Kişilik

Kitaplık(Kendi Kişiliğinizi Tanıyın Kişilik Anketi )

Kitaplık(Kendi Kişiliğinizi Tanıyın Kişilik Anketi )

Kendi Kişiliğinizi Tanıyın Kişilik Anketi Yazar: Peter Shepherd Yayın Evi: KARİYER YAYINCILIK Açıklama: Bu kitap,karakterinizin geniş kapsamlı analizi ve böylelikle de kendinizi daha iyi tanımanız için araçlar sağlamaktadır. Ayrıca kendinizi nesnel bir çerçevede görmenizi sağlayacaktır. Sizin kandinize bakışınız ve başkalarının size bakışı birbirinden çok farklı olabilir.Birinin kendisi hakkında nesnel olabilmesi zordur.Dahası ,kişi kendisi olmakta ve bu nedenle bakabilecek hiçbir uzaklık olmamaktadır.Bu anketler nesnelliği sağlama amaçlıdır. Anketin neticeleri önünüze bir resim çıkartacaktır.Bu resimle neler yapacağınız size kalmış.Belki bazı dersler alacak,keşfett...Devamını Oku »

Öss('Okuma' Da Yetkin Kişilik Komutları)

ÖSS('Okuma' da Yetkin Kişilik Komutları)

10 Altın Komut » Kendinle ilgili farkındalık yaşa, kendini tanı! » Kendini kabul et, varlığını kabul et. Kendine saygın olsun ki ezilmeyesin; öyleyse başladığın işi bitir! » Nesin sen? Kimsin? Ne yapman gerekiyor? Neden üniversiteye girmek zorundasın? Hangi koşullar seni buna itiyor? Her vakit bunları hatırla! » Güçlü ve zayıf yanlarını bil ki kendine eziyet etmeyesin; bölümünü ve mesleğini ona göre seçesin. » Kendini kontrol et! Yapabilirsin! Bu, senin elinde! » Kişisel amaçlarında insancıl ol! Her şeyin en son noktası budur. » Unutma! Gecenin karanlığında dökeceğin gözyaşı, gündüze serpeceğin bereket tohumlarıdır. Öyleyse boş okuma, boş çalışma! » Okuduğun şeye ve bundan dolayı da başarılı olacağına inan, Tanrı'ya inandığın gibi! » Okuduğu n cümleleri gerçek dostlar bil! » Başkaları için düşünme, önce kendin için düşün; böyle yaparsan takdir edebilirsin. » Başkaları için değil sadece kendin için oku. Kendini fethedemeyen, hiç bir şeyi fethedemez. Buna inanırsan, ağaca tırmanmayı düşü...Devamını Oku »

Ders Çalışma Tekniği(Reaktif Ve Pro-Aktif Kişilik)

Ders Çalışma Tekniği(REAKTİF ve PRO-AKTİF KİŞİLİK)

Psikiyatrik desen de kişilik özelliklerine göre sınıflandırılmış kişilik profilleri ve modelleri vardır. Bu kişilik örüntüleri, düşünce biçimlerinden davranış kalıplarına değin çeşitlilik göstermektedirler. Bu makalemizde ise daha çok öğrenci popülasyonunda yaygın görülen olarak Reaktif ve Proaktif Kişilik özelliklerini tanımlamaya çalışacağız. "Reaktif Kişilik" dış faktörlerin yönlendirdiği kişilikler için kullanılır. Bu kişilikler; panik, güvenlik duygusunu' yitirmiş kırılgan kişiliklerdir. Edilgendirler. Çoğu zamana depresyona girerler. Başkalarının yargılarına haddinden fazla önem verirler. Bir kaşık suda fırtınalar koparırlar. Veyahut ta 'başkalarının bir kaşık suda koparmış olduğu fırtınada rotalarını kaybederek boğulurlar. Tam bir trajedi senaristidirler. Aniden ağlamaklı ve hüzünlü olurlar. Kişisel kontrollerini çok kolay kaybederler. Kişisel sınırlılıkları belirgin değildir. Hep başkalarının öngörüleriyle hareket ederler. Telkin, onların vazgeçilmez gıdasıdır. Sosyal rollerin...Devamını Oku »

Kişilik Testi

KİŞİLİK TESTİ

Aşağıdaki test birçok profesyonel kuruluş tarafından insanların iç dünyalarını ve insanlarla ilişkilerini değerlendirmek için kullanılmaktadır. Testin sonuç kısmına bakmadan hemen çözmeye başlayınız. Cevapları geçmişinize göre değil, şimdiki durumunuza göre veriniz. 1. Kendinizi ne zaman en iyi hissedersiniz? (a) Sabahları (b) Öğlenden sonra ve akşama doğru (c) Gecenin ilerleyen saatlerinde 2. Nasıl yürürsünüz? (a) Hızlı ve uzun adımlarla (b) Hızlı ve kısa adımlarla (c) Normalden yavaş ve etrafa bakınarak (d) Yavaş ve başı eğik (e) Çok yavaş 3. İnsanlarla konuşurken (a) Kollarımı göğsümde katlamış olarak dururum (b) Ellerimi sıkarım (c) Bir veya iki elimi belime koyarım (d) Konuştuğum insanlara dokunur veya ittiririm (e) Kulağımla oynar, çeneme dokunur veya saçımı düzeltirim 4. Dinlenirken nasıl oturursunuz? (a) Dizler katlanmış ve bacaklar birbirine bitişik olarak (b) Bacaklar çaprazlanmış olarak (c) Bacaklarımı uzatarak (d) Bir bacağımı altıma katlayarak 5. Çok hoşunuza giden bir şey...Devamını Oku »

Kişilik Bozuklukları-Öneriler

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI-ÖNERİLER

1-Hastalık hakkında doktorunuzdan ve yayınlardan çok iyi bilgi alın. Temel Kural: "Düşmanını Tanı" Sana ne yapıp ne yapamayacağını bil! 2-Dahili, fiziksel muayeneler ve tahlillerde hiçbir şey yoksa; bir daha tahlil yaptırmayın ve dahili muayeneye gitmeyin. 3-Her hastanın tedavi süresi, onun kişiliğine durumuna bağlı olduğundan tedavi süresini bilin ve bu süreyi en verimli bir şekilde kullanın. 4-Yakınlarınızıda doktorla görüştürün. Hastalığın sizin elinizde ve iradenizde olmadığını öğrensinler ve size "yüklenmesinler" 5-Umudunuzu ve kendinize olan güveninizi hiçbir zaman yitirmeyin. "Başaracağım, bu hastalığı yeneceğim ve yaşama sımsıkı sarılacağım. Kendime inanıyorum ve güveniyorum!" Telkinini sık sık yenileyin. 6-Mümkünse her gün yarım saat yürüyüş yapın. 7-Her gün duş alın. 8-Yüzme imkanınız varsa yüzün. 9-Yılda iki kez tatil yapın. 10-Çözemediğiniz ve sizinle direkt ilişkisi olmayan sorunlarda üzülmeyin. "Kulak arkası edin." 11-Kahve, koyu çay, kolalı içeceklerden uzak durun. 12...Devamını Oku »

1 2 3 4 5
Yukarı Çık