Hızlı Okuma(GO TARZI OKUMA TEKNİĞİ)

Hızlı Okuma(GO TARZI OKUMA TEKNİĞİ)


GO TARZI OKUMA TEKNİĞİ


^ Sessiz okuma

^ 4 kelime birden okuma

^ Durmadan, geriye dönmeden okuma

Teknik Formül

Sessiz Okuma + 4 Kelime Birden Okuma + Duraksamadan, Dönmeden Okuma == AKTİF OKUMA + ANLAŞILIRLIK + DİL ZENGİNLİĞİ

1) Sessiz Okuma:
Yoğun fırtına zamanında önce gökte çakan şimşekleri görürüz, sonra gök gürültüsünü duyarız. Işık sesten daha hızlıdır; ses dalga dalga gelirken, ışık daha hızlı gelir.

Göz ışık hızıdır, dilimiz ise sestir. Çözümüz ışık hızıyla okuduklarım hemen beyne iletirken, dilimiz, dudaklar ve gırtlağın eşliğinde bir de kulak mekanizmasını devreye sokar.

Bu kıyaslama da gösteriyor ki, sesli okunacak bir yazıdan çıkarılacak sonuç daha karmaşıkken, sessiz eylem şeklinde geçekleştirilecek bir okuma tekniği çok daha anlaşılırdır. Sessiz okumada gereksizayrıntılar devre dışı bırakılmakta, daha az çabayla çok daha aktif okuma yapılabilmektedir,

2) Dört Kelime Birden Okuma (Satır Tekniği):
Dilbilgisi kurallarında cümlenin öğeleri, cümlenin daha iyi anlaşılması konusunda yer, zaman, hal, nitelik, nicelik, fiil ve fiili gerçekleştiren hakkında bilgi verir. Birçok cümlede asıl anlatılmak istenen yargı bir-iki kelimede toplanmıştır.

Alışılmış iyi bir okuma tekniğiyle her sayfadaki paragraflar kilit kelimeler yardımıyla kısa sürede okunabilir, hem de daha net ve daha iyi anlayarak.

Sözcükler cümleleri oluşturur; ancak cümlenin bütün kelimeleri o cümleyi oluşturmaz; içerisinde bir sürü gereksiz sözcük bulunduran cümleler vardır. Kelimelerin anlamından ziyade hızlı okuma tekniklerinde bu kelimelerin oluşturduğu cümle bütünlüğünün ortaya koyduğu anlam önemlidir ve sizler bu yöntemi takip edeceksiniz.

Kişisel Gelişim


Cümlenin başıyla sonu arasındaki mesafeyi kısaltmak bize bağlı. Satır tekniğini uygulayarak 4 kelimeyi aynı anda okuyabilmek de bize bağlı. Zaten bir paragrafta kilit sözcük adedi dört veya beştir.

Kilit sözcük tekniğini kullanarak (satırlarda bu çok daha kolaydır) cümlenin başıyla sonu arasındaki mesafeyi azaltırız. Böylece okunan metnin anlamı bir hemen belirir.

3) Geri Dönüş Hatasına Dikkat Etmek:
Acemi okumanın en belirgin özelliği kilit sözcükler yerine ayrıntılara takılarak geri dönüşler yapmaktır- Geri dönüşler genel konsantrasyonu bozar. Hızlı okuma tekniğinde devamlı ileri doğru okuma vardır; hatırlamak için de olsa geriye dönüşün hiçbir yararı yoktur. Anla-yamadığımız telaşıyla geriye dönmek yerine az sonra bize ana fikri zaten verecek olan satırlara yönelmek en isabetli uygulamadır Burada bütün esas alınıp anlaşılanlardan anlaşılmamış olanları anlama tekniği, geri dönüşlerdeki kaybedilecek zamanla birleştiğinde aktif okuma durumuna geçmiş oluruz.

-ALINTI- Hızlı Okuma(GO TARZI OKUMA TEKNİĞİ)


(gelişim,programı, kursları, teknikleri, gazete, kitap, okuma, hızlı, kişisel başarı, izmir)
my boyfriend cheated on me with my mom women who want to cheat click
read here website click
redirect after effects of the abortion pill what is the procedure for an abortion
open looking to cheat married men dating

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık