Hızlı Okuma Etkinlikleri

Hızlı Okuma Etkinlikleri

Okumak yalnızca sözcük kümeleri görmek değildir. Okumak yazarla aktif bir söyleşi şeklinde sürdürülen zihinsel bir süreçtir. Bu anlamda okuyabilmek için görmenin ötesinde zihinsel beceriler gereklidir. Bu zihinsel beceriler de öğrenme yolu ile gerçekleştirilebilir.

Okuma sırasında, gözümüz satırlar üzerinde soldan sağa, sağdan sola, yukarıdan aşağıya (bazen aşağıdan yukarıya) göz sıçramaları ile ilerler. Okuma olayı, işte bu sıçramadaki duraklamalar (saplama) sırasında, yakalayabileceğimiz sözcük kümesini algılayarak,  gerçekleştirilir. Bu yüzden hızlı ve usta bir okuyucu olabilmek için, göz sıçramalarını hızlandırmak, duraklama süresini kısaltmak, duraklama süresince çok sayıda sözcük görebilmek (4-5sözcük) yani görme yelpazemizi genişletmemiz gerekiyor. Bu üç özelliği kontrol etmek beynin işidir.

Hızlı okuma ve algılama tekniği sayesinde beynimizin inanılmaz kapasitesinin de farkına varmaktayız. Hızlı okuma tekniği sayesinde bir dakikada okuduğumuz sözcük sayısı ortalamada; 150’den 1000’e kadar ulaşmakta, üstelik daha iyi anlamayı sağlamaktadır. Doğru ve hızlı okuyan, okuduğunu anlayan ve yorumlayan, sözlü ve yazılı anlatımı iyi yapabilen öğrencilerin, okul hayatında başarılı olacağı muhakkaktır. Okuma ve onunla ilgili alanlarda iyi yetişen bireyler hayatın her alanında başarıya kolaylıkla ulaşırlar ve toplumun aranılan bireyleri olarak onlara sürekli ihtiyaç duyulur. Anlayarak Hızlı Okuma eğitmenlerinden direkt eğitim ve anında geri bildirim alma ayrıcalığına sahip olacaksınız. Şimdiye kadar rastlamadığınız en profesyonel eğitime katılmış olacaksınız.

Türkiye’de okuma hızı dakikada 80 ile 250 arasında değişmektedir. Dakikada 250 kelime okuyan da okuduğunu çok iyi anlamaktadır. Burada göstereceğimiz teknikleri uygulayarak dakikada 80 kelime okuyan biri okuma hızını % 100 artırarak dakikada 160 kelimeye, hatta daha da fazlasına çıkarabilir. Dakikada 250 kelime okuyabilen bir arkadaşımızın bile bu çalışmadan sonra okuma hızını artırması mümkündür.

Hızlı Okuma teknikleri kursunda, göze geniş bloklar halinde okuma davranışını yerleştirmede yetersiz kalmaktadır.  Hızlı okuma teknikleri ile göze, nasıl bakması, nasıl okuması ve nasıl kayması gerektiğini 'otomatik' olarak öğretir.
Okuma, anlama, hafızada tutma ve hatırlama konularında maksimum performansa ulaşmak, kendinize olan güveni ve başarılarınızı artırmanızı sağlamaktadır. Zihinsel potansiyelinizi maksimum seviyede kullanmanızı sağlayan eğitim, yapmayı isteyip de boş zamanınız olmadığı için yapamadığınız diğer işler için de size zaman kazandıracaktır.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

Denizli’deki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya
 Denizli Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

İzmir’deki  Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okumayı tıklayabilirsiniz .

Antalya’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Bursa’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya
Burdur Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık