Kitap Nasıl Okumalıyız?

Kitap Nasıl Okumalıyız?

Kitap Nasıl Okumalıyız?  

Hızlı okuma tekniğinde anlamak, özümsemek ve eylem durumuna geçmek en önemli noktalardır. 

Anlamak:



Hızlı okumadan kasıt, bir kitabı çok kısa sürede bitirmek değildir; anlayarak okumaktır. Yavaş okuma durumu anlamayı engeller, hızlı okuma ise anlamayı daha da hızlandırır. Hızlı okuma ile birlikte anlama eylemi de bunun paralelinde gerçekleştirilmezse tüm çalışmalar anlamını yitirir, Hızlı okumayı anlama ile beraber gerçekleştirme stratejisini takip etmeliyiz  Hislerinizi ve hareketlerinizi kanalize edin. Daha sağlam bir duruş kazandıran bir kitap, olumlu çevrelerle iletişime geçmenizde size esin kaynağıdır.

 
Özümsemek...

Evet, bu yazıda hızlı okuma teknikleri hakkında özet olarak bilgi sahibi olacaksınız; ancak öğrendiklerinizi özümsemeyecek ve bunun ışığında pratiğe geçirecek olan sizsiniz. Dinlemekle okumak değişik durumlardır.  Biri diğerine nisbeten daha avantajlı. Bir insanı dinlerken anlattıkları ne kadar sıkıcı veya ağır olsa da nezaket gereği onu dinleriz ve belki de ayrıntılar hakkında fazla soru sorma şansına da sahip olamayız. Fakat kitap öyle değil. Bir kitabı evirip çevirip dilediğiniz rahatlıkta ve teknikte okuyabilirsiniz. Üzerinde sizden istenen okuma tekniklerini uygulama şansına sahipsiniz. Bir kitapta asıl olan sözcükler değildir, onların betimlediği ruhsal anlamlardır. Bu yüzden kelimelere takılmadan, kelimelerin anlamlarını daha hızlı hayal etmeliyiz. Bu, daha sonra üç sözcük şeklinde olacak. Sonrasında cümleler halinde ve zamanla sayfanın bütünü bir bakışta anlaşılacak.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir Hızlı Okuma Eğitimi için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz .

İzmir Karşıyaka Hızlı Okuma Eğitimi için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Karşıyaka Hızlı Okuma Eğitiminitıklayabilirsiniz .

Antalya Hızlı Okuma Eğitimi için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Muğla Hızlı Okuma Eğitimi için 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Denizli Hızlı Okuma Eğitimi için 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.



Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık