İş Dünyasında Kalite Kuralı

İş Dünyasında Kalite Kuralı

İş Dünyasında Kalite Kuralı

Müşteri, en düşük fiyata en yüksek kaliteyi edinmenin peşindedir. Bu, aslında çok basit bir yasa gibi duruyor. Ne var ki, pek çok firma bu yasa yüzünden iflas mahkemelerinin yolunu aşındırmaktadır. Müşteri aslında çok akıllıdır ve belirli bir alım kararını verirken, kendini çok büyük oranda memnun etmek için uğraşır. Müşterilerin doymak bilmez kalite ihtiyaçlarım en düşük fiyatla karşılayan firmalar piyasada çok başarılı olabilmektedirler.

1989 yılında hem "Toyota Lexus" hem de "Nissan infiniti" Amerikan piyasasına sürüldü. Her iki firma da bunları "geleceğin otomobilleri" diye tanıttılar. Bu otomobiller, en pahalı Avrupalı otomobillere oranla daha fazla lükse sahipliler. Buna rağmen fiyatları 10, 20 hatta 30 bin dolar daha ucuzdu. Her iki fîrmasıyla da Amerikan pazarlama en kaliteli otomobilleri sunmak için adeta kendilerini adamışlardı.

Bunu başardılar da. J.D. Power Müşteri Memnuniyeti Araştırma firması, 1991'den beri Lexus'u ve infiniti'yi, kalite ve satış sonrası hizmet bakımından ABD'de satılan 557 otomobil modeli arasmda en iyi arabalar sınıfında saymaktadır. J.D. Power sıralamasmda Lexus ve infiniti adeta zirveyi parsellemiş durumdadırlar. Sonuç olarak da bu iki otomobil modelinin satışları, her yıl yüz milyonlarca dolarla ifade edilmektedir.

  ALINTI

 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık