İlköğretim 1. Sınıf Hızlı Okuma Çalışmaları

İlköğretim 1. Sınıf Hızlı Okuma Çalışmaları

Hızlı okuma egzersizleri, zamanımızı okuma ve kavrama açısından oldukça iyi bir şekilde değerlendirebileceğimiz bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Günlük yaşantımız da karşımıza okumamız ve kavramamız gereken pek çok yazı metinleri çıkıyor. Bu metinleri okumak ve anlamak ve bu sayede zamandan kazanmak, anlayarak hızlı okuma teknikleri ile mümkün hale gelmektedir.

Hızlı okuma teknikleri ile anlama kapasitenizi bir anda yükseltebilirsiniz. Şu şekilde düşünelim. Yavaş okuyan bir kişi yavaş okuduğu için çok çabuk sıkılır okumaktan. Bu nedenle dikkati dağılır ve anlama oranı da buna bağlı olarak düşer. Yavaş yavaş okuma alışkanlığını kaybederek konsantrasyonunu yavaşlatır ve giderek düşürür. Bu durumda kişi bırakın okumayı hiçbir şeye karşı kolayca odaklanamaz.

İnsanlar sadece göz ve beyin arasında olması gereken okuma işleminin arasına bazı lüzumsuz alışkanlıklar katarlar. Kimi duyulacak şekilde (özellikle çocuklar) sesli okur kiminin okurken dudakları kıpırdar kimileri ise yazıyı içinden kelime kelime okur. Bütün bu kötü alışkanlıklar okuma süresince ekstra bir güç sarf ettirdiğinden okurken çabucak yorulmaya da sebep olurlar. Halbuki okuma sırasında ağız dil dudak damak ve gırtlak gibi organların çalışmalarına hiç gerek yoktur. Yavaş okumamızın birinci nedeni gözümüzün görme alanını iyi kullanmamamız yani okurken her kelimeye tek tek bakmamızdır.
Göz satırın veya paragrafın tamamını görebilir. Ama biz tek bir kelimeye odaklandığımızdan bu durumu farkedemeyiz. Size ilk tavsiyem içinizdeki sesi yok etmelisiniz. Bir cümleyi okurken kelime kelime okumayın. Önce 2 kelimeyi birden okumaya çalışın. Daha sonra 3,4,5 olarak devam edin. Unutmayın ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar hızlı gelişirsiniz.

Okuduğunuz metin ile göz arasında uygun bir mesafe bırakılmalısınız. Metni gözünüze gereğinden fazla yaklaştırırsanız okuma bütünlüğünü bozulur ve hızınız yavaşlar. Sayfayı gözünüzden uzaklaştırıp yakınlaştırarak hızlı okuma denemeleri yapabilirsiniz. Ayrıca sayfaya her zaman dik açı ile bakmalısınız.

Her cümleyi kelimelere, hecelere ayırmak beynin okuma işlemini karmaşık bir iş olarak algılamasını sağlar. Ayrıca hızlı okuma önünde duran en büyük engellerden birisi de, gözlerin çok geniş bir görme açısı olmasına rağmen teker teker sadece kelimelere odaklanmasıdır. Hızlı okuma teknikleri insanlara gözlerinin nasıl kullanmaları gerektiğini ve beynin yazıyı ne şekilde algılaması gerektiğini öğretir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

Denizli’deki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya
 Denizli Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

İzmir’deki  Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okumayı tıklayabilirsiniz .

Antalya’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Bursa’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya
Burdur Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık