında kurulan planlı ve profesyonel bir gelişim ilişkisidir. Yaşam Koçluğu sebepleri araştırmaz ve geçmişe bakmaz. Şimdi içerisinde bulunulan noktadan varılmak istenen noktaya doğru köprüler kurar. Profesyonel koç ise, en güzel hayallerinizi gerçekleştirmenize ve hep olmayı ettiğiniz kişi olmanıza yardımcı olan kişidir. Mutluluk hakkımız olduğunu iddia ediyoruz, sağlık, denge, huzur ve para istiyoruz. Bütün bu arzularınızı kendinize çekmek ve bunları elde etmek amacıyla çıktığınız seyahatte size eşlik eden bir yol arkadaşı konumundadır koç. Koçla çalışmaya başladıktan sonra hayatınızda neler değişir? • İdeal yaşamınızı oluşturursunuz. • Arzularınızın farkına daha iyi varırsınız. • Gerçek hedeflerinizi meydana çıkarırsınız. •&nb...Devamını Oku »

Uluslararası Koçluk Sertifikası

Uluslararası Koçluk Sertifikası

Koçluk, insanların mevcut durumlarından geleceklerine doğru yürürken, her alanlarında gerçekleştirmek istedikleri hedeflerde, bu yolda yaşayacakları tıkanıklıklar da, kendi cevaplarıyla geleceğine giden yolda attığı adımlarda kişinin kendi gerçeğine bağlı kalarak, yargılamadan, eleştirmeden, düzenli , sistemli, sonuç odaklı yapılan yol arkadaşlığıdır. Koçluğun katkısı, vasatı başarılıdan ayıran eşik üzerinde kendini gösterir. Başarılı birçok işadamı, sporcu ve sanatçı bir koç eşliğinde çalışmayı tercih etmektedir. Bugün patronlar ya da üst düzey yöneticiler de başarılarını planlama sürecinde, hızlı ve değişken iş dünyası içerisinde çabalarken, bir koça gereksinim duyuyorlar. Kaç çeşit koçluk vardır? Yönetici koçluğu, kariyer koçluğu, iş geliştirme koçluğu, takım koçluğu, sağlık koçluğu, spor koçluğu gibi çok farklı alanlarda koçluk hizmeti verilebiliyor. Bütün hayatı ilgilendirdiği için esasen bunların hepsine birden ...Devamını Oku »

Sertifikalı Koçluk Eğitimleri

Sertifikalı Koçluk Eğitimleri

Kişilerin daha iyi hedef belirlemesine ve sonra da o hedeflere ulaşmalarında kişilere önder olur ,yardımcı olur. Onları kendi başlarına yapabileceklerinden daha fazlasını yapmaya yönlendirir. Daha hızlı sonuç almaları için amaca odaklanmalarını sağlar. Daha fazla üretmeleri için onlara denenmiş araçlar, yol, yöntem gösterir ve destek sağlar. Bunlar sayesinde koçluğu pozitif enerji ve mutluluk sihiri dağıtan, dünya üzerindeki elementler ve renklerle terapi yapan, doğum tarihine ve yıldızlara bakıp bir takım analizler yapan, insanların yalnızca manevi gereksinimlerine çalışan spiritüel bir meslek olarak görme eğilimi başladı. Neredeyse yakında “Tarot ve kahve falı bakılır.” ilanlarının hemen altına iliştirilmiş bir yaşam koçu imzası görmeye başlayacağız. Bu nedenle koçluğun gerçek tanımını yapma gereği hissediyoruz. Bu yolculuk sırasında koçun çok özel becerilere sahip olması gerekir. İyi bir koç öncelikle etkin iletişim becerilerine sahiptir. Etkin ve empatik dinleme bec...Devamını Oku »

İzmir Koçluk Eğitimleri

İzmir Koçluk Eğitimleri

Koçluk eğitimleri koçla eğitimi alacak kişi arasında özel ilkelere dayalı ve uzmanlık gerektiren bir süreçtir. Koçlarla karşılıklı bire bir yapılan her bir görüşmedir. Müşteri ve koç bir konuya odaklandığında bir ya da birkaç seanslık bir çalışma düzenine başlarlar. Kişisel gelişim için koçlarla çalışmak en doğru karardır. Koçluk seansları, kişilerin çözüme ulaşmak için kendi içlerinde varolan kaynaklarını harekete geçirdikleri bir süreçtir. Koçla yapılan görüşmeler, kişinin kendi kendine ilham verdiği ve sonucunda köklü çözümlere ulaştığı önemli çalışma zamanlarıdır. Bireysel koçluk çalışmalarının yanı sıra üst düzey yöneticiler de yetki üstünlüklerini arttırmak için koçlarla çalışmaktadırlar. Genellikle yöneticiler, ulaşmak istedikleri hedeflere yönelik gitme gücünü kolaylaştırmak, içinde bulundukları dönemi tam değerlendirebilmek ve daha iyi yönetim performansı oluşturmak için koçlarla çalışırlar. Koçluk, bireylerin gelişimini hızlandırmak amacıy...Devamını Oku »

Ankara Koçluk Eğitimi

Ankara Koçluk Eğitimi

Koçluk; güçlü soru sorma becerilerini geliştirmeyi, “koçluk alanında” kalarak kişilerin kendi kaynaklarını harekete geçirmeleri ve gerçekte ne istediklerini, bu isteklerine nasıl ulaşabileceklerini, kararlılıkla sonuca ulaşmak üzere bu isteklerini nasıl sürdürebileceklerini ve ulaşılacak sonucun net tanımını nasıl yapabileceklerinin yaklaşımlarını ortaya koyan bir disiplindir. Ankara koçluk eğitiminde danışanlarımıza, bireysel koçluk yaptığımız kişilerin sahip oldukları bu kaynaklara ulaşabilmelerini sağlamak. Bireysel koçlukta kendi kaynaklarını harekete geçirebilen, onlardan yararlanmayı başaran insanlar, sorunlarının çözümü yolunda ilk büyük adımı atmış olacaklar. NLP ile bilinçaltında büyük bir değişim yaparak, istediğimiz olumlu sonuçlara daha hızlı ve pratik bir şekilde ulaşabiliriz. Bu sürecin doğal bir parçası olarak, kişisel değerler ve yaşam vizyonu, hedefler ve yaşam dengesi üzerinde çalışılır. Danışanların hayatlarının tüm alanlarıyla ilgili koçluk yürütülebilir....Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık