Koçluk

İzmir Koçluk Merkezi

İzmir Koçluk Merkezi

Koçluğun özü yaratıcı olmak ve çözüm seçeneklerini arttırmaktır. Akıl verme ya da yönlendirme yapmak gibi yöntemler içermez. Kişi zaten kendi ihtiyacı olan bilgi ve yeteneğe sahiptir. Koçluk ancak bunların farkına varılmasını ve etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayarak kişinin işini kolaylaştırır. Kişinin en önemli ihtiyacı olan olumlu duyguları yaratarak, kendi kendini motive etmesini; içindeki değeri ve potansiyeli daha net görerek, en verimli şekilde kullanmasını sağlar. Koçluk ilişkisinin amacı danışanın kendi belirlediği hedefe, koçun desteğiyle ulaşması ve sorunlarının üstesinden tek başına gelmeyi öğrenmesidir. Koçluğun temelinde uyum, konuşulacak konunun belirlenmesi, güçlü soru sorma, gizlilik, güven oluşturma ve odaklanarak dinlemek vardır. Bir koçun sahip olduğu en temel özelliklerden biri çok çok iyi bir dinleyici olmasıdır. Bir koç tüm duyularını kullanarak, vücut diline dikkat ederek dinler. Aldığı eğitimin bir parçası olan ...Devamını Oku »

Denizli Koçluk Eğitimi

Denizli Koçluk Eğitimi

Koçluk çok önemli beceriler gerektiren ve sorumluluk isteyen bir meslektir. Profesyonel bir şekilde koçluk mesleğini icra edenlere baktığımızda çoğunun koçluğu ikinci kariyer olarak seçtiğini görürüz. Bu kişiler en az bir üniversite mezunu olup daha önce eğitimci, psikolog, gazeteci, yazar, ekonomist, iktisatçı, avukat, akademisyen olarak veya büyük şirketlerde saygın pozisyonlarda çalışmış ve bu mesleklere yıllarını vermiş kalifiye insanlardır. Çalıştıkları alanlarda büyük deneyimler kazanmış ve edindikleri mesleki ve yaşamsal tecrübeleri koçluk teknikleriyle birleştirerek insanlığa farklı bir alanda hizmet etmeyi tercih etmişlerdir. Yani birçok insanın eleştirdiği gibi yapacak hiçbir işi olmayanların tercih ettiği bir meslek dalı değildir. Koçlar; beğenilmeyen huyları ve eski alışkanlıkları terk etmeye, sorunları, çatışmaları çözmeye yardımcı olabilirler. Hayatın dengeli, uyumlu, anlamlı olmasına, kişinin daha başarılı, doymuş ve mutlu olmasına, önceliklerin belirlem...Devamını Oku »

Denizli Koçluk Eğitimi

Denizli Koçluk Eğitimi

Koçluk, profesyonel koçlar eşliğinde insanların içlerindeki potansiyeli ortaya çıkartarak performanslarını artırmalarına ve hayat kalitelerini yükseltmelerine yardım eden bir meslektir. Diğer bir deyişle, yoğun yaşam koşulları içinde hedefinden sapmış bireylerle yaşamdan ne istediklerini belirledikten sonra hedeflerine ulaşmak üzere çıktıkları zor yolculukta önden gidip ışık tutarak “Haydi az kaldı, yapabilirsin!” diyen kişilerdir. Koçluk, şu anda olduğunuz yer ile olmak istediğiniz yer arasındaki mesafeyi kısaltma sürecidir. Etkin dinleme becerisine sahip olan profesyonel koçlar, size doğru soruları sorarak kendiniz ile ilgili düşeceğiniz şüpheler sonucunda çözümü sizin bulmanızı sağlarlar. Koç, danışanın başarmak istediğini keşfederek, danışanın kendi kendini keşfetmesinde onu cesaretlendirmek, danışan tarafından geliştirilen çözüm ve stratejileri ortaya çıkarmak, danışanı sorumlu ve hesap verebilir tutmaktır. Tüm kaynaklar danışanın içindedir, danışanın bildiği...Devamını Oku »

Koçluk Çözümleri

Koçluk Çözümleri

Koçluk; Kişisel ya da iş performansınızı düzeltmeye, korumaya ya da geliştirip bireysel sınırlarınızı zorlamaya yönelik çalışmalardır. İnsanlar her zaman, şuanda bulundukları yerden daha iyi bir yerde olma isteğini taşırlar. Koçluk her şeyden önce kendi içerinizde yaşadığınız bir kişisel farkındalık sürecidir. Bu süreç kararsız kaldığınız veya köşeye sıkıştığınızı zannettiğiniz, kendinizi çaresiz ya da tüm kapıların üzerinize kapandığını düşündüğünüz noktadan sizi çekip çıkarmayı hedefler. Koçluk süreci içerisinde pasif olmaktan aktif olmaya, yaşamın dizginlerini elinize almayı istediğiniz bir döneme geçiş yapmış olursunuz. Koçluk; değerli bir kişinin, yani sizin bulunduğunuz noktadan (şu anki konumunuz)başka bir noktaya (hedefiniz) ulaşmasını sağlayacak araç , hizmet , danışmanlık ve yol arkadaşlığı olarak düşünülebilir.. Öncelikle, ‘değerli bir kişi’ ne demek diye soruyoruz hemen burada. Neye göre ölçülüyor bu değer?...Devamını Oku »

Etkin Koçluk

Etkin Koçluk

NASIL İYİ KOÇ OLUNUR? Koçlukta son trendler neler, etkinlik alanı artıyor mu? Fortune 1000 şirketlerinin yüzde 40’ı koçluğu kurumlarının ana organizasyon özelliği olarak kullanıyor. Bunlar dünyanın en büyük şirketleri. Kurumlar, takım odaklı bir çerçevede yaşıyorlar artık. Koçluk da bunu destekliyor. Peki, Türkiye’deki durum nedir? Türkiye’de koçluk uygulamaları henüz başlangıç aşamasında. Ama Türkiye hızla endüstrileşiyor. Dünyadaki bütün büyük şirketlerin Türkiye’de ofisleri var. Koçluk hızla yayılacak. Koçluğun şirketlere yararları neler, nasıl katma değer sağlıyor? Koçluk sadece şirketlerin personellerini elde tutmasına değil, onları geliştirmelerine de katkı sağlıyor. Araştırmalar, koçluğu uygulayan şirketlerin altı kat daha fazla verimli olduğunu gösteriyor. Koçluğu uygulayan işletmelerde daha az eleman sirkülasyonu, daha etkili liderlik, daha odaklı takımlar, daha etkili stratejiler oluyor. Koçluk sayesinde yöneticiler takımlarını daha iyi motive ediyor, uyumlu hale getiriyor...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık