Kayseri Hızlı Okuma

Kayseri  Hızlı Okuma

 Anlayarak Hızlı Okuma Kursu; İsminden de anlaşılacağı üzere hızlı okuma, daha kısa zaman içinde daha çok şey okuyabilmek amacıyla yapılan bir okuma faaliyetidir. Bu yönüyle düşünüldüğünde hızlı okuma, kendisinden bahsedildiği zaman dinleyenlerde her zaman tereddütler oluşturmaktadır. Bu tereddütlerin başlıca sebebi ise "Bir metni normalden daha hızlı okumaya çalışırsak okuduğumuz şeyi anlamakta güçlük yaşarız." endişesidir.

Aslında hızlı okuma  bütün bunların tamamen aksine, dikkatin ve anlama gücünün çok yüksek bir oranda olduğu, zihnin son derece elâstik bir yapıda bulunduğu, büyük bir iç disiplin isteyen son derece yorucu bir okuma tarzıdır. Mesela okuma hızını iki katına çıkaran bir okuyucunun anlama derecesine %10-% l2' oranında bir artış olduğu gözlemlenmiştir. 

Anlayarak Hızlı Okuma Kursu  sırasında öğrenilenlerin bilinçaltına işlemesi ve bir refleks haline gelmesi için çalışılıyor. Eğitimi tamamlayan katılımcıların okuma hızı ikiye, üçe katlanıyor, metinleri anlama ve değerlendirme yetisi de gelişiyor.

Saygın Nlp International’da 24 saat süren eğitimin ardından katılımcılar, günde 1-1.5 saat zaman kazanıyor. Aynı kursu alan öğrenciler ise YGS, LYS ve Sbs gibi sınavlarda 3 kat hızlı okuyup cevaplayarak 30-40 dakika ekstra zaman kazancı elde ediyor.

Göz ritmi nedir? Göz, durduğu anlarda okur. Yavaş okuyucularda da, hızlı okuyucularda da okuma esnasında göz, belli sayıda duruş yapar. Hızlı okumada öncelikli olarak gözlerin duruş noktaları sistematize edilir. Daha sonra, göz duruşu noktaları arasında seri göz hareketleriyle geçiş istenir. İki göz duruşu arasında kullanılan hıza göz hızı, göz duruşu noktaları arasındaki geçişe de göz ritmi adı verilir. 


Göz Ritmi, Hızlı Okumayı Nasıl Etkiler? Göz ritmini yüksek hıza çıkartamayan bir kimse, hızlı okuma yapamaz. Hızlı okumayı öğrenmeyen bir kişi dakikada 150 kelime okuyorsa, 150 göz duruşu yapıyor demektir. Her bakışta tek kelime okuduğuna göre, demek ki 150 kelime okuyabilir. Hızlı okumada, öncelikle örnek olarak dakikada 150 kelime olan göz duruşu sayısının 300 kelimeye, 400 kelimeye çıkartılması hedeflenir. Yaptığımız çalışmalar bize, göz ritmi değerlerinin % 100 ve daha yüksek oranda arttırılabilir.

  Kayseri deki Hızlı Okuma ve kişisel gelişim  eğitimleri için iş ortakları aramaktayız.

Saygın Coaching & Consulting 15 yıldır bu sektörde ve 10 yıldır "Kişisel Gelişim Profesyoneli" yetiştirmektedir.

Saygın Coaching & Consulting 2012 başladığımız  Franchising çalışmalarımız ile sonucunda 5 şubemizi açtık.
2013 sonuna kadar 10 farklı ilde Franchising çalışmasını hedeflenmektedir. Öncelik noktaların başı İstanbul ve ankaradadır.
 
Saygın Coaching & Consulting ürün ve hizmet çeşitliliği 600 Dolar'dan 15.000 Euro?ya kadar çeşitlilik göstermektedir.

Saygın Coaching & Consulting Son kullanıcıya sunulabilecek kar marjlı sertifikasyon programlarına sahiptir.

Saygın Coaching & Consulting dünya'da sadece bir kaç kurumun verdiği Master Coach  yetiştirme yetkisine sahiptir.

Saygın Coaching & Consulting Sertifika ve Diploma programları her kesimden kişiye hitap edebilmektedir.

Saygın Coaching & Consulting yaratıcı çalışma ekibiyle her geçen gün dudak uçuklatacak yeni projeler üretmektedir.

Saygın Coaching & Consulting yatırım, risk kazanç ve tatmin potansiyeline göre dengeli ilerlemektedir.

Türkiye' de operasyonel olarak yer almamızdan kaynaklanan destek avantajları paylaşmaktadır.

Franchise ile sınırsız kazanç fırsatı vermektedir.

Saygın C & C Genel Merkez

Adres : Kıbrıs Şehitleri Cad.No:30 K:6 D:11 Alsancak / İZMİR

Tel : 0(232) 422 59 54 - 0(535) 667 32 24

E-Posta: [email protected]

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık