İletişim

Çalışanlar Ve İletişim Becerileri

Çalışanlar Ve İletişim Becerileri

Çalışanlar Ve İletişim Becerileri Yöneticiniz, arkadaşlarınızdan farklı olarak sizin seçebileceğiniz bir kişi değildir ve genellikle rapor vereceğiniz bu kişiye, ondan hoşlansanız da hoşlanmasanız da uymanız gerekmektedir. İyi bir yönetici- çalışan diyaloğu sizin için bir avantaj olmakla beraber hem iş yerindeki rahatlığınız için hem de işinizde ilerleyebilmeniz için faydalı olacaktır. Bunun tam tersine yöneticinizle kurduğunuz kötü ilişkiler, iş yerinizde son derece huzursuz olmanıza, çalışma ortamınızın gergin olmasına ve kariyerinizde doğabilecek yükselme fırsatlarına ulaşmanıza engel olacaktır. ...Devamını Oku »

Dinlemeyi Geliştirme

Dinlemeyi Geliştirme

Dinlemeyi Geliştirme Pek çoğumuz karşımızdakini dinlerken başka şeylerle ilgileniyoruz, onu önemsemiyoruz ya da dinlediğimizi hissettiremiyoruz. Ancak dinleme, iletişim kurmanın en önemli araçlarından biri. Dinlemenin aslında ne kadar önemli olduğunu hiç düşündünüz mü? Uyumadığımız zamanın yüzde 80'ini iletişim kurarak, bunun yüzde 45'ini de başkalarını dinleyerek geçiriyoruz. Dinleme sizce nedir? Karşınızdaki konuşuğu sırada beklerken yaptığınız şey mi? Dinleme sessiz kalmak ve duymaktan çok öte bir şeydir. Dinleme konusunda uzmanları dinlemenin dört aşamadan ola...Devamını Oku »

İlişkiniz Ve Sevigliniz

İlişkiniz Ve Sevigliniz

İlişkiniz Ve Sevigliniz Onu bulmanız hiç de kolay olmamıştı değil mi? Siz siz olun onu kolay kaybetmemeye özen gösterin. İşte uygulamanız gerekenler… O, arkadaşlarına yaşadığı haksızlıklardan bahsederken, benzeri haksızlıkları bir başka insana kendisinin de yapmış olduğunu unutur. Onu eleştiren arkadaşlarına da önceki ilişkisinde sergilediği ters davranışlar için bahaneler ve geçerli nedenler uydurma yolunu seçer. Yargılamayın Zamanımızda bu kadar zor bulunan aşkı bulduğunuzda çok kolay harcamayın. Bencilce davranışlarınızda, düşüncelerinizde kendinizi karşınızdakinin gözüyle görmeye çalışın ve empati yapın. Haksız yere yargılamayın. Birlikte olmadan önce sürekli onu düşünmeniz, sonrasında hep birlikte olmanız, birbirinize yoğun olarak sevgi dolu sözcükler gönderdiğiniz günlerin geride kalmaması için, karşılı...Devamını Oku »

Yalan Söyleyen Kişiyi Fark Etmenin Yolları

Yalan Söyleyen Kişiyi Fark Etmenin Yolları

Yalan Söyleyen Kişiyi Fark Etmenin Yolları Uzmanlar, karşınızdakinin size gerçeği söyleyip söylemediğini anlamanın mümkün olduğunu belirtiyor.. Karşınızdaki kişinin doğruyu söylediğinden nasıl emin olabilirsiniz? Uzmanlar, karşınızdaki kişinin size tüm gerçeği söyleyip söylemediğini anlamanın mümkün olduğunu belirtiyor... **Tutarsızlık Yaptıkları ile anlattığı arasında tutarsızlık var mı yok mu bakabilirsin **En ummadığı soruyu sor Yalan söyleyen bir insanın mutlaka iyi ve sağlam bir hikâyesi vardır. Ve sizin ne sorabileceğinizi bilerek yanıt verirler İnternetteki web yalanlarını yakalamak için yalan söylediğiniz kişiyi iyice izleyin. En u...Devamını Oku »

Doğru İletişimin Sırları Ve Altın Kuralları

Doğru İletişimin Sırları ve Altın Kuralları

Doğru İletişimin Sırları ve Altın Kuralları 1.Biraz daha az konuşun, biraz daha fazla dinleyin. Birçok insan kendileri hakkında konuşmaktan inanılmaz zevk alır. Ama burada bizim dikkatli olmamız lazım, sürekli kendi başarılarımızdan veya iniş-çıkışlarımızdan bahsedersek, insanlar bizim egoist yanımızdan rahatsız olacaklardır. Eğer arkadaşlarınızın sorunlarını dinlerseniz, arkadaşlarınız tarafından her zaman el üstünde tutulursunuz. Bazı insanlar konuşmayı ne kadar domine ettiklerinin farkına varmazlar. Eğer kendinizi sürekli konuşur halde buluyorsanız, filozof Epiktektus’un sözlerini hatırlayabilirsiniz. Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık