Hızlı Okuma(OKUMA BARİYERLERİ)

Hızlı Okuma(OKUMA BARİYERLERİ)


OKUMA BARİYERLERİ

* Acaba ben yapabilir miyim?
Elbette yapabilirsiniz. Kimse sizden 10 saniyede 1 sayfayı okumanızı istemiyor. Siz bu yazının sonunda 1 sayfayı kolaylıkla 20 saniyede bitirirsiniz. Bu da dakikada 3 sayfa yapar, 1 saatte ise tam 180 sayfa. Şu durumda normal okumayla 15 saatte okunabilecek 400 sayfa bir kitabı siz 2 saatte okuyabilirsiniz. Üzerinize düşeni yapın ve deneyin.

* Evet, belki öğrenebilirim; fakat bu kısa vadede kalır.
Hayır, Siz kitap okumayı seviyorsunuz ve bu nedenle de hızlı okuma tekniklerini öğrenme ihtiyacı hissettiniz. Öyleyse kitap okuma tekniği olarak öğrendiğiniz bir tekniği iyi bir okur olarak neden unutasınız ki!

* Okuma zevkime ne olacak?
Okuma zevkiniz azalmayacak, artacak. Temel hatalardan birisi de bu. Hızlı okuma denilince akla zevksiz okuma geliyor. Oysa hızlı okuma tekniğiyle okuma zevki daha çok artıyor. En önemli kanıtı şu: Zamansızlıktan, söz verdiğimiz birçok güzel kitabı okuyamıyoruz. Hızlı okuma tekniği işte bu soruna çare oluyor, özgüvenimizi kazanıp kitaplar, çok sevmemize rağmen zamansızlıktan dolayı bizim vicdanımızı rahatsız eden aletler olmaktan çıkıyor.

Kişisel Gelişim


* Her kitabı aynı hızla okuyamam ki...
Elbette ki kitap içerikleri birbirinden farklıdır. Kimi hikaye, roman yazıları, kimisi ise akademik yazılardır. Ancak genel metinleri içeren kitaplar asıl hedeflerdir. Bununla birlikte hızlı okuma tekniği kullandıktan sonra her tür içerikteki metin türüne göre hız artışınız farklı olmakla beraber burada unutulmaması gereken şey hızlı bir okuma kapasitemizin geliştiği gerçeğidir. Çeşitli şekillerde okuma teknikleri var. Bazı teknikler dakikada 3000 kelime okuturken, bazı teknikler 1000 kelime okutmaktadır. Mesela yılan tekniği, güvercin tekniği, kartal tekniği, şahin tekniği, köstebek tekniği (zikzakların daralması), tünel tekniği, ufo tekniği, nota tekniği...

-ALINTI- Hızlı Okuma(OKUMA BARİYERLERİ)


(gelişim,programı, kursları, teknikleri, gazete, kitap, okuma, hızlı, kişisel başarı, izmir)
open looking to cheat married men dating
reasons why women cheat why are women unfaithful why most women cheat

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık