İlişki Koçluğu

İlişki Koçluğu

İlişkiler Koçluğu Nedir? Yaşam koçluğu dallarından biridir. Bireyin kendisiyle olan ilişkisini ve bu ilişkiden dışarı yansıyan görüntüsünü görmeye ve değerlendirmeye çalışır. Kişilerin birbirleriyle, kendileri ve bulundukları kurum arasında, kurumların birbiri ile ilgili iletişim ve davranış tarzlarına bakmaya imkan tanıyan koçluk hizmetlerinden biridir.

İlişki Koçu kimdir?
Şu andaki mevcut kendiniz ve sizinle ilişkide olan yakın çevreniz (aileniz, akrabalarınız, iş arkadaşlarınız)ilişki kalitesini artırmaya yardımcı olan ve birlikteliklerinize 360 derece bakmanızı sağlayan kişidir.

İlişki Koçluğu nelere yardımcı olur?
Kişinin güçlü yanlarının dengelenmesine ve zayıf yanlarının tespiti sonucunda geliştirilip, desteklenmesine yeni bir bakış açısı sunar. Bireyin ilişkide bulunduğu kişi veya kurumlarca dışarıdan nasıl anlaşıldığı veya algılandığı ve bu anlayışın nasıl değiştirilip dönüştürüleceği konusunda yardım eder.

İlişki Koçluğu ne sağlar?
Kişinin kendine dışarıdan bakması yoluyla, iş, arkadaş, aile vb. ile  arasındaki diyalog ve davranışlarında, daha anlaşılır olacağı, kendini rahatça ifade edebileceği rol, mimik ya da figürleri bulmasını sağlar. Birey kendini ifade ederken daha az enerji harcayıp, zamanı en iyi şekilde kullanabilmeyi öğrenir.

İlişki Koçluğu  hangi alanlarda çalışır?
İlişkide olduğumuz kişi ve kişilerle ya da bağlantıda olduğumuz kurum ve kuruluşlarla daha sağlıklı bir yapı veya ilişki çatısı oluşturmak için çalışır.

İlişki Koçluğu neyi amaçlar?
Kişinin benliğinde, yaşadığı toplum içinde yanlış değil farklı kişilikler olduğunu anlamayı ve kavramayı amaçlar. Bu çerçevede sağlıklı ilişkiler kurmayı ve geliştirmeyi hedefler.

Kimin “İlişkiler Koç”una ihtiyacı vardır?
“İlişkilerde ihtiyaçlarımı nasıl belirleyeceğim?” soruna cevap arayan herkesin. İlişkilerimde;  “Daha ne yapabilirim?”, “Nasıl başarılı olabilirim?”, “Daha mutlu, daha sağlıklı nasıl yaşayabilirim?” şeklinde kendi sorusuna cevap arayanların ilişkiler koçuna ihtiyacı vardır.

İlişkilerde mucize mümkün mü?
Evet. İnsanların birbirinden farklı kişilikleri vardır. Bireylerin yaklaşık % 75′i de bizden farklı iletişim kurarlar. Farklılıklar ancak onları anlamlandıramadığımız zaman bir sorun oluşturur. Her kişi farklı yönleriyle değerli bir katkıda bulunur. Etkin iletişimin anahtarı; kendimizi ve çevremizdekileri tanıyarak iletişimi kolay hale getirmekten geçer.
 
Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

İlişki Koçluğu eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için
 
İzmir'de koçluk eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan veya İlişkiler koçluğunu
tıklayınız.

Antalya'da koçluk eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan veya İlişkiler koçluğu nu tıklayınız.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık