Hızlı Okuma Tekniği İle Okuduklarımızın

Hızlı Okuma Tekniği İle Okuduklarımızın


Anlayarak Hızlı Okuma Kursu

Okuma esnasında, göz metin üzerinde soldan sağa doğru kayar; her kelime üzerinde duraklar. Bu duraklamalar esnasında, aynı bir fotoğraf makinesi gibi, gördüğü kelimenin resmini çekip beyne gönderir; beyin de daha önceden öğrenmiş olduğu bu sembolleri deşifre eder, bir araya getirir ve fikre ulaşır.

Anlayarak Hızlı Okuma tekniği, çeşitli göz egzersizleri yardımıyla, göz algılama kapasitesini ve duraklama esnasında gözün okuma alanını geliştirme temeline dayanmaktadır. Eğitim neticesinde, okuma ve anlama hızları %200-400 oranında yükselir.

Haliyle, Hızlı Okuma tekniği metnin sadece belirli bölümlerine bakarak uygulanan bir göz gezdirme ya da çapraz okuma yöntemi değildir. Metnin tümünü, daha doğru bir odaklanma ve daha hızlı bir algılama ile okumaktır.

Okumanın analizi

Hızlı okuma, yüzmek, kayak yapmak, on parmak daktilo yazmak gibi psikomotor bir becerinin geliştirilmesine dayanıyor. Okuma esnasında, göz metin üzerinde soldan sağa doğru kayıyor; belirli alanlarda duraklıyor, o esnada fotoğraf makinesi gibi gördüğü kelimelerin resmini çekip, beyne gönderiyor; beyin de önceden öğrenmiş olduğu bu sembolleri deşifre ediyor ve fikre ulaşıyor. Hızlı okumada birinci amaç gözün anlık duraklamalar esnasında bir değil 3-4 kelimelik bloklara odaklanmasını sağlamak.

İlk kez anlayarak hızlı okuma tekniğini savaşta İngiliz pilotlar öğrendi.
İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman uçakları Londra semalarında dolaşıp bomba yağdırırken, İngilizler pilotlarının ve kulelerde bekleyen gözcülerinin reaksiyon kabiliyetlerini artırmak istediler. Ohio Üniversitesi'nden Dr. Renshaw'ın geliştirdiği 'takistoskop' aletiyle subaylar talim edildi. Göz algılama hızını geliştiren bu aletin merceği, saniyenin yüzde 25, 50'si ve 100'ü hızlarda çeşitli resim ve şekiller gösteriyordu. Bu resimler subaylara gitgide küçülterek gösterildi ve sonuçta subayların idrak hızları oldukça yükseldi, reaksiyon hızları arttı. Savaş sonrasında ise Amerikalılar, bu aleti alıp okumaya uyarladılar, şekil yerine, kelimeleri koydular. Bu sayede 1950'lerde ilk hızlı okuma kursları ortaya çıkmış oldu.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okumayı tıklayabilirsiniz .

Antalya’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Bursa’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık