Hızlı Okuma Nedir?

Hızlı Okuma Nedir?

1. Hızlı okuma nedir? Okuma faaliyeti sırasında, göz metin üzerinde soldan sağa doğru kayar; belirli anlarda duraklama yapar; bu duraklamalar sırasında, aynı bir fotoğraf makinesi gibi gördüğü sözcüklerin fotoğrafını çekip beyne gönderir; beyin de daha önceden öğrenmiş olduğu bu sembolleri çözümler, bir araya getirir ve anlatılmak istenen fikre ulaşır.

Hızlı okuma; süratli bir şekilde görmeye, görme çevikliğine, okurken göze, ritmik bakış açısı kazandırmaya ve bütün bunlara bağlı olarak göz ve beyin arasında "ÇABUKLUK- KAVRAMA- BELLEK" ilişkileri üzerindeki uyumu sağlamaya yönelik bir dizi teorik anlatım ve uygulamalı çalışmalar aracılığıyla okuma ve anlama düzeyimizi yükseltme amaçlı olarak yürütülen bir eğitimidir.

2. Hızlı okuduğum zaman okuduklarımı anlayabilecek miyim?

Kesinlikle anlayabileceksiniz. Çünkü hızlı okumayla anlama seviyeniz doğru orantılıdır. Yavaş okuyan insanın kolay bir şekilde dikkati dağılır, konsantrasyonu çabuk bozulur, okuduklarını daha kısa bir zaman diliminde unutur. İnsanın okuduğunu daha iyi bir şekilde anlamasına yol açan neden yavaş okuma değil, düzenli tekrarlardır. Hızlı okuma sayesinde daha fazla tekrar yapma imkanı bulacaksınız.

3. Hızlı okuma engelleri, okuma frenleri nelerdir?

• Sözcük sözcük okuma.
• İçten seslendirme yaparak okuma.
• Ayrıntılar içerisinde boğulmak. Ana fikir, yan fikir.
• Bilinçsiz okuma/amaçsız, plansız, yöntemsiz okuma
• Okuduğunu anlama zorluğu
• Uygun olmayan okuma ortamı
• Gözden kaynaklanan nedenler
• Okuma psikolojisinden kaynaklanan sebepler
• Konsantrasyon sorunları
• Motivasyon problemleri
• Gereğinden fazla geri dönüşler yapma
• Hızlı okursam anlayamam inancı/korkusu biçiminde sıralanabilir.

4.Göz ritmi nedir?

Göz, durduğu süreler içerisinde okur. Yavaş okuyucularda da, hızlı okuyucularda da okuma faaliyeti sırasında göz, belli bir miktarda duruş yapar. Hızlı okuma etkinliğinde öncelikli olarak gözlerin duruş noktaları sistematize edilir. Daha sonra, göz duruşu noktaları arasında seri göz hareketleri yoluyla geçiş istenir. İki göz duruşu arasında kullanılan hıza göz hızı, göz duruşu noktaları arasındaki geçişe de göz ritmi ismi verilir.

5. Sbs, Ygs, Lys, Kpss, Ales'ye hazırlanıyorum; bu eğitim bana ne gibi bir yarar sağlayacak?

Ortalama bir öğrencinin, Sbs, Ygs, Lys, Kpss, Ales'de soruları okuması, normal okuma hızıyla, rahatlıkla yaklaşık 60 dakikasını alır. Hızlı Okuma Eğitimi almış bir öğrencinin okuma hızı ise ortalama 2,5 kat daha yüksektir. Dolayısıyla Hızlı Okuyan bir öğrenci, üniversite sınav sorularını yaklaşık 22 dakika içerisinde okuyup bitirecektir. Bu sayede, sınav esnasında yaklaşık 35 dakika ekstra zaman kazanacaksınız.

Aynı zamanda, Sbs, Ygs, Lys, Kpss, Ales'ye hazırlanan bir öğrenci, yıl boyunca, ortalama 6.500 test sorusu okuyup çözer, 450 saat boyunca ders çalışır, dersle ilgili 17.970 sayfa okumak zorunda kalır. Etkin ve Hızlı okuyarak, okumanız gereken tüm ders kitapları, metinleri ve testleri şuandakinden 3 kat daha hızlı okuyup anlayarak, sene boyunca büyük zaman kazanacak, daha fazla konuyu çok daha hızlı bir şekilde öğreneceksiniz.


Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Alsancak ve Karşıyaka daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Antalya’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Denizli’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Ankara’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  +90(312) 419 10 21 - +90(532) 207 68 06  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık