Türkiye'nin En Değerli Markaları

Türkiye'nin En Değerli Markaları

Türkiye'nin En Değerli Markaları

Türkiye’nin en değerli markası 2,28 milyar YTL’lik marka değeri ile Ford Otomotiv oldu. Bu şirketi, 1,95 milyar YTL’lik marka değeri ile Turkcell ve 1,9 milyar YTL’lik marka değeri ile Petrol Ofisi takip etti.
 
2002-2006 yılları arasındaki 5 yıllık dönemi kapsayan net satış hasılatı rakamları ve net faaliyet kârlarına göre 211 kuruluş değerlendirildi. Araştırma genelinde, gıda 21, tekstil 17, ev eşyaları 15, perakende 14 ve bankacılık 12 marka ile en fazla sayıda değerli markaya sahip sektörler oldu.
 
Marka  gibi bir değerin mükemmel finansal sonuçlar elde edecek şekilde yönetilmesine, kuruluşlarda pazarlama ile finansman birimleri arasında bu amaca yönelik . Çıkan sonuçları incelerken, bu çalışmanın bir marka değerlendirme çalışması olduğunu unutmamak gerekiyor. Markalar, kazandırdıkları sürece değerlidir. Yaygın olarak bilinmeleri ve hatta çok talep edilmeleri kazandırdıkları anlamına gelmeyebilir. Zaten marka değerlendirme çalışmalarının amacı marka yönetiminin başarısını izleme ve pazarlama stratejilerini gözden geçirme fırsatını vermesidir. Dünyada sık yapılan bu tür bir çalışmanın ülkemizde de yeni ve yararlı tartışmalar başlatacağına eminiM.
 
Türkiye’deki faaliyetleri nedeniyle bazı global markalar da değerlendirme kapsamına alındı. Holding şirketleri ise, ayrıca güçlü ana marka ile çalışmaya dahil oldukları için ve mükerrer değerlendirmeye yol açmamak açısından çalışmaya dahil edilmedi.

DERLEYEN...EMRE ŞEN
İletişim:[email protected]


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık