Kariyer Koçluğu

Kariyer Koçları

Kariyer Koçları

Kariyerinde değişiklik yapmak ya da çalıştığı iş yerinde performansını artırmak isteyen kişilerin, kendilerini kariyerlerinde nasıl ifade edecekleri veya nasıl yol almak istedikleri konusunda ilerlemelerine yardımcı olur. Kısacası “Şu anda nerdeyim” ve “Nerede olmak istiyorum” sorularına cevap ararken, kişinin kariyerinde kendisine 360 derece bakmasını sağlar. Bunu yaparken kişinin mevcut durumunun farkına varması sağlanır. Olmak istediği hedefi içinde yol haritası çizilir. Bu yol haritasında kişinin hedefine giderken atacağı ilk adımdan hedefin gerçekleşmesi aşamasına kadar olan kısım için plan yapılır. Bu plan da sistemsel olarak takip edilmelidir. Karar ve eylemlerinize yön veren nedir? Bu sizin için neden önemlidir? Sevdiğiniz iş hangisi? Sevdiğin işi yapınca neler değişeceğini düşünün. İşinde kullanacağın yeteneklerin neler? Bunu nasıl yapabilirsin? Yapılacak çalışmal...Devamını Oku »

Kariyer Koçu; Cemal Kondu

Kariyer Koçu; Cemal KONDU

Kariyer Koçluğu ; Kişilerin hedeflediklerine ulaşabilmelerine yönelik koçluk yapan, yol haritası ve eylem planı yapmalarına profesyonel destek sağlayan hizmettir.Kişilik Envanteri, Kişisel SWOT Analizi, Meslek Seçimi gibi çalışmalar yapılır. Hangi işe uygun olduğumuzu belirlemek için kendimizi çok iyi tanımalıyız. Neden çalışıyoruz? Neden en sevdiğimiz işe ulaşmak için çabalıyoruz? Mutlu olmak için , Hayalimize kavuşmak, Daha çok para kazanmak, Daha saygın olmak, Yeteneklerimizi kullanabilmek, Değişim istemek Sürekli gelişmek, Başarılı olmak, peki ya Sizin nedeniniz? Sorular cevaplardır. * Ben neler yapabilirim? * Ben neleri yapmaktan hoşlanırım? * Ben ne istiyorum? * Hedefim ne olmalı...Devamını Oku »

Kariyer Koçluğu Nedir?

Kariyer Koçluğu Nedir?

Yeni işe başlayacak olanlar , kariyerinde değişiklik yapmak ya da bulunduğu yerde performansını artırmak isteyen bireylerin, kendilerini kariyerlerinde ne şekilde ifade edecekleri veya nasıl yol çizmek istedikleri konusunda yardımcı olur. Özetle “Şu anda nerdeyim” ve “Nerede olmak istiyorum” sorularına yanıt ararken, kişinin kariyerinde kendisine 360 derece bakmasını sağlar. Kimin Kariyer Koçu’na ihtiyacı vardır? İşinizdeki heyecanı kaybettiğiniz mi düşünüyorsunuz? Bir şeyleri mi değiştirmek istiyorsunuz? İşiniz sizi mutlu ediyor mu? Sabah işe gidiyor olmak size zevk veriyor mu? Kariyeriniz üzerinde düşünüyor musunuz? Kişisel kaynaklarınızı tam olarak kullanıyor musunuz? Hedeflediğiniz nokta için planlar yapıyor musunuz? Beş yıl sonra olmak istediğiniz noktaya ulaşacağınıza inanıyor musunuz? Bunlar ve benzeri s...Devamını Oku »

Kariyer Koçluğu Neden Önemli?

Kariyer Koçluğu Neden Önemli?

Kariyer Koçluğu, kişilerin hedeflediklerine ulaşabilmelerine yönelik koçluk yapan, yol haritası ve eylem planı yapmalarına destek sağlayan danışmanlık hizmeti, koçluk çeşididir.Kariyer Koçluğu Sizin Hayatınıza ne sağlar? Hızlı bir şekilde değişen iş dünyası seçenekleri içerisinde; bireyin, yaşayabilir ve öğrenebilir olması sürecine yol arkadaşlığı yapar. Şirket kültürüne uygunluk, adaptasyon sağlanması, güçlü iletişim yeteneği, sayısal bilgi ve analitik düşünme yeteneği, ilgili sektörde iş tecrübesi veya iş tecrübesini geliştirmesi, yeni düşünceler oluşturma veya mevcut projeleri geliştirme yeteneği, yönetim yeteneği ve liderlik özelliklerini tekrar gözden geçirmeyi sağlar. Bireyin kendini tam anlamıyla ifade eden bir işte çalışması birey açısından çok önemlidir. Zaman geçtikçe; İş yaşamında mutlu bir şekilde kalabilmeye, enerjimizi koruyabilmeye ve umutlarımızı canlı halde tutmaya yardımcı olur. Güvenli bir biçimde yolunuz üzerinde ilerlemenizi sağlar. Yaşa...Devamını Oku »

Geleceği Tasarlamak: Kariyer Koçluğu

Geleceği Tasarlamak: Kariyer Koçluğu

Çok hızlı bir değişimin yaşanmakta olduğu çağımızda insanların ömürlerini tek bir meslekle tamamlama olasılığının azalmakta olduğu gözlenmektedir. Bilim ve teknoloji geliştikçe meslek çeşitleri de hızla artmakta, bir yandan bazı meslekler çalışma yaşamından silinirken bir yandan da yeni meslekler ortaya çıkmaktadır. Bu gelişmeler karşısında, yirmi birinci yüz yılda bir insanın meslek yaşamı boyunca ortalama üç- beş meslek değiştireceği öngörülmektedir. Gençlerin hangi mesleği seçtiği değil, bu hızlı değişime ayak uydurabilmek için ne gibi bilgi ve becerilerle donanmış olduğu önemlidir. Böyle bir dünyaya hazırlanmak için gençlerin kendilerini şu alanlarda yetiştirmeleri gerekmektedir: Teknolojik gelişme meslek görevlerini kolaylaştırmakta, el becerisi ve beden gücünün yerini giderek artan oranda beyin gücü almaktadır. Bu nedenle gençlerin matematik ve mantık alanlarında kendilerini iyi yetiştirmeleri, akıl yürütme, yargılama yeteneklerini geliştirici etkinliklere a...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık