İş Hayatında Başarılı Olmanın Beş Ana Kuralı

İş Hayatında Başarılı Olmanın Beş Ana Kuralı

İş Hayatında Başarılı Olmanın Beş Ana Kuralı


İş hayatında başarıyı yakalamanın kilit noktaları her zaman aynı olmuştur. Bu konuda binlerce kitap yayınlanmış ve sayısız makale yazılmıştır. Ancak bunların hepsini, benim "büyük beşli" adım verdiğim beş maddede toplamak mümkündür:

Bunlardan birincisi; sunduğunuz ürünün veya hizmetin mevcut piyasanın ve insanların ihtiyaçlarına uygun olması gerektiğidir. îhtiyaçlara ve piyasaya uymayan ürünler veya hizmetler hızla ortadan kaybolmaya mahkumdurlar.


İkincisi; pazarlama, satış ve gelir elde etme konularında şirketin genel bir odaklanma noktası olması gerektiğidir. Şirketteki en yetenekli insanların bütün enerjilerim müşteriler ve en karlı ürünler üzerinde odaklamaları şarttır. Piyasada adeta bir at gözlüğü takmış gibi faaliyet gösteren firmalar kesinlikle batmaya adaydırlar.

Üçüncüsü; defter tutma, muhasebe kayıtları, envanter yönetimi ve maliyet kontrolü gibi etkin dahilî sistemlerin geliştirilmesi gerektiğidir, işletim masraflannın kötü bir şekilde kontrol edilmesi, iflasın iki numaralı sebebidir.

Dördüncüsü;
iyi bir yön duygusunun bulunması ve müdürlerle personel arasmda iyi bir sinerjinin olması gerektiğidir. Şir- ket, iyi yağlanmış bir makine gibi çalışmalıdır. Bu uğurda da herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmalıdır.

Beşincisi;
şirketin öğrenmeyi, büyümeyi, yenilenmeyi ve gelişmeyi asla elden bırakmaması gerektiğidir. Japonlar buna "Kaizen Süreci" derler. Hem Amerika'da, hem de Japonya'da kalitenin babası sayılan W.Edwards Deming, rekabet konusunda avantaj sağlamanın ve uzun vadeli bir iş başarısı elde etmenin yolunun, şirketin her kademesinde çalışanların eğitilmesinden geçtiğini söyler.

Amerikan serbest girişimcilik sistemi, yani sizin, benim ve herkesin piyasaya özgürce girme hakkının bulunduğu sistem, ihtiyaçların layığıyla karşılanması için geliştirilmiş olan en iyi sistemdir. İnsanların para ödemek için can atacağı bir ürün veya hizmet geliştirerek bu piyasaya siz de girebilirsiniz. Bu kitapta yer alan iş yasalarım uygulayarak, çok başarılı bir şirket kurabilir veya çok parlak bir kariyer edinebilirsiniz.

 
ALINTI

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık